Σύντομος οδηγός για ψώνια στη Σιγκαπούρη

Όλοι για το λιανικό Heaven της Νοτιοανατολικής Ασίας

Το έθνος της Σιγκαπούρης συσκευάζει τα περισσότερα εμπορικά κέντρα ανά τετραγωνικό μίλι μέσα στο μικροσκοπικό εσωτερικό του - καθιστώντας αυτό το νησί-κράτος το καλύτερο μέρος στη νοτιοανατολική Ασία για να πάει για ψώνια. ( Μεταξύ άλλων .)

Οι Σιγκαπούνοι έχουν κάνει αγορές στο εθνικό άθλημα - κάνουν πολλή πρακτική, ποια είναι τα πολλά εμπορικά κέντρα που στεγάζουν το Orchard Road, οι αγορές του δρόμου στην Chinatown και το Bugis και οι οικογενειακοί shophouses στους εθνοτικούς θύλακες της Σιγκαπούρης .

Τα ψώνια είναι τόσο δημοφιλή στη Σιγκαπούρη, έχουν αφήσει κατά μέρος έναν ολόκληρο μήνα για να την γιορτάσουν - η Μεγάλη Σιγκαπούρη Πώληση μειώνει τις τιμές σε όλο το νησί σε όσο το 70%! Οι ωραίες ώρες παρατείνονται επίσης τα μεσάνυχτα για επιλεγμένα καταστήματα σε επιλεγμένα σαββατοκύριακα και άλλες σημαντικές προσφορές πραγματοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς.

Αγορές στη Σιγκαπούρη

Πλοηγηθείτε στο MRT γύρω από τη Σιγκαπούρη και θα βρείτε τα εμπορικά κέντρα που είναι χτισμένα ακριβώς στο σύστημα μεταφοράς του νησιού-κράτους : πολλοί σταθμοί MRT βρίσκονται ακριβώς στα υπόγεια των πιο δημοφιλών εμπορικών κέντρων της Σιγκαπούρης!

Orchard Road είναι όπου ο κόσμος πηγαίνει να ψωνίσει όταν στη Σιγκαπούρη! Η πρωτεύουσα περιοχή λιανικής πώλησης του νησιού είναι το όνειρο του αγοραστή: ένα μακρύ, φυλλώδες κομμάτι εμπορικών κέντρων που είναι ανοιχτό προς τα τέλη, με πολλούς καταστήματα που αριθμούν χιλιάδες!

Μπορείτε να πάρετε οτιδήποτε εδώ στο Orchard - ακριβές ετικέτες μόδας και φορεσιά στο δρόμο, μοντέρνα μόδα και προ-αγάπη vintage φθορά, βιβλία, ηλεκτρονικά, και εκπληκτική τροφή Hawker της Σιγκαπούρης σε αφθονία .

Μείνετε σε ένα από τα ξενοδοχεία του Orchard Road για να ξεκουραστείτε σε ένα εμπορικό κέντρο όποτε θέλετε, ή να ταξιδέψετε μέσα από το MRT και να βγείτε από το σταθμό Orchard (NS22) και τους σταθμούς Somerset (NS23), και οι δύο από τους οποίους εξέρχονται αμέσως στα κεντήματα των εμπορικών κέντρων του Orchard!

Το Δημαρχείο και η περιοχή Marina Bay στεγάζουν όχι μόνο τους πιο σημαντικούς ιστορικούς χώρους της πόλης, αλλά και μερικές από τις καλύτερες εμπορικές περιοχές της.

Εάν μένετε σε καταλύματα στο Marina Bay και στην περιοχή Heritage, μπορείτε εύκολα να περπατήσετε σε μια επιλογή από εμπορικά κέντρα που περιλαμβάνει το σχεδιασμένο από το IM Pei Complex Raffles City. το Suntec City Mall με ένα τεράστιο τυχερό σιντριβάνι στο κέντρο του. και ένα πρώην καθολικό μοναστήρι μετασχηματίστηκε στο νεοκλασικό εμπορικό κέντρο CHIJMES.

Το δημαρχείο είναι προσβάσιμο με το τρένο, μέσω του City Hall MRT Interchange (NS25 / EW13) που εξέρχεται κάτω από το Raffles City. Οι ταξιδιώτες στη γραμμή του κύκλου μπορούν να βγουν από το Bras Basah (CC2) στο Μουσείο Τέχνης της Σιγκαπούρης. Esplanade (CC3) υπό την Suntec City. και Promenade (CC4) δίπλα στο Walk Millenia.

Για να πάτε για ψώνια στο Marina Bay , ταξιδέψτε μέσω MRT στο σταθμό Bayfront (CE1) και βγείτε στην μαζική, πολυτελή Shoppes στο Marina Bay Sands .

Το Kampong Glam είναι το ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο της ισλαμικής κοινότητας της Σιγκαπούρης. Περπατήστε στα σοφάκια που περιβάλλουν το τζαμί του Σουλτάνου και θα βρείτε εμπόρους που πωλούν έλαια αρωμάτων, χαλιά και αρτοσκευάσματα, με τρόπους που δεν έχουν αλλάξει τις δεκαετίες. Στις αρχές του 20ού αιώνα, οι Aljunieds πωλούσαν χαλιά εδώ, και ο Jamal Kazura πώλησε αρώματα. τόσο οι επιχειρήσεις (μεταξύ πολλών άλλων οικογενειακών επιχειρήσεων) εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται βίαια σήμερα!

Και όμως ο σύγχρονος κόσμος ζει και εδώ: πηγαίνετε στην νοτιοδυτική γωνία του Kampong Glam και θα βρείτε το Bali Lane & Haji Lane , δύο παράλληλους πεζόδρομους γεμάτους μποέμικες μπουτίκ, εθνοτικά εστιατόρια και καταστήματα πρωτοποριακών ιδεών.

Η Chinatown διατηρεί το ιστορικό της χρώμα ως θύλακα παραδοσιακών κινεζικών τεχνών και βιοτεχνιών, με μια εκτεταμένη σειρά χειροτεχνιών, ρούχων, τροφίμων, κοσμημάτων και φαρμάκων που πωλούνται από ανακαινισμένες κινέζικες στολές.

Οι οδικές αγορές στην Smith Street και στην οδό Trengganu προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες για αναμνηστικά. Shophouses και τα εμπορικά κέντρα γύρω από την Chinatown πωλούν κάτι περισσότερο από απλά παραδοσιακά προϊόντα, με funky μπλουζάκια, παιχνίδια και ηλεκτρονικά που ενώνουν την αφθονία των αγαθών προς πώληση.

Το MRT συνδέεται με το Chinatown μέσω σταθμών Outram Park (EW16) ή Chinatown (NE4).

Η μικρή Ινδία, με επίκεντρο τον Serangoon Road, εξυπηρετεί τον τοπικό πληθυσμό της Ινδίας και προσφέρει μια θαυμάσια ποικιλία από μπαχαρικά, κοσμήματα, ρούχα, υφάσματα και χειροτεχνία. Το Mustafa Center στο ένα άκρο του Serangoon Road είναι μια μεγάλη πηγή για φθηνά ηλεκτρονικά.

Χρήματα στη Σιγκαπούρη

Δεδομένου ότι η Σιγκαπούρη είναι ένα σημαντικό χρηματοπιστωτικό κέντρο στην περιοχή, ο τραπεζικός τομέας της χώρας είναι τόσο επιδέξιος διευθετημένος ώστε να παρέχει μέγιστη άνεση στους αγοραστές από όλο τον κόσμο, με χρηματιστές, ATM σε διεθνή δίκτυο και τράπεζες που λειτουργούν σε παρατεταμένες εργάσιμες ώρες.

Το παρακάτω άρθρο εξετάζει την κατάσταση των χρημάτων της Σιγκαπούρης: τις τράπεζες, τους χρηματιστές και τις πιστωτικές κάρτες , μαζί με συμβουλές χρήματος και χρήσιμες συμβουλές για τους ταξιδιώτες στη Σιγκαπούρη.

Αγορές χωρίς Φόρους στη Σιγκαπούρη

Οι επισκέπτες στη Σιγκαπούρη μπορούν να προμηθεύονται χωρίς φόρο - ενώ τα καταστήματα της Σιγκαπούρης χρεώνουν φόρο επί των αγαθών και υπηρεσιών (GST) 7%, τα καταστήματα επιτρέπουν στους τουρίστες να εξαργυρώνουν τους φόρους κατά την αναχώρηση. Το παρακάτω άρθρο εξηγεί πώς μπορείτε να ψωνίζετε χωρίς φόρους στη Σιγκαπούρη, μαζί με χρήσιμες συμβουλές και συνδέσμους.