Το νησί της Ύδρας, ένα πολύτιμο λίθο που ζει στον Σαρωνικό κόλπο της Ελλάδας

Μια σύντομη διαδρομή από το αεροδρόμιο της Αθήνας σας φέρνει σε έναν διαφορετικό, ασβεστωμένο κόσμο

Το νησί της Ύδρας, μερικές φορές αποκαλούμενο Ύδρα, παρά το γεγονός ότι είναι ένας παράδεισος για ημερήσιους ταξιδιώτες από την Αθήνα και ένα τουριστικό θέρετρο, έχει ένα πολύ γραφικό λιμάνι, γύρω από το οποίο χτίστηκε στις πλαγιές η κύρια πόλη, το λιμάνι της Ύδρας, πληθυσμός κάτω των 2000 ετών. Η Ύδρα φαίνεται να απορροφά καλά τους τουρίστες της. είναι ένα μέρος που έχει καλά διαχειριζόταν όλα αυτά τα χρόνια. Με αυτές τις συνθήκες, όπως θα περίμενε κανείς, η Ύδρα είναι επίσης καταφύγιο για τους καλλιτέχνες.

Δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα οπουδήποτε στο νησί. Αν και τα λεωφορεία απορριμμάτων επιτρέπονται, τα μέσα μαζικής μεταφοράς έρχονται μέσω γαϊδουριών, ποδηλάτων και θαλάσσιων ταξί. Οι γαϊδούρες στο λιμάνι μπορούν να πάρουν τις τσάντες σας μέχρι τις απότομες πλαγιές στο ξενοδοχείο σας. Η κάμερά σας είναι έτοιμη.

Η Ύδρα βρίσκεται στην καρδιά του Σαρωνικού κόλπου, κοντά στα νησιά Σπέτσες και Πόρος. Υπάρχουν μερικά άλλα μικρά χωριουδάκια που πασπαλίζονται γύρω από το νησί με τα οποία μπορείτε να περπατήσετε.

Να πάρει εκεί

Μπορείτε να πάρετε το πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά στην Ύδρα σε περίπου 3 ώρες, με κόστος μονής κατεύθυνσης κάτω των 7 ευρώ (δείτε τις μεταφορικές μας συνδέσεις παρακάτω). Μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι μετ 'επιστροφής με στάσεις στην Αίγινα, τη Μέθηνα ή τον Πόρο. Μπορείτε επίσης να πάρετε τα γρηγορότερα υδροπτέρυγα, τα πετώντας δελφίνια, τα οποία χρειάζονται περίπου μια ώρα και μισή. Από την Ύδρα μπορείτε να πάρετε ένα πετάνιο δελφίνι στο νησί των Σπετσών ή στην πόλη του Ναυπλίου , όπου υπάρχει ένα μεγάλο κάστρο. Δείτε Ferries Direct για περισσότερα.

Ύδρα Αξιοθέατα

Η Ύδρα είναι ένα από τα αγαπημένα μου λιμάνια για να επισκεφτώ.

Συνδυάστε το με ένα ταξίδι σε άλλα Νησιά του Σαρωνικού Κόλπου, και θα έχετε τον εαυτό σας μια ωραία διακοπές δύο ημερών.

Η πόλη της Ύδρας ισχυρίζεται ότι έχει 365 εκκλησίες. Ίσως θέλετε να επισκεφθείτε το μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του 18ου αιώνα, το οποίο παίρνει μεγάλο μέρος της γοητείας του από τα μαρμάρινα οικοδομικά τετράγωνα που καθαρίζονται από το ναό του Ποσειδώνα στον κοντινό Πόρο.

Υπάρχουν επίσης αρχοντικά του καπετάνιου. Το αρχοντικό του Tombazi αποτελεί την Σχολή Καλών Τεχνών, ένα από τα 7 παραρτήματα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Η θέα από το αρχοντικό είναι ωραία.

Μου αρέσει να διαλέξω μια σκονισμένη ταβέρνα στο κέντρο της πόλης, να πάρω ένα πιάτο ελιές και ένα ποτήρι ρετσίνα και να κοιτάζω έξω στη θάλασσα. Δεν είναι ότι είμαι όλος αγαπητός της ρετσίνας, αλλά το πίνισμα είναι ένα από αυτά τα τελετουργικά που χρειάζομαι για να πάρω τα ίχνη μου και να πείσω τον εαυτό μου ότι είμαι τελικά στην Ελλάδα.

Παραλίες

Η μόνη συνιστώμενη παραλία κοντά στην πόλη Ύδρα είναι το Mandraki, 20 λεπτά με τα πόδια ανατολικά της πόλης, αλλά υπάρχουν και άλλα, αν ακολουθήσετε τα μονοπάτια έξω από την πόλη στα ανατολικά ή δυτικά. Μια βόλτα στο λόφο σας δίνει καλή θέα στην πόλη της Ύδρας (δείτε την εικόνα στα δεξιά).

Νυχτερινή ζωή

Υπάρχει άφθονη νυχτερινή ζωή στην πόλη της Ύδρας το καλοκαίρι, καθώς η Ύδρα ασχολείται τότε με νεαρούς Αθηναίους.

Που να μείνω

Το ανώτερο κρούστα αυτών είναι το εξαιρετικό ξενοδοχείο 3 αστέρων Mistral.

Αν το ξενοδοχείο / ξενώνα δεν λειτουργεί για σας, μια παραλία ή ένα αρχοντικό μπορεί να είναι καλύτερο για οικογένειες, ρομαντικούς και για πιο μακροχρόνια παραμονή. Υπάρχει μια καλή επιλογή των ενοικιαζόμενων διακοπών Saronic Island στο HomeAway.

Εικόνες της πόλης της Ύδρας

Δείτε την Πινακοθήκη Ύδρας

Εικόνες της Ελλάδας

Δείτε την ελληνική γκαλερί φωτογραφιών μας