Τα καλύτερα γεγονότα και φεστιβάλ τον Ιανουάριο στη Ρώμη της Ιταλίας

Πώς να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά, La Befana, και περισσότερο στην Αιώνια Πόλη

Αν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στη Ρώμη τον Ιανουάριο, θα αποφύγετε πολλά από τα πλήθη του καλοκαιριού και των διακοπών και ενώ δεν θα πάρετε πολύ κρύο, σίγουρα θα θελήσετε να συσκευάσετε ένα παλτό χειμώνα, φουλάρι, καπέλο και γάντια.

Ακριβώς επειδή οι θερμοκρασίες μειώνονται, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχετε πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην Αιώνια Πόλη.

Ιανουάριος Φεστιβάλ και Εκδηλώσεις στη Ρώμη

Πρωτοχρονιά (Capodanno): Η Πρωτοχρονιά (1η Ιανουαρίου) είναι εθνική εορτή στην Ιταλία.

Τα περισσότερα καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες θα κλείσουν έτσι ώστε οι Ρωμαίοι να μπορέσουν να ανακάμψουν από τις άγριες εορταστικές παραμονές της Πρωτοχρονιάς και να περάσουν χρόνο με τους αγαπημένους τους πριν τελειώσει η περίοδος των διακοπών.

Τα Θεοφανία (La Festa dell ' Epifania ) : Μια εθνική εορτή, το Σώμα των Θεοφανείων του Κυρίου, που γιορτάζει το βάπτισμα του Ιησού Χριστού, πέφτει στις 6 Ιανουαρίου και είναι επίσημα η δωδέκατη νύχτα των Χριστουγέννων. Στην πόλη του Βατικανού, μια πομπή που περιέχει εκατοντάδες ανθρώπους ντυμένες με μεσαιωνικά κοστούμια περπατά κατά μήκος της ευρείας λεωφόρου που οδηγεί στο Βατικανό. Οι συμμετέχοντες στην πομπή φέρουν συμβολικά δώρα για τον Πάπα που στη συνέχεια πραγματοποιεί πρωινή μάζα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου μετά την πομπή. Πολλές εκκλησίες επιδεικνύουν ζωντανή ιθαγένεια για τα Θεοφανία και αφού είναι λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τα Χριστούγεννα, υπάρχουν και πολλές εκθέσεις για τη διασκέδαση ( presepi ).

Το La Befana και τα Epiphany στην Ιταλία : Η La Befana πέφτει επίσης στις 6 Ιανουαρίου και είναι μια ιδιαίτερα ξεχωριστή μέρα για τα ιταλικά παιδιά, καθώς γιορτάζουν την άφιξη της La Befana, μιας καλής μάγισσας.

Αν θέλετε να αγοράσετε μια κούκλα Befana, κατευθυνθείτε στην αγορά Χριστουγέννων Piazza Navona, όπου θα δείτε πολλά από αυτά στην οθόνη.

Ημέρα του Αγίου Αντωνίου (Festa di San Antonio Abate) : Η γιορτή του Αγίου Αντωνίου Abbott γιορτάζει τον πολιούχο των κρεοπωλών, των οικόσιτων ζώων, των καλαθιών και των βοσκοτόπων. Στη Ρώμη, αυτή η γιορτή γιορτάζεται στις 17 Ιανουαρίου στην εκκλησία του Sant'Antonio Abate στον λόφο της Esquiline.

Υπάρχει επίσης η πολύ δημοφιλής ετήσια τελετή "Blessing of the Beasts" που συνοδεύει αυτή τη μέρα πραγματοποιείται στην κοντινή Piazza Pio XII. Σταθμός υπαίθρου συναρμολογείται από την ιταλική ένωση κτηνοτρόφων (AIA) στην πλατεία, ακριβώς μπροστά από την πλατεία του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Βατικανού.

Κάθε χρόνο υπάρχει έκθεση ζωικών ζώων, συμπεριλαμβανομένων των αγελάδων, των προβάτων, των αιγών και των κοτόπουλων, που είναι ανοιχτή στο κοινό. Μετά την άφιξη των ζώων, διεξάγεται επίσημη καθολική μάζα για τους αγρότες, τις οικογένειές τους και όλους τους λάτρεις των ζώων από τον αρχιερέα του Αγίου Πέτρου. Μετά από τη μάζα, ο Αρχιερέας διεξάγει μια ευλογία όλων των ζώων. Σχετικά με το μεσημέρι, θα δείτε μια σειρά από άλογα που γέρνουν στο δρόμο. Αυτές οι μοναδικές διακοπές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους τουρίστες να δουν μια εσωτερική ματιά στο πώς οι ντόπιοι γιορτάζουν λιγότερο συχνές εκδηλώσεις.