Πώς να φτάσετε από τη Ρώμη στη Βενετία

Πώς να χωρίσετε το χρόνο ανάμεσα σε δύο από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Ιταλίας

Με την ιστορία, τον πολιτισμό και την παγκοσμίως γνωστή κουζίνα, δεν είναι περίεργο ότι η Ρώμη και η Βενετία είναι δύο από τις κορυφαίες πόλεις της Ιταλίας για τουρίστες. Ενώ είναι περίπου 500 μίλια μακριά, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτάσετε από το ένα στο άλλο στις ίδιες διακοπές.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τους γρηγορότερους, πιο οικονομικούς και πιο άμεσους τρόπους εύκολης μετακίνησης μεταξύ Ρώμης και Βενετίας.

Πώς θα φτάσετε από τη Ρώμη στη Βενετία με τρένο

Η Ρώμη στη Βενετία είναι μια βόλτα με το τρένο Frecciargento ή Frecciarossa 3 ώρες και 45 λεπτά, τα οποία είναι τα ταχύτερα τρένα σε αυτή τη διαδρομή.

Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ευκολότερο να ελέγξουν τους χρόνους των αμαξοστοιχιών, να κάνουν κρατήσεις και να αγοράσουν εισιτήρια στο raileurope.com.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τα τρέχοντα δρομολόγια Ρώμης προς Βενετία και τιμές εισιτηρίων ή να αγοράσετε εισιτήρια στην ιστοσελίδα της Trenitalia. Το τρένο της Ρώμης προς Βενετία InterCity Notte (διανυκτέρευση) διαρκεί περίπου 8 ώρες.

Τα περισσότερα τρένα τρέχουν μεταξύ της Ρώμης Termini (κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Ρώμης) ή των σιδηροδρομικών σταθμών Tiburtina και Venice Santa Lucia, αλλά μερικά τρένα πηγαίνουν μόνο στο σταθμό του Mestre και όχι στη Βενετία. Έτσι, αν χρειαστεί να μπείτε στη Βενετία, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον τελικό προορισμό.

Θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση για μια θέση στη Ρώμη στα τρένα της Βενετίας Frecciargento ή Frecciarossa όταν αγοράζετε το εισιτήριό σας. Παρόλο που μπορείτε πιθανότατα να αγοράσετε το εισιτήριό σας στο σταθμό, κοστίζει συνήθως λιγότερο για να αγοράσετε εισιτήρια για τα γρήγορα τρένα εκ των προτέρων.

Η ιδιωτική σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας της Ιταλίας, Italo , προσφέρει επίσης υπηρεσία τρένου από τους σταθμούς Ostiense και Tiburtina της Ρώμης (όχι όμως τον σταθμό Termini) στους σταθμούς Santa Lucia και Mestre της Βενετίας.

Αγοράστε εισιτήρια για Italo στην Επιλογή Ιταλία.

Πώς να φτάσετε από το σιδηροδρομικό σταθμό της Βενετίας σε άλλα μέρη της Βενετίας

Υπάρχουν στάσεις του Vaporetto (θαλάσσιο λεωφορείο) μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμό Santa Lucia. Ο αριθμός διαδρομής 1 περνάει κατά μήκος του Μεγάλου Κανάλι. Δείτε τη Βενετία Vaporetto Information και ρίξτε μια ματιά στον χάρτη της Βενετίας Sestiere που δείχνει τις γειτονιές της Βενετίας για να σας βοηθήσει να καταλάβετε πού πρέπει να πάτε.

Υπάρχουν επίσης θαλάσσια ταξί, μια ακριβή επιλογή, διαθέσιμη κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Πετώντας στη Βενετία

Η Βενετία διαθέτει δύο αεροδρόμια: το Διεθνές Αεροδρόμιο Marco Polo και το αεροδρόμιο του Τρεβίζο. Οι περισσότεροι επισκέπτες στην Ιταλία θα πετάξουν στο Marco Polo, το οποίο έχει πτήσεις από ιταλικές πόλεις και άλλα μέρη της Ευρώπης. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να φτάσετε στο κέντρο της Βενετίας από το αεροδρόμιο και ενώ μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, η Βενετία είναι μια πόλη χωρίς αυτοκίνητα (γνωρίζετε, λόγω όλων των καναλιών), οπότε μπορεί να μην σας φτάσει πολύ μακριά. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα από τα μεγάλα πάρκινγκ έξω από την πόλη όταν φτάσετε.

Το λεωφορείο ATVO Fly Bus θα σας μεταφέρει στη Βενετία (Piazzale Roma) και σε άλλους προορισμούς του Veneto. Υπάρχει επίσης ένα αστικό λεωφορείο ως φθηνή επιλογή, αλλά δεν είναι όλα αυτά πρακτικά εάν θα μεταφέρετε πολλές τσάντες μαζί σας.

Αν δεν σας πειράζει να μοιραστείτε, πάρτε ένα θαλάσσιο ταξί (τουλάχιστον δύο άτομα). Τα θαλάσσια ταξί είναι στην ακριβή πλευρά, οπότε αξίζει να χωρίσετε το κόστος αν μπορείτε. Ελέγξτε το Venicelink για περισσότερες πληροφορίες.

Αναζητήστε πτήσεις προς Βενετία σχετικά με το TripAdvisor

Πού να μείνετε στη Βενετία

Πληροφορίες επισκεπτών της Βενετίας