Τα διαβατήρια και τις προϋποθέσεις εισόδου στο Μεξικό για τα παιδιά

Ταξιδεύοντας στο Μεξικό με το παιδί σας μπορεί να είναι μια θαυμάσια και αξέχαστη εμπειρία. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας είναι να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις απαιτήσεις εισόδου για να αποφύγετε παρενοχλήσεις. Αν εσείς ή το παιδί που συνοδεύει εσείς δεν έχετε την κατάλληλη τεκμηρίωση, μπορείτε να γυρίσετε στο αεροδρόμιο ή στα σύνορα, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι οι απαιτήσεις διαφορετικών χωρών μπορεί να διαφέρουν και πρέπει να πληρούνται οι απαιτήσεις της χώρας στην οποία ταξιδεύετε, καθώς και εκείνες για επιστροφή στη χώρα σας και οποιεσδήποτε άλλες που μπορείτε να επισκεφθείτε κατά τη μεταφορά .

Κάθε ταξιδιώτης που φτάνει στο Μεξικό αεροπορικώς, ανεξαρτήτως ηλικίας, υποχρεούται να προσκομίσει έγκυρο διαβατήριο για την είσοδο στη χώρα. Το Μεξικό δεν απαιτεί διαβατήρια να είναι έγκυρα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο μήκος της επίσκεψης. Τα παιδιά που δεν είναι πολίτες του Μεξικού δεν απαιτούνται από τις μεξικανικές αρχές να παρουσιάσουν οποιαδήποτε άλλη τεκμηρίωση εκτός από το διαβατήριο. Οι Μεξικανοί πολίτες (συμπεριλαμβανομένων των διπλών πολιτών άλλων χωρών) οι οποίοι είναι κάτω των 18 ετών και ταξιδεύουν ασυνόδευτοι από τουλάχιστον έναν γονέα θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για την άδεια των γονέων να ταξιδέψουν.

Η εξουσιοδότηση από τους γονείς (που απαιτείται από το νόμο μόνο για τους Μεξικανούς) πρέπει να μεταφραστεί στα ισπανικά και να νομιμοποιηθεί από την πρεσβεία του Μεξικού στη χώρα στην οποία εκδόθηκε το έγγραφο. Διαβάστε περισσότερα και δείτε ένα παράδειγμα επιστολής εξουσιοδότησης για ταξίδια .

Καναδικά παιδιά που ταξιδεύουν στο Μεξικό

Η καναδική κυβέρνηση συνιστά ότι όλα τα παιδιά από το Καναδά που ταξιδεύουν στο εξωτερικό χωρίς να συνοδεύονται από τους δύο γονείς τους να φέρουν επιστολή συγκατάθεσης από τους γονείς (ή όταν ταξιδεύουν μόνο με έναν γονέα, από τον απόντα γονέα) με την άδεια γονέων ή κηδεμόνων για ταξίδι.

Αν και δεν απαιτείται από το νόμο, αυτή η επιστολή μπορεί να ζητηθεί από καναδούς υπαλλήλους μετανάστευσης κατά την έξοδο ή την επανένταξή τους στον Καναδά.

Αφήνοντας και επιστρέφοντας στις ΗΠΑ

Η Πρωτοβουλία για το Ταξίδι στο Δυτικό Ημισφαίριο (WHTI) καθιερώνει απαιτήσεις για έγγραφα για ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Καναδά, το Μεξικό και την Καραϊβική.

Τα ταξιδιωτικά έγγραφα που απαιτούνται για τα παιδιά ποικίλλουν ανάλογα με τη μορφή του ταξιδιού, την ηλικία του παιδιού και το εάν το παιδί ταξιδεύει ή όχι στο πλαίσιο οργανωμένης ομάδας.

Ταξιδέψτε με οικόπεδα και θάλασσα

Οι Αμερικανοί και Καναδοί πολίτες ηλικίας 16 ετών και άνω που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Μεξικό, τον Καναδά ή την Καραϊβική από ξηράς ή από τη θάλασσα οφείλουν να επιδείξουν διαβατήριο ή εναλλακτικό έγγραφο που συμμορφώνεται προς την WHTI , όπως κάρτα διαβατηρίου . Τα παιδιά ηλικίας έως 15 ετών μπορούν να προσκομίσουν απόδειξη μόνο για την ιθαγένεια, όπως πιστοποιητικό γεννήσεως, προξενική έκθεση για τη γέννηση στο εξωτερικό, πιστοποιητικό πολιτογράφησης ή κάρτα καναδικής υπηκοότητας.

Ομαδικά ταξίδια

Έχουν γίνει ειδικές διατάξεις βάσει του WHTI, ώστε να επιτρέπουν στις σχολικές ομάδες των ΗΠΑ και του Καναδά ή σε άλλες οργανωμένες ομάδες παιδιών ηλικίας 19 ετών και κάτω να εισέλθουν στις ΗΠΑ με γη με απόδειξη της ιθαγένειας (πιστοποιητικό γέννησης). Η ομάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη να παρουσιάσει μια επιστολή σχετικά με το οργανωτικό επιστολόχαρτο με πληροφορίες για το ομαδικό ταξίδι, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος της ομάδας, τα ονόματα των ενηλίκων που είναι υπεύθυνα για τα παιδιά και μια λίστα με τα ονόματα των παιδιών της ομάδας, άδεια από τους γονείς των παιδιών.