Το Diego Rivera και το μουσείο Studio House της Frida Kahlo

Λίγο αργότερα ο Diego Rivera και η Frida Kahlo παντρεύτηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παρέμειναν για τρία χρόνια, ενώ ο Ντιέγκο ζωγράφισε τοιχογραφίες στο Σαν Φρανσίσκο, το Ντιτρόιτ και τη Νέα Υόρκη. Ενώ ήταν μακριά, ζήτησαν από τον φίλο τους, τον αρχιτέκτονα και τον καλλιτέχνη Juan O'Gorman, να σχεδιάσουν και να χτίσουν ένα σπίτι για αυτούς στην πόλη του Μεξικού, όπου θα ζήσουν με την επιστροφή τους στο Μεξικό.

Το Diego Rivera και το μουσείο Studio Frida Kahlo

Το σπίτι είναι, στην πραγματικότητα, δύο χωριστά κτίρια, ένα μικρότερο μπλε για το Frida και ένα μεγαλύτερο λευκό και τερακότα χρωματισμένο για τον Ντιέγκο.

Τα δύο σπίτια συνδέονται με μια γέφυρα ποδιών στη βεράντα του τελευταίου ορόφου. Τα κτίρια είναι κούφια, με μια σπειροειδή σκάλα στο εξωτερικό του μεγαλύτερου κτιρίου. Τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή παρέχουν άφθονο φως στις περιοχές του studio του κάθε σπιτιού. Το σπίτι περιβάλλεται από φράκτη κάκτων.

Στο σχεδιασμό του σπιτιού των καλλιτεχνών, ο O'Gorman επέστησε τις λειτουργικές αρχές στην αρχιτεκτονική, οι οποίες δηλώνουν ότι η μορφή ενός κτιρίου θα πρέπει να καθορίζεται από πρακτικούς λόγους, μια ισχυρή αλλαγή από τα προηγούμενα αρχιτεκτονικά στυλ. Στη λειτουργικότητα, δεν γίνεται καμία προσπάθεια να καλυφθούν οι πρακτικές, απαραίτητες πτυχές της κατασκευής: τα υδραυλικά και τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά είναι ορατά. Το σπίτι διαφέρει πολύ από τα γύρω κτίρια, και τότε θεωρήθηκε προσβολή στις ανώτερες τάξεις ευαισθησίες της γειτονιάς San Angel στην οποία βρισκόταν.

Η Φρίντα και ο Ντιέγκο έζησαν εδώ από το 1934 έως το 1939 (εκτός από τη στιγμή που χωρίστηκαν και η Φρίντα πήρε ένα ξεχωριστό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης).

Το 1939 διαζευγμένοι και η Frida επέστρεψε για να ζήσει στο La Casa Azul, το σπίτι της οικογένειάς της στο Coyoacán . Συνέλαβαν τον επόμενο χρόνο και ο Ντιέγκο εντάχθηκε στη Frida στο μπλε σπίτι, αλλά κράτησε αυτό το κτίριο στο San Angel Inn ως το στούντιο του. Μετά το θάνατο της Φρίντα το 1954, ο Ντίγκο ξαναρχίζει να ζει εδώ με πλήρες ωράριο, εκτός από όταν ταξίδευε.

Πέθανε εδώ το 1957.

Το στούντιο του Diego παραμένει πολύ όπως το άφησε: οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα χρώματα του, το γραφείο του, ένα μικρό κομμάτι της συλλογής του προ-ισπανόφωνων κομματιών (η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στο Μουσείο Anahuacalli ) και μερικά από τα έργα του, συμπεριλαμβανομένου ενός πορτρέτου Dolores Del Rio. Η Φρίντα και ο Ντιέγκο άρεσαν να συλλέγουν μεγάλες φιγούρες του Ιούδα, οι οποίες αρχικά έγιναν για να καούν στις παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα . Αρκετοί από αυτούς τους αριθμούς του Ιούδα κατοικούν στο στούντιο του Ντιέγκο.

Το σπίτι της Frida έχει λίγα από τα υπάρχοντά της, καθώς τα πήγε στη La Casa Azul όταν έφυγε. Οι θαυμαστές της θα ενδιαφέρονται να δουν το μπάνιο και την μπανιέρα της. Μια εκτύπωση της ζωγραφικής της "Τι το νερό μου έδωσε" είναι στον τοίχο, καθώς αυτό είναι πολύ πιθανό όπου πήρε την έμπνευση για τη ζωγραφική. Ενώ ζούσε εδώ ζωγράφισε επίσης τις "Ρίζες" και "Ο Θάνατος Δήμας". Οι οπαδοί της Frida Kahlo αναμφίβολα θα εκπλαγούν για να δουν τη μικρή κουζίνα του σπιτιού. Είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι η Frida και οι βοηθοί της προετοιμάζουν τα πιάτα που αυτή, ο Ντιέγκο, και οι συχνές τους επισκέπτες στο σπίτι τους απολάμβαναν σε τόσο μικρό χώρο.

Μουσείο Επισκεπτών Πληροφορίες

Το μουσείο βρίσκεται στην περιοχή San Angel Inn της πόλης του Μεξικού, στη γωνία των οδών Altavista και Diego Rivera (πρώην Palmera), απέναντι από το εστιατόριο San Angel Inn.

Για να φτάσετε εκεί μπορείτε να πάρετε το μετρό προς το σταθμό Miguel Angel de Quevedo και από εκεί μπορείτε να πάρετε ένα μικρό λεωφορείο για να Altavista, ή απλά αρπάξτε ένα ταξί.

Το Casa Estudio Diego Rivera Frida Kahlo είναι ανοιχτό κάθε μέρα της εβδομάδας εκτός από τη Δευτέρα. Η είσοδος είναι $ 30 USD, αλλά δωρεάν τις Κυριακές.

Ιστοσελίδα : estudiodiegoriver.bellasartes.gob.mx

Κοινωνικά Μέσα: Twitter Facebook | Ίνσταγκραμ

Διεύθυνση: Avenida Diego Rivera # 2, Col. San Angel Inn, Del Álvaro Obregón, Μεξικό, DF

Τηλέφωνο: +52 (55) 8647 5470