Πάρτε ένα διαβατήριο

Υποβάλετε αίτηση για το Αμερικάνικο ή Καναδικό διαβατήριό σας

Οι απαιτήσεις διαβατηρίων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή ως αποτέλεσμα της Πρωτοβουλίας για το Δυτικό Ημισφαίριο (WHTI) απαιτούν από τους Αμερικανούς και τους Καναδούς πολίτες να ταξιδεύουν στη Βόρεια Αμερική και την Καραϊβική να προσκομίζουν διαβατήρια, ενώ στο παρελθόν ήταν αρκετό να παρουσιάζονται μόνο τα στοιχεία της ιθαγένειας και της ταυτότητας πιστοποιητικό γέννησης ή άδεια οδήγησης.

Γιατί να πάρω ένα διαβατήριο;

Το διαβατήριο είναι η καλύτερη μορφή διεθνούς αναγνώρισης και απόδειξης της ιθαγένειας.

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε εκτός της χώρας σας, πιθανότατα θα χρειαστείτε ένα. Δεν είναι δύσκολο να πάρετε ένα διαβατήριο, να το πάρει χρειάζεται χρόνο.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να πάρετε ένα διαβατήριο;

Οι χρόνοι επεξεργασίας των διαβατηρίων ποικίλλουν, αλλά διαρκούν συχνά μέχρι ένα μήνα ή περισσότερο, ειδικά κατά τους χρόνους αιχμής. Πρέπει να είστε βέβαιοι ότι θα υποβάλλετε αίτηση για το διαβατήριό σας πολύ νωρίτερα από τις ημερομηνίες ταξιδιού σας, παρόλο που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να επισπεύσετε την αίτησή σας για διαβατήριο με επιπλέον χρέωση.

Ποια έγγραφα χρειάζομαι για να λάβω ένα διαβατήριο;

Μαζί με το έντυπο αίτησης διαβατηρίου θα πρέπει να προσκομίσετε την απόδειξη της ιθαγένειάς σας με ένα από αυτά τα έγγραφα: πιστοποιητικό γέννησης , προξενική έκθεση γέννησης στο εξωτερικό, πιστοποιητικό πολιτογράφησης ή κάρτα καναδικής υπηκοότητας. Θα πρέπει επίσης να υποβάλετε φωτογραφίες με την αίτησή σας. Οι φωτογραφίες πρέπει να πληρούν ορισμένες προδιαγραφές ή θα απορριφθούν.

Πόσο κοστίζει το διαβατήριο;

Ένα βιβλίο διαβατηρίου ΗΠΑ κοστίζει $ 100 USD για ενήλικες και ισχύει για δέκα χρόνια.

Για τα παιδιά, το διαβατήριο κοστίζει λιγότερο, αλλά ισχύει μόνο για πέντε χρόνια. Μια κάρτα διαβατηρίου ΗΠΑ ισχύει επίσης για δέκα χρόνια για ενήλικες, $ 35 USD για παιδιά και ισχύει για πέντε χρόνια. Ένα καναδικό διαβατήριο ισχύει για πέντε χρόνια.

Ακολουθούν ορισμένοι πόροι που σας βοηθούν να μάθετε πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση και να λάβετε ένα διαβατήριο:

Αμερικανοί πολίτες: Πάρτε ένα διαβατήριο

Εάν είστε πολίτης των ΗΠΑ, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα συμβατικό βιβλίο διαβατηρίου και μια κάρτα διαβατηρίου . Η κάρτα είναι φθηνότερη, αλλά είναι καλή μόνο για ταξίδια από ξηρά και θάλασσα - εάν ταξιδεύετε αεροπορικώς πρέπει να πάρετε ένα βιβλίο διαβατηρίου . Μάθετε πώς μπορείτε να αποκτήσετε μια κάρτα Passport ή Passport .

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα ταξιδιωτικά έγγραφα του Μεξικού και τις απαιτήσεις εισόδου: