Ελλάδα - Γρήγορα γεγονότα

Βασικές πληροφορίες για την Ελλάδα

Σχετικά με την Ελλάδα

Πού είναι η Ελλάδα;
Οι επίσημες γεωγραφικές συντεταγμένες της Ελλάδας (γεωγραφικό πλάτος και γεωγραφικό μήκος) είναι 39 00 Ν, 22 00 E. Η Ελλάδα θεωρείται μέρος της Νότιας Ευρώπης. Περιλαμβάνεται επίσης ως δυτικό ευρωπαϊκό έθνος και μέρος της Βαλτικής. Έχει χρησιμεύσει ως σταυροδρόμι μεταξύ πολλών πολιτισμών για χιλιάδες χρόνια.
Βασικοί Χάρτες της Ελλάδας
Μπορεί επίσης να θέλετε να μάθετε πόσο μακριά είναι η Ελλάδα από διάφορες χώρες, πόλεμοι και συγκρούσεις.

Πόσο μεγάλη είναι η Ελλάδα;
Η Ελλάδα έχει συνολική επιφάνεια 131.940 τετραγωνικών χιλιομέτρων ή περίπου 50.502 τετραγωνικά μίλια. Αυτό περιλαμβάνει 1.140 τετραγωνικά χιλιόμετρα νερού και 130.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης.

Πόσο καιρό είναι η ακτογραμμή της Ελλάδας;
Συμπεριλαμβανομένων των νησιωτικών ακτών της, η ακτογραμμή της Ελλάδας παραχωρείται επίσημα ως 13.676 χιλιόμετρα, η οποία θα ήταν περίπου 8.498 μίλια. Άλλες πηγές δηλώνουν ότι είναι 15.147 χιλιόμετρα ή περίπου 9.411 μίλια.

Τα 20 μεγαλύτερα ελληνικά νησιά

Ποιος είναι ο πληθυσμός της Ελλάδας;

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από τη Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας, όπου έχουν και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες στατιστικές για την Ελλάδα.
Απογραφή Πληθυσμού 2011: 9,904,286

Πληθυσμός κατοίκων 2011: 10.816.286 (κάτω από 10, 934, 097 το 2001)

Το 2008, υπήρξε μια μέση εκτίμηση πληθυσμού 11.237.068. Περισσότεροι επίσημοι αριθμοί από την απογραφή του 2011 στην Ελλάδα.


Ποια είναι η σημαία της Ελλάδας;

Η ελληνική σημαία είναι μπλε και άσπρο, με ισόπλευρο σταυρό στην άνω γωνία και εννέα εναλλασσόμενες μπλε και άσπρες ρίγες.

Εδώ είναι μια εικόνα της ελληνικής σημαίας και πληροφορίες και στίχοι για τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο.

Ποιο είναι το μέσο προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα;
Ο μέσος Έλληνας απολαμβάνει μεγάλο προσδόκιμο ζωής. στις περισσότερες λίστες χωρών με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, η Ελλάδα έρχεται σε 19 ή 20 από τις 190 περίπου χώρες.

Τα νησιά της Ικαρίας και της Κρήτης έχουν πολλούς ενεργούς, πολύ ηλικιωμένους κατοίκους. Η Κρήτη ήταν το νησί που μελετήθηκε για τον αντίκτυπο της «Μεσογειακής Διατροφής» που κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ένας από τους πιο υγιεινούς στον κόσμο. Ένα ακόμα υψηλό ποσοστό καπνίσματος στην Ελλάδα μειώνει σημαντικά το προσδόκιμο επιβίωσης.

Συνολικός πληθυσμός: 78,89 έτη
Αρσενικό: 76,32 έτη
Γυναίκα: 81,65 έτη (2003)

Ποιο είναι το επίσημο όνομα της Ελλάδας;
Συμβατική μακρά μορφή: Ελληνική Δημοκρατία
Συμβατική σύντομη μορφή: Ελλάδα
Τοπική σύντομη μορφή: Ellas ή Ellada
Τοπική σύντομη μορφή στα ελληνικά: Ελλάς ή Ελλάδα.
Πρώην όνομα: Βασίλειο της Ελλάδας
Τοπική μακρά μορφή: Ελληνική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (επίσης ονομαζόμενη Δημοκρατία)

Τι νόμισμα χρησιμοποιείται στην Ελλάδα;
Το ευρώ είναι το νόμισμα της Ελλάδας από το 2002. Πριν από αυτό, ήταν η δραχμή.

Τι είδους κυβερνητικό σύστημα υπάρχει στην Ελλάδα;
Η ελληνική κυβέρνηση είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία. Στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, ο πρωθυπουργός είναι το πιο ισχυρό άτομο, με τον Πρόεδρο να κατέχει λιγότερη άμεση εξουσία. Δείτε τους ηγέτες της Ελλάδας .
Τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα είναι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ). Με τις εκλογές τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, το ΣΥΡΙΖΑ, γνωστό και ως Συνασπισμός της Αριστεράς, είναι πλέον ισχυρό δεύτερο στη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που κέρδισε τις εκλογές του Ιουνίου.

Το ακροδεξιό κόμμα Golden Dawn συνεχίζει να κερδίζει έδρες και είναι σήμερα το τρίτο μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα.

Είναι η Ελλάδα μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Η Ελλάδα εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, τον προκάτοχο της ΕΕ, το 1981. Η Ελλάδα έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιανουάριο του 1999 και πληρούσε τις προϋποθέσεις για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης χρησιμοποιώντας το ευρώ ως νόμισμα το 2001 Το ευρώ τέθηκε σε κυκλοφορία στην Ελλάδα το 2002, αντικαθιστώντας τη δραχμή .

Πόσα ελληνικά νησιά υπάρχουν;
Οι αριθμοί ποικίλλουν. Υπάρχουν περίπου 140 κατοικημένα νησιά στην Ελλάδα, αλλά αν μετράτε κάθε βραχώδη προεξοχή, το συνολικό κύμα σε περίπου 3.000.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ελληνικό νησί;
Το μεγαλύτερο ελληνικό νησί είναι η Κρήτη, ακολουθούμενη από το λιγότερο γνωστό νησί Εύβοια ή Εύβοια . Ακολουθεί μια λίστα με τα 20 μεγαλύτερα νησιά στην Ελλάδα με τα μεγέθη τους σε τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Ποιες είναι οι περιοχές της Ελλάδας;
Η Ελλάδα έχει δεκατρία επίσημα διοικητικά τμήματα. Αυτοί είναι:

Ωστόσο, αυτά δεν αντιστοιχούν ακριβώς στις περιοχές και τις ομάδες που θα συναντήσουν οι ταξιδιώτες καθώς κινούνται μέσω της Ελλάδας. Άλλες ελληνικές νησιωτικές ομάδες περιλαμβάνουν τα Δωδεκάνησα, τα νησιά των Κυκλάδων και τα νησιά των Σποράδων.

Ποιο είναι το υψηλότερο σημείο στην Ελλάδα;
Το υψηλότερο σημείο στην Ελλάδα είναι ο Όλυμπος στα 2917 μέτρα, 9570 πόδια. Είναι το θρυλικό σπίτι του Δία και των άλλων θεών και θεών του Ολύμπου . Το υψηλότερο σημείο σε ένα ελληνικό νησί είναι το όρος Ιδα ή ο Ψηλορείτης στο ελληνικό νησί της Κρήτης, στα 2456 μέτρα, 8058 πόδια.

Εικόνες της Ελλάδας
Φωτογραφικές γκαλερί της Ελλάδας και των ελληνικών νησιών

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια γύρω από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά