Χρησιμοποιώντας τα ηλεκτρονικά και τις ηλεκτρικές συσκευές σας στην Κίνα

Γιατί δεν έχουμε έρθει όλοι μαζί για να καθιερώσουμε ένα κοινό ηλεκτρικό ρεύμα και πρίζα για παγκόσμια χρήση; Κάνει το ταξίδι δύσκολο και μια μικρή ολίσθηση μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε ακριβά ηλεκτρικά μηχανήματα. Τα καλά νέα είναι ότι, οπλισμένοι με λίγη γνώση και μερικούς στρατηγικούς προσαρμογείς, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις ηλεκτρονικές συσκευές σας οπουδήποτε ταξιδεύετε.

Ηλεκτρονικά έναντι ηλεκτρικών συσκευών

Πριν τη συσκευασία των σακουλών σας , κατανοήστε τη διαφορά μεταξύ ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών .

Τα ηλεκτρονικά περιλαμβάνουν πράγματα όπως φορητούς υπολογιστές, smartphones, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και άλλες συσκευές όπως τα δισκία. Η ηλεκτρονική συσκευή πιθανόν να λειτουργεί με τη χρήση ενός απλού προσαρμογέα, αλλά για να βεβαιωθείτε, ελέγξτε το τροφοδοτικό εναλλασσόμενου ρεύματος (το μεγάλο μαύρο κουτί που υπάρχει μεταξύ του υπολογιστή σας, για παράδειγμα, και το βύσμα στον τοίχο). Στο πίσω μέρος θα δείτε ορισμένες πληροφορίες τάσης σε μικρές εκτυπώσεις. Εάν λέει ~ 100V-240V, θα πρέπει να ταξιδέψετε μαζί του σε όλο τον κόσμο. Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι, θα πρέπει να κάνετε online έλεγχο με τον κατασκευαστή.

Για να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικά ή συσκευές διπλού κύρους στο εξωτερικό, θα χρειαστείτε ακόμη έναν προσαρμογέα βύσματος τοίχου (περισσότερα για τα παρακάτω). Ένας προσαρμογέας είναι μια συσκευή που βάζετε στο βύσμα στο τέλος του φορτιστή ή άλλου καλωδίου που του επιτρέπει να ταιριάζει στην πρίζα του οπουδήποτε κι αν ταξιδεύετε.

Οι ηλεκτρικές συσκευές περιλαμβάνουν είδη όπως στεγνωτήρια μαλλιών, ηλεκτρικά ξυριστικά μηχανήματα και άλλα πράγματα που πιθανότατα δεν θα φέρετε ενώ ταξιδεύετε για διακοπές αλλά που ενδεχομένως σκεφτείτε να φέρετε μαζί σας εάν μετακομίζετε στο εξωτερικό.

Εάν ελέγξετε αυτούς τους τύπους συσκευών με τον ίδιο τρόπο που κάνατε τα ηλεκτρονικά σας, θα παρατηρήσετε ότι αυτά έχουν μόνο μία μόνο τάση (για παράδειγμα συσκευές 110V για συσκευές που αγοράζονται σε περιοχές όπως η Βόρεια Αμερική ή η Ιαπωνία). Για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συσκευές σε χώρες με διαφορετική τάση, θα χρειαστείτε μετατροπέα τάσης.

Σε αντίθεση με τους προσαρμογείς βύσματος, οι μετατροπείς είναι πολύ μεγάλοι και μερικές φορές δαπανηρές συσκευές, αλλά είναι απαραίτητες για να αποφευχθεί η καταστροφή της συσκευής σας ή η πρόκληση πυροτεχνημάτων από την πρίζα.

Συμβουλές μας: Αποφύγετε την ταλαιπωρία και αφήστε οτιδήποτε απαιτεί μετατροπέα στο σπίτι. Ορισμένα μεγαλύτερα, πιο φημισμένα ξενοδοχεία προσφέρουν ένα φις 110V στο μπάνιο, αλλά συνήθως έρχεται με την προειδοποίηση "μόνο για ηλεκτρικά ξυριστικά" (χρησιμοποιεί κάποιος ακόμα αυτά;). Σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία παρέχουν στεγνωτήρες μαλλιών αυτές τις μέρες και αν χρειάζεστε απολύτως άλλα πράγματα, όπως καρφίτσες μαλλιών, τότε αναζητήστε ένα σετ ταξιδιού που δεν απαιτεί μετατροπέα. Σημείωση: Αν έρχεστε από την Ευρώπη, όλες οι συσκευές σας θα λειτουργήσουν - η Κίνα χρησιμοποιεί την ίδια τάση.

Οι τοίχοι σε Κίνα

Οι περισσότερες πρίζες τοίχου στην Κίνα έχουν σχεδιαστεί για βύσματα δύο ράβδων (οι υποδοχές της κάτω σειράς στην ταινία τροφοδοσίας της παραπάνω φωτογραφίας). Οι υποδοχές στην Κίνα θα λάβουν βύσματα τύπου "A" όπου και τα δύο πτερύγια έχουν το ίδιο μέγεθος (τα βύσματα τύπου Α που έχουν ένα ακροστόμιο που είναι ευρύτερο είναι κοινά στις σύγχρονες συσκευές και αυτά απαιτούν προσαρμογέα) καθώς και "Τύπος C" Τύπου F "που είναι στάνταρ στη Γερμανία.

Ορισμένες πρίζες στην Κίνα λαμβάνουν τα βύσματα τύπου "I" που είναι κοινά στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Οι υποδοχές κορυφής στη λωρίδα τροφοδοσίας στη φωτογραφία δέχονται τους τύπους δύο ακίδων (A, C και F) καθώς και τα τρία πηχάκια τύπου I.

Σημείωση: Όλες οι συσκευές και οι συσκευές σας θα λειτουργούν αν έρχεστε από την Αυστραλία / ΝΖ, καθώς χρησιμοποιείτε την ίδια τάση με την Κίνα.

Προσαρμογείς να φέρουμε ή να αγοράζουμε

Μπορείτε να αγοράσετε προσαρμογείς προτού φύγετε σε ταξιδιωτικά καταστήματα ή σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Τα αεροδρόμια είναι ένας άλλος τόπος που μπορείτε να αγοράσετε καθολικούς προσαρμογείς, ειδικά στη διεθνή περιοχή πύλης αναχώρησης. Εάν δεν πάρετε ένα πριν πάτε, θα μπορείτε να τα παραλάβετε εύκολα στην Κίνα (και θα είναι πολύ φθηνότερα), ή μπορείτε να ζητήσετε από το ξενοδοχείο σας - θα πρέπει να είναι σε θέση να σας προμηθεύσουν δωρεάν κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.