Ταξιδιωτικά έγγραφα που χρειάζεστε για να επισκεφθείτε το Μεξικό

Τα διαβατήρια είναι υποχρεωτικά για τις αεροπορικές μεταφορές μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Μεξικού από την έναρξη ισχύος της πρωτοβουλίας για το ταξίδι στο δυτικό ημισφαίριο το 2007. Ωστόσο, για ταξίδια από ξηρά και θάλασσα υπάρχουν μερικά εναλλακτικά ταξιδιωτικά έγγραφα που εξακολουθούν να γίνονται αποδεκτά σε ορισμένες περιπτώσεις. Όταν ταξιδεύετε στο Μεξικό, οι Αμερικανοί, οι Καναδοί και άλλοι ξένοι επισκέπτες θα πρέπει να ελέγχουν τι έγγραφα ταυτότητας και ταξιδιωτικά έγγραφα είναι έγκυρα και απαραίτητα.

Αν ταξιδεύετε στο Μεξικό με παιδιά , υπάρχουν κάποιες ειδικές απαιτήσεις που μπορεί να χρειαστεί να ολοκληρώσετε πριν κλείσετε το ταξίδι σας.

Αμερικανοί πολίτες

Μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ

Για τους μόνιμους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών απαιτείται η κάρτα μόνιμου κατοίκου I-551 για επιστροφή στις ΗΠΑ. Για την είσοδο στο Μεξικό θα πρέπει να παρουσιάσετε διαβατήριο και, ανάλογα με τη χώρα της ιθαγένειάς σας, ενδεχομένως και βίζα.

Καναδούς πολίτες

Το Μεξικό είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός για καναδούς ταξιδιώτες. Από το 2010, τέθηκε σε εφαρμογή μια νέα απαίτηση που προβλέπει ότι απαιτείται διαβατήριο για καναδούς πολίτες που ταξιδεύουν στο Μεξικό.

Πολίτες άλλων χωρών

Το διαβατήριο είναι απαραίτητο και σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται επίσης θεώρηση για πολίτες εκτός των ΗΠΑ. Επικοινωνήστε με την πρεσβεία ή την προξενική αρχή του Μεξικού που βρίσκεται κοντά σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις που αφορούν την περίπτωσή σας.