Χρειάζομαι ένα διαβατήριο για να ταξιδέψω στο Μεξικό;

Οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών ή του Καναδά που σχεδιάζουν ένα ταξίδι στο Μεξικό θα πρέπει να φέρουν είτε διαβατήριο είτε άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο συμβατό με WHTI . Ένα διαβατήριο είναι απαραίτητο για την απόλυτη είσοδο του καθενός στο Μεξικό. Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Μεξικό με οικόπεδα δεν μπορούν να ζητήσουν να παρουσιάσουν διαβατήριο, αλλά σίγουρα θα πρέπει να το παρουσιάσουν κατά την επιστροφή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί τους πριν περάσετε τα σύνορα ή θα αντιμετωπίσετε κάποιες παρενοχλήσεις ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στην πατρίδα σας.

Εξαιρέσεις και Ειδικές περιπτώσεις

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις από την απαίτηση διαβατηρίου για ταξίδια στο Μεξικό.

Διαβατήρια για τα παιδιά:: Η απαίτηση διαβατηρίου απαλλάσσεται σε ορισμένες περιπτώσεις για ανηλίκους, ιδίως για σχολικές ομάδες που ταξιδεύουν μαζί. Μερικές φορές μπορεί επίσης να απαιτείται από τους νέους να παρουσιάσουν μια επιστολή από τους γονείς τους, δίνοντάς τους την άδεια να ταξιδέψουν. Διαβάστε τα ταξιδιωτικά έγγραφα για τα παιδιά .

Μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ : Οι απαιτήσεις εγγράφων για τους νόμιμους μόνιμους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών δεν άλλαξαν στο πλαίσιο του WHTI. Οι μόνιμοι κάτοικοι πρέπει να παρουσιάσουν την κάρτα μόνιμης κατοικίας I-551 κατά την είσοδό τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το διαβατήριο δεν απαιτείται να εισέλθει στις ΗΠΑ, αλλά μπορεί να χρειαστεί κάποιος να εισέλθει στο Μεξικό, ανάλογα με την εθνικότητά σας.

Το διαβατήριο είναι η καλύτερη μορφή διεθνούς αναγνώρισης και η κατοχή ενός μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε παρενοχλήσεις κατά τη διέλευση των συνόρων . Μάθετε πώς να αποκτήσετε ένα διαβατήριο .

Πριν από μερικά χρόνια, οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στο Μεξικό χωρίς διαβατήριο, αλλά με την εφαρμογή της Πρωτοβουλίας Ταξιδιού στο Δυτικό Ημισφαίριο (WHTI) που άρχισε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών το 2004 με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων. απαίτηση διαβατηρίου τέθηκε σε ισχύ για τους ταξιδιώτες στις διάφορες χώρες που απαρτίζουν τη Βόρεια Αμερική.

Με αυτή την πρωτοβουλία, οι απαιτήσεις διαβατηρίου κλιμακώνονται σταδιακά ανάλογα με τον τρόπο μεταφοράς που χρησιμοποιείται για την είσοδο και έξοδο από τη χώρα.

Χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των απαιτήσεων διαβατηρίου:

Περισσότερες συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα ταξιδιωτικά έγγραφα του Μεξικού και τις απαιτήσεις εισόδου: