Καρναβάλι στην Ελλάδα

Απολαύστε την ελληνική έκδοση του Mardi Gras

Κάθε χρόνο, αναβιώνουν περισσότερες από τις αρχαίες παραδόσεις του Καρναβαλιού στην Ελλάδα.

Ήδη, το Καρναβάλι στην ελληνική πόλη της Πάτρας κατατάσσεται στους πρώτους τρεις καρναβαλικούς εορτασμούς στον κόσμο, αμέσως μετά από πολύ πιο γνωστά γεγονότα στη Νέα Ορλεάνη και το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στην Κέρκυρα και το Ρέθυμνο της Κρήτης οι εορτασμοί της ελληνικής αποκριάς έχουν απορροφήσει μια ελαφρώς βενετσιάνικη γεύση από τις εποχές που τα νησιά ήταν υπό τον έλεγχο της Βενετίας.

Στη Θάσο, οι ταξιδιώτες μπορούν ακόμα να ζήσουν μια μη εμπορική αλλά πολύ ζωντανή γιορτή και υπάρχουν δεκάδες άλλα σε άλλα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ξεχάστε το "Fat Tuesday" αλλά απολαύστε το "Burnt Thursday"

"Καμένη Πέμπτη" ή Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται έντεκα ημέρες πριν από την έναρξη της Σαρακοστής. Το τμήμα "Burnt" αναφέρεται στην ψησίματος των κρεάτων, ένα μεγάλο μέρος της γιορτής αυτής της ημέρας. Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί την "Καμένη Πέμπτη" θα έχει επίσης πάρτι και άλλες εκδηλώσεις. τεχνικά, ότι η Κυριακή είναι η τελευταία επιτρεπτή ημέρα για κατανάλωση κρέατος και αποκαλείται μερικές φορές "Κρέας που τρώει την Κυριακή". Τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια θα είναι γεμάτα τη μέρα - αλλά τα θαλασσινά μέρη είναι ένα ασφαλές στοίχημα για να έχετε τραπέζια διαθέσιμα!

Γιατί οι ημερομηνίες καρναβαλιού διαφέρουν από το Mardi Gras;

Στην Ελλάδα, οι ημερομηνίες καρναβαλιού συνδέονται με το Πάσχα του Ελληνικού Ορθόδοξου , το οποίο συνήθως διαφέρει από το Δυτικό Πάσχα. Κάθε λίγα χρόνια, και τα δύο ημερολόγια θα συμπέσουν, οπότε ελέγξτε αν θέλετε να παρακολουθήσετε και τα δύο.

Μόνο τα ελληνικά ορθόδοξα καρναβαλικά χρονολογούνται ευρέως στην Ελλάδα.

Πότε πρέπει να πάω;

Για τον ταξιδιώτη στην Ελλάδα το πιο έντονο πάρτυ είναι το Σαββατοκύριακο πριν από το τέλος της Καρναβαλικής περιόδου. Ακολούθησε η Καθαρή Δευτέρα ή η "Δευτέρα Πέμπτη", μια γενικά οικογενειακή ημέρα όπου στην Αθήνα κυριαρχούν οι πικνίκ και οι πεζοπόροι.

Η "Καθαρή Δευτέρα" είναι η τελευταία ημέρα του Καρναβαλιού για τους Έλληνες. Το "Fat Tuesday" δεν υπάρχει στην Ελλάδα - Η καμένη Πέμπτη είναι η πιο κοντινή της παράλληλη.

Γιατί οι Έλληνες είναι τόσο καλοί στο Καρναβάλι;

Το εφευρέθηκαν. Τα περισσότερα γεγονότα που σχετίζονται με το καρναβάλι συνδέονται με την αρχαία λατρεία του ελληνικού θεού του κρασιού και της θεϊκής μέθης, ο Διόνυσος . Οι πομπές, κοστούμια και πανηγύρια προέρχονται από αρχαίες τελετές που τον τιμούν και άλλους Έλληνες θεούς και θεές, παρόλο που μερικοί διεκδικούν τμήματα του, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς μοντέλων πλοίων σε πομπές, χρονολογούνται από παρόμοιες τελετουργίες στην Αρχαία Αίγυπτο. Η προσωπική μου γνώμη; Αυτοί οι Μινωίτες που αγαπούν την ευχαρίστηση είχαν και αυτό το χέρι.

Σημαντικές Ημερομηνίες στην Ελληνική Καρναβαλική Περίοδο

40 μέρες πριν την έναρξη της Σαρακοστής, το Καρναβάλι αρχίζει το βράδυ του Σαββάτου με το άνοιγμα του Τριωδίου, ένα βιβλίο που περιέχει τρεις ιερές ωδές. Αυτή είναι μια θρησκευτική στιγμή που γενικά δεν παρατηρείται έξω από την ίδια την εκκλησία, οπότε μην περιμένετε να ξέσπασε ένα ξαφνικό πάρτι.

Η Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή που προηγούνται της "Καθαρής Δευτέρας" συνήθως προσφέρουν έντονα πάρτι, παρελάσεις και παραδοσιακές εκδηλώσεις όπου γιορτάζεται το Καρναβάλι. Σε μεγαλύτερες πόλεις "γνωστές" για το Καρναβάλι, όπως το Ρέθυμνο ή η Πάτρα, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο θα είναι γεμάτο δραστηριότητες.

Η τελευταία Κυριακή της Καρναβαλίστικης περιόδου είναι γνωστή ως "Τυριά Τρώγοντας Κυριακή" ή Τυρόφαγος, καθώς δεν επιτρέπονται προϊόντα κρέατος αυτή τη στιγμή. Τα μακαρόνια σερβίρονται συχνά αυτήν την ημέρα. Εκπληκτικά, η λέξη "μακαρόνια" δεν είναι ιταλική, αλλά προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις macaria ή "ευλογημένη" και aeronia ή "αιώνια". Έτσι, "μακαρόνια". Την προηγούμενη ημέρα, το Σάββατο είναι μια ειδική υπηρεσία για τους νεκρούς στις ορθόδοξες εκκλησίες, και μέρος των τελετών περιλαμβάνει την παρασκευή πιάτων σιτηρών, πιθανώς μια επιβίωση των αρχαίων τελετών της Δήμητρας. Έτσι, "μακαρόνια".

Η "Καθαρή Δευτέρα" ή η Κατάρη Δευτέρα, είναι στην πραγματικότητα η πρώτη μέρα της Σαρακοστής. Ενώ η ατμόσφαιρα των διακοπών εξακολουθεί να επικρατεί, τα τρόφιμα που καταναλώνονται είναι όλα "καθαρές", χωρίς την αποβολή αίματος. Αλλά αυτό επιτρέπει σέλινα και καλαμάρια, ιχθυάλευρο, και άλλα αντικείμενα. Το "Lagana" είναι ένα κατσαρόλα που σερβίρεται παραδοσιακά αυτή τη μέρα.

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Πτήσεις προς και από την Ελλάδα: Αθήνα και άλλη Ελλάδα Πτήσεις στο Travelocity - Ο κωδικός αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια γύρω από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά

Επιστροφή στη σελίδα 1: Ελληνικές παραδόσεις καρναβαλιού Θέλετε να μάθετε πότε εμφανίζεται το Καρναβάλι στην Ελλάδα; Εδώ είσαι. Ορισμένες πόλεις καρναβαλιού μπορεί να έχουν γεγονότα πριν από τις αρχικές ημερομηνίες. Το Τριοδίον σηματοδοτεί τη θρησκευτική αρχή της σεζόν, αλλά είναι γενικά μια ήσυχη εκκλησιαστική τελετή. Η καμένη Πέμπτη είναι συνήθως η αρχή όσων οι επισκέπτες θεωρούν ότι είναι η πραγματική καρναβαλική περίοδος.

2018 Ελληνικές Ημερομηνίες Καρναβαλιού

Τριώδιο: Κυριακή, 28 Ιανουαρίου
Τσικνοπέμπτη ή "Καμένη Πέμπτη": 8 Φεβρουαρίου
Τσικνοπέμπτι Σαββατοκύριακο: Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου - Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου

Cheesefare Πέμπτη: 15 Φεβρουαρίου

Κύριο Σαββατοκύριακο Καρναβαλιού: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου-Κυριακή 18 Φεβρουαρίου
Καθαρή Δευτέρα: 19 Φεβρουαρίου

2017 Ελληνικές Ημερομηνίες Καρναβαλιού

Τριώδιο: Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου
Τσικνοπέμπτη ή "Καμένη Πέμπτη": 16 Φεβρουαρίου
Τσικνοπέμπτι Σαββατοκύριακο: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου - Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου

Cheesefare Πέμπτη: 23 Φεβρουαρίου

Κύριο Σαββατοκύριακο καρναβαλιού: Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου-Κυριακή 26 Φεβρουαρίου
Καθαρή Δευτέρα: 27 Φεβρουαρίου

2016 Ελληνικές Ημερομηνίες Καρναβαλιού

Τριάδι: Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου
Τσικνοπέμπτη ή "Πυρετός Πέμπτη": 3 Μαρτίου
Τσικνοπέμπτι Σαββατοκύριακο: Παρασκευή, 4 Μαρτίου - Κυριακή, 6 Μαρτίου
Κύριο Σαββατοκύριακο καρναβαλιού: Παρασκευή, 11 Μαρτίου - Κυριακή, 13 Μαρτίου

Καθαρά Δευτέρα: 14 Μαρτίου

Χρειάζεται να υπολογίσετε ένα άλλο έτος; Μπορείτε να αναζητήσετε τις ημερομηνίες μεμονωμένα στην Ημερολόγιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ελληνικές Ημερομηνίες Καρναβαλιού, 2016-2023

2016 - Ελληνική Ορθόδοξη Κυριακή του Πάσχα - 1η Μαΐου
2017 - Ελληνική Ορθόδοξη Κυριακή του Πάσχα - 16 Απριλίου (ίδια με το Δυτικό Πάσχα)
2018 - Ελληνική Ορθόδοξη Κυριακή του Πάσχα - 8 Απριλίου
2019 - Κυριακή του Πάσχα - 28 Απριλίου
2020 - Ελληνική Ορθόδοξη Κυριακή του Πάσχα - 19 Απριλίου
2021 - Κυριακή του Πάσχα - 2 Μαΐου
2022 - Κυριακή του Πάσχα - 24 Απριλίου
2023 - Κυριακή του Πάσχα - 16 Απριλίου