Ο πατέρας Junipero Serra

Ο πατέρας Junipero Serra είναι ο Πατέρας των Αποστολών

Ο πατέρας Junipero Serra είναι γνωστός ως η ισπανική αποστολή του πατέρα της Καλιφόρνιας. Ο ίδιος ίδρυσε εννέα από τις 21 ισπανικές αποστολές της Καλιφόρνιας και υπηρέτησε ως πρόεδρος της αποστολής της Καλιφόρνιας από το 1767 έως ότου πέθανε το 1784.

Η πρώιμη ζωή του Πατέρα Σέρα

Ο πατέρας Σέρα γεννήθηκε τον Miguel Jose Serra στις 24 Νοεμβρίου 1713, στην Πέτρα στο νησί της Μαγιόρκα στην Ισπανία. Στην ηλικία των 16 ετών εισήλθε στο φραγκισκανικό τάγμα της Καθολικής Εκκλησίας, μια ομάδα ιερέων που ακολουθούν τις διδασκαλίες της Αγίας.

Φράνσις της Ασίζης. Όταν εντάχθηκε στην εντολή, άλλαξε το όνομά του στο Junipero.

Η Σέρρα ήταν πνευματικός άνθρωπος που ήταν καθηγητής θεολογίας. Φαινόταν προορισμένος για μια ζωή των ακαδημαϊκών αναζητήσεων.

Ο πατέρας Σέρρα πηγαίνει στον Νέο Κόσμο

Το 1750, ο πατέρας Σέρα ήταν παλαιός (σύμφωνα με τα πρότυπα της εποχής του) και με κακή υγεία. Παρ 'όλα αυτά, η Σέρα προσφέρθηκε εθελοντικά να γίνει ένας φραγκισκανός ιεραπόστολος στον Νέο Κόσμο.

Η Σέρρα ήταν άρρωστη όταν έφτασε στη Βέρα Κρουζ του Μεξικού, αλλά επέμενε να περπατήσει από εκεί μέχρι το Μεξικό, 200 μίλια μακριά. Κατά μήκος του δρόμου, ένα κουνούπι τον έκοψε και η τσίμπης μολύνθηκε. Αυτός ο τραυματισμός τον ενοχλούσε για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο πατέρας Σέρα εργάστηκε στην περιοχή Sierra Gorda του βόρειου κεντρικού Μεξικού για τα επόμενα 17 χρόνια. Το 1787, οι Φραγκισκανοί ανέλαβαν τις αποστολές της Καλιφόρνιας από τους Ιησουίτες, και ο πατέρας Σέρρας ανέλαβε την ευθύνη.

Ο πατέρας Σέρρας πηγαίνει στην Καλιφόρνια

Σε ηλικία 56 ετών, η Serra πήγε στην Καλιφόρνια για πρώτη φορά με τον εξερευνητή Gaspar de Portola.

Τα κίνητρά τους ήταν πολιτικά και θρησκευτικά. Η Ισπανία ήθελε να πάρει τον έλεγχο της Καλιφόρνιας πριν οι Ρώσοι έσπρωξαν από το βορρά.

Η Serra ταξίδεψε με τους στρατιώτες και καθιέρωσε αποστολές στη νέα επικράτεια. Στο δρόμο προς την Καλιφόρνια, το πόδι της Σέρρας ήταν τόσο πληγερμένο που δεν μπορούσε να περπατήσει, αλλά αρνήθηκε να επιστρέψει στο Μεξικό.

Αναφέρεται ως λέγοντας: «Αν και θα πεθάνω στο δρόμο, δεν θα γυρίσω πίσω».

Η Serra γίνεται πατέρας των Αποστολών της Καλιφόρνιας

Η Serra πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του ως επικεφαλής των αποστολών στην Καλιφόρνια, ιδρύοντας εννέα αποστολές σε όλους - συμπεριλαμβανομένης της αποστολής San Carlos de Borromeo στην Carmel όπου είχε την έδρα της.

Μεταξύ άλλων επιτυχιών, η Σέρα εισήγαγε συστήματα γεωργίας και άρδευσης και μετέτρεψε τους Ινδιάνους στον Χριστιανισμό. Δυστυχώς, όλα τα αποτελέσματα της ισπανικής διευθέτησης δεν ήταν θετικά. Οι Ισπανοί ιερείς και στρατιώτες έφεραν ευρωπαϊκές ασθένειες που οι ντόπιοι δεν είχαν καμία ασυλία. Όταν οι Ινδοί έπιασαν την ασθένεια αυτή, πέθαναν συχνά. Εξαιτίας αυτού, ο ινδικός πληθυσμός της Καλιφόρνιας μειώθηκε από περίπου 300.000 το 1769 σε περίπου 200.000 το 1821.

Ο πατέρας Σέρα ήταν ένας μικρός άνθρωπος που εργάστηκε σκληρά παρά τις σωματικές ασθένειες που περιλάμβαναν άσθμα και πόνο στο πόδι του που δεν επουλώθηκε ποτέ. Οι καρδιές του υπέστησαν σκορβούτο και περπάτησαν και οδήγησαν ένα άλογο για εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα από το τραχύ και επικίνδυνο έδαφος.

Σαν να μην ήταν αρκετό, η Serra ήταν γνωστή για πράξεις που αποσκοπούσαν να αρνούνται τα σωματικά πάθη και ορέξεις του, μερικές φορές προκαλώντας τον πόνο. Φορούσε βαρύ πουκάμισα με αιχμηρά σύρματα που έδειχναν προς τα μέσα, χτυπούσε τον εαυτό του μέχρι να αφαιμάξει και χρησιμοποίησε ένα καίγοντας κερί για να ξαπλώσει το στήθος του.

Παρ 'όλα αυτά, ταξίδεψε περισσότερα από 24.000 μίλια στη διάρκεια της ζωής του.

Ο πατέρας Σέρα πέθανε το 1784 στην ηλικία των 70 ετών στο Mission San Carlos de Borromeo. Τότε θάφτηκε κάτω από το πάτωμα του ιερού.

Η Σέρρα γίνεται Άγιος

Το 1987, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β, ο πατέρας Σέρα, ήταν ένα βήμα στο δρόμο προς την αγιότητα. Το 2015, ο Πάπας Φράνσις έκανε την Σέρα άγιο κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 2015, ο Πάπας Φράνς κανόνισε τη Σέρα, καθιστώντας τον επίσημο άγιο. Ήταν μια πράξη που κάποιοι χειροκροτούσαν και κάποιοι καταδίκασαν. Αν θέλετε να πάρετε κάποια προοπτική και στις δύο πλευρές, διαβάστε αυτό το άρθρο από το CNN, το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες από έναν απόγονο των Native Americans που εργάστηκαν για να αποκτήσουν αγιότητα για τη Serra.

Αποστολές που ίδρυσε ο πατέρας Σέρα