Τι είναι το Palapa;

Ερώτηση: Τι είναι το Palapa;

Απάντηση: Το palapa είναι δομή με ανοιχτή όψη (βλέπε palapa φωτογραφία). Τα περισσότερα palapas είναι στρογγυλά, δεν είναι πολύ ψηλά και έχουν κεντρική υποστήριξη. Μεγαλύτερες ορθογώνιες μονάδες έχουν συνήθως στηρίγματα στις τέσσερις γωνίες. Το υλικό που καλύπτει την οροφή ενός palapa αποτελείται συνήθως από αποξηραμένα και υφαντά φύλλα φοίνικας. Μια palapa αναφέρεται μερικές φορές ως ένα χόρτο ή tiki καλύβα.

Το πιο συνηθισμένο μέρος για να δείτε ένα palapa είναι στις τροπικές περιοχές, όπου παρέχει σκιά και καταφύγιο από τον καυτό ήλιο.

Από τις παραλίες που δακτυλογραφούν τα νησιά της Καραϊβικής , του Μεξικού , της Ταϊτής και αλλού, οι παραθεριστές της παλαπάδας προστατεύουν τον ήλιο και τις παραλίες, αλλά θέλουν να αποφύγουν το ηλιακό έγκαυμα.

Αν και οι σφιχτά πλεγμένες παπάδες θα κρατήσουν τον ήλιο μακριά από το πρόσωπο και το σώμα σας, δεν παρέχουν προστασία από έντομα. Έτσι φροντίστε να φέρετε την εντομοαπωθητική ουσία στην παραλία μαζί με το SPF για να προστατεύσετε το δέρμα σας όταν περπατάτε κατά μήκος της άμμου ή πηγαίνετε στο νερό.

Η λέξη "palapa" προέρχεται από την ισπανική γλώσσα και σημαίνει "pulpy leaf". Οι Palapas κατασκευάζονται σε διάφορα μεγέθη. Ορισμένα θέρετρα δημιουργούν ένα μπαρ ή σερβίρουν γεύματα κάτω από ένα μεγαλύτερο. άλλοι αφιερώνουν τη σκιασμένη περιοχή κάτω από το palapa στις υπηρεσίες μασάζ.

Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξουμε πολύ όταν κάθονται ή βρίσκονται κάτω από μια palapa ή ακόμα και το ποτό σε ένα μπαρ-μπαρ ή ένα εστιατόριο που είναι σκιασμένο στο παλάπα είναι ότι η τολμηρή είναι εύφλεκτη. Τα κεριά, τα τσιγάρα, τα πούρα και οποιαδήποτε άλλη ανοιχτή φλόγα θα πρέπει να διατηρούνται σε ασφαλή απόσταση από τα ξηρά φύλλα που αποτελούν τη θήκη.