Γράμμα γονικής εξουσιοδότησης για ανηλίκους που ταξιδεύουν στο Μεξικό

Εάν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε στο Μεξικό με παιδιά , είτε το δικό σας είτε κάποιος άλλος, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι έχετε τα σωστά τεκμήρια. Εκτός από ένα διαβατήριο και ενδεχομένως μια ταξιδιωτική βίζα, μπορεί να απαιτείται να αποδείξει ότι και οι γονείς του παιδιού ή ο νόμιμος κηδεμόνας του παιδιού έχουν δώσει την άδειά του για το ταξίδι του παιδιού. Εάν οι αξιωματούχοι μετανάστευσης δεν είναι ικανοποιημένοι με την τεκμηρίωση του παιδιού, μπορεί να σας επιστρέψουν, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει μια μεγάλη ταλαιπωρία και ακόμη και να εκτροχιάσει πλήρως τα ταξιδιωτικά σας σχέδια.

Πολλές χώρες απαιτούν από τα παιδιά που ταξιδεύουν χωρίς τους γονείς τους να παρουσιάσουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι γονείς έδωσαν την έγκρισή τους για το ταξίδι του παιδιού. Αυτό το μέτρο είναι να συμβάλει στην αποτροπή διεθνών απαγωγών παιδιών. Στο παρελθόν, ήταν μια επίσημη απαίτηση της κυβέρνησης του Μεξικού ότι κάθε παιδί που εισέρχεται ή εξέρχεται από τη χώρα φέρει επιστολή άδειας από τους γονείς του ή από τον απούσα γονέα σε περίπτωση παιδιού που ταξιδεύει μόνο με έναν γονέα. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν ζητήθηκε η τεκμηρίωση, αλλά θα μπορούσε να ζητηθεί από αξιωματούχους μετανάστευσης.

Από τον Ιανουάριο του 2014, νέοι κανονισμοί για τα παιδιά που ταξιδεύουν στο Μεξικό προβλέπουν ότι τα παιδιά από το εξωτερικό που ταξιδεύουν στο Μεξικό ως τουρίστες ή επισκέπτες για διάστημα έως και 180 ημερών πρέπει να προσκομίσουν έγκυρο διαβατήριο και δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν άλλα έγγραφα. Ωστόσο, παιδιά του Μεξικού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατέχουν διπλή υπηκοότητα με άλλη χώρα, ή αλλοδαπά παιδιά που διαμένουν στο Μεξικό και ταξιδεύουν ασυνόδευτα από οποιονδήποτε γονέα, υποχρεούνται να αποδείξουν την άδεια των γονέων τους να ταξιδέψουν.

Πρέπει να φέρουν επιστολή από τους γονείς που επιτρέπουν το ταξίδι στο Μεξικό. Η επιστολή πρέπει να μεταφραστεί στα ισπανικά και να νομιμοποιηθεί από την πρεσβεία ή το προξενείο του Μεξικού στη χώρα στην οποία εκδόθηκε το έγγραφο. Δεν απαιτείται επιστολή στην περίπτωση παιδιού που ταξιδεύει μόνο με έναν γονέα.

Σημειώστε ότι αυτές είναι οι απαιτήσεις των μεξικανικών αρχών μετανάστευσης.

Οι ταξιδιώτες πρέπει επίσης να πληρούν τις απαιτήσεις της χώρας καταγωγής τους (και οποιασδήποτε άλλης χώρας ταξιδεύουν καθ 'οδόν) για έξοδο και επιστροφή.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα επιστολής εξουσιοδότησης για ταξίδια:

(Ημερομηνία)

Ονοματεπώνυμο γονέα, επιτρέπω στο παιδί / τα παιδιά μου (όνομα παιδιού / παιδιού) να ταξιδέψει στον (προορισμό) (ημερομηνία ταξιδιού) στο αεροπλάνο / πτήση # (πληροφορίες πτήσης) με (συνοδεύοντες ενήλικες) ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ).

Υπογράφεται από γονέα ή γονείς
Διεύθυνση:
Τηλέφωνο / Επαφή:

Υπογραφή / σφραγίδα της πρεσβείας ή του προξενείου του Μεξικού

Το ίδιο γράμμα στα ισπανικά θα είχε ως εξής:

(Ημερομηνία)

(Ονοματεπώνυμο του συνοδού), regresando el (ημερομηνία επιστροφής) en (όνομα του παιδιού) .

Firmado por los padres
Direccion:
Τηλέφωνο:

(Υπογραφή / σφραγίδα της πρεσβείας του Μεξικού) Sello de la embajada mexicana

Μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτή τη διατύπωση, να συμπληρώσετε τα κατάλληλα στοιχεία, να υπογράψετε την επιστολή και να την κατοχυρώσετε ώστε το παιδί σας να το μεταφέρει μαζί με το διαβατήριό του κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Παρόλο που μπορεί να μην απαιτείται σε όλες τις περιπτώσεις, η παραλαβή μιας επιστολής εξουσιοδότησης από τους γονείς μπορεί να διευκολύνει τις δυσκολίες των ταξιδιών και να αποφύγει καθυστερήσεις σε περίπτωση που οι αρχές μετανάστευσης αμφισβητήσουν την άδεια παιδιού να ταξιδέψει, οπότε όποτε είναι δυνατόν, είναι καλή ιδέα να πάρετε ένα παιδί ταξιδεύοντας χωρίς τους γονείς του.