Μαΐου φεστιβάλ και εκδηλώσεις στο Μεξικό

Τι συμβαίνει τον Μάιο

Ο Μάιος είναι ένας από τους πιο δραστήριους μήνες του χρόνου στο Μεξικό, με πληθώρα φεστιβάλ και εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Φαίνεται ότι οι μαθητές μόλις φτάνουν στο σχολείο αυτό το μήνα - τι με την Ημέρα Εργασίας για την πρώτη, στη συνέχεια την Cinco de Mayo, την Ημέρα της Μητέρας και την Ημέρα του Δασκάλου ακολουθώντας γρήγορα. Δεν υπάρχει καμία έλλειψη πολιτιστικών φεστιβάλ, ούτε, έτσι δεν θα ξεμείνετε από πράγματα για να κάνετε αυτό το μήνα! Το Μάιο στο Μεξικό είναι ζεστό και η βροχερή περίοδος στο κεντρικό και νότιο Μεξικό ξεκινάει συχνά αυτό το μήνα.

Δείτε τις μεγάλες διακοπές και τα φεστιβάλ στο Μεξικό τον Μάιο:

Dia del Trabajo - Ημέρα Εργασίας
Nationwide, 1η Μαΐου
Αυτή είναι μια εθνική αργία στο Μεξικό. Υπάρχουν πορείες πολιτικής και εργατικής ένωσης και επίσημες ομιλίες. Τα σχολεία, οι τράπεζες και τα κυβερνητικά γραφεία είναι κλειστά (αν και αυτό φέτος πέφτει την Κυριακή, οπότε δεν θα έχει αποτέλεσμα).

Dia de la Santa Cruz - Ημέρα του Τιμίου Σταυρού
Σε εθνικό επίπεδο, 3 Μαΐου
Αυτή η γιορτή χρονολογείται από τους αποικιακούς χρόνους. Οι εργάτες οικοδόμησης διακοσμούν σταυρούς με λουλούδια και τις τοποθετούν σε κτίρια υπό κατασκευή και διαθέτουν πικνίκ στην περιοχή, ακολουθούμενη από πυροτεχνήματα.

Cinco de mayo, Batalla de Puebla - Εορτασμός της μάχης της Πουέμπλα
Σε όλη τη χώρα, αλλά κυρίως στην Puebla, 5 Μαΐου
Μια δημόσια αργία που μνημονεύει τη μάχη στην Puebla του 1862, στην οποία ο Μεξικανός στρατός νίκησε τους Γάλλους. Οι εορτασμοί στο Puebla αναδημιουργούν τη μάχη.
Διαβάστε περισσότερα για το Cinco de Mayo στο Μεξικό Εκπληκτικά γεγονότα για το Cinco de Mayo

Διεθνές Φεστιβάλ 5 de Mayo Puebla
Puebla, Puebla, 5 έως 24 Μαΐου
Στόχος του φεστιβάλ είναι να προωθήσει την καλλιτεχνική, αρχιτεκτονική και κοινωνικοπολιτισμική κληρονομιά της Puebla και να τιμά τη μνήμη της Μάχης της Πουέμπλα στις 5 Μαΐου 1862. Πρόκειται για ένα διεπιστημονικό φεστιβάλ που προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες όπως συναυλίες, γαστρονομία, θέατρο, συνέδρια και πολλά άλλα , με εθνικούς και διεθνείς καλλιτέχνες.


Ιστοσελίδα: ταξιδιωτικός οδηγός Puebla

Rosarito - Ensenada Διασκέδαση
Rosarito στην Ensenada, Baja California, 7 Μαΐου
Πάνω από 7.500 ποδηλάτες συμμετέχουν σε αυτή τη γραφική διαδρομή 50 μιλίων κατά μήκος του Free Road που ξεκινά στο κέντρο της πόλης Rosarito Beach και τελειώνει στο Ensenada με μια φιέστα από το μεσημέρι έως το ηλιοβασίλεμα στην Plaza Ventana al Mar στην προκυμαία.
Ιστοσελίδα: Rosarito Ensenada Fun Ride

Πολιτιστικό Φεστιβάλ Mayo - Πολιτιστικό Φεστιβάλ Μαΐου
Στο κράτος Jalisco , στις 7 έως 29 Μαΐου
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως συναυλίες, εκθέματα, κινηματογραφικές προβολές, χορευτικές παραστάσεις και γαστρονομικές γευστικές δοκιμές. Πολλά από τα γεγονότα θα είναι δωρεάν είσοδος. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλές τοποθεσίες στην πολιτεία της Jalisco, συμπεριλαμβανομένων πολλών στο Teatro Degollado της Guadalajara.
Ιστοσελίδα: Festival Cultural Mayo | Guadalajara City Guide

Dia de la Madre - Ημέρα της Μητέρας
Σε εθνικό επίπεδο, 10 Μαΐου
Η Ημέρα της Μητέρας γιορτάζεται πάντα στις 10 Μαΐου στο Μεξικό, ανεξάρτητα από την ημέρα της εβδομάδας (σε αντίθεση με τις ΗΠΑ όπου γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου). Οι μητέρες κρατιούνται σε πολύ μεγάλη εκτίμηση στον πολιτισμό του Μεξικού και αυτή τη μέρα γιορτάζονται με στυλ. Η μέρα μπορεί να ξεκινήσει με σερενάδες του Las Mañanitas , τα σχολεία έχουν φεστιβάλ προς τιμή των μητέρων των φοιτητών και των εστιατορίων είναι συσκευασμένα ως μητέρες παίρνουν την ημέρα μακριά από τα οικιακά καθήκοντα και αντιμετωπίζονται για ένα γεύμα έξω με τις οικογένειές τους.

Día del Maestro - Ημέρα του Δασκάλου
Σε εθνικό επίπεδο, 15 Μαΐου
Συνήθως τα μαθήματα αναστέλλονται αυτήν την ημέρα - έτσι οι καθηγητές παίρνουν την ελεύθερη μέρα ή θα υπάρχει ένα μικρό πάρτι και οι μαθητές δίνουν στους δασκάλους τα δώρα τους ως ένδειξη της εκτίμησής τους.

Εβδομάδα εστιατορίου στο Puerto Vallarta
Πουέρτο Βαγιάρτα, 15 - 31 Μαΐου
Τα καλύτερα εστιατόρια του Puerto Vallarta προσφέρουν εντυπωσιακά μενού με τρία δρομολόγια (με τρεις επιλογές) με έκπτωση έως και 50%. Απολαύστε λοιπόν τα αγαπημένα σας εστιατόρια στις σταθερές τιμές (χωρίς ποτά ή συμβουλές).
Διαβάστε περισσότερα για την Εβδομάδα Εστιατόριο του Puerto Vallarta | Πουέρτο Βαγιάρτα Οδηγός Πόλης

Η υπερηφάνεια Vallarta
Puerto Vallarta, Jalisco, 16-29 Μαΐου
Η ετήσια εκδήλωση LGBT του Πουέρτο Βαγιάρτα γιορτάζει τον πολιτισμό των LGBT και την φιλόξενη κοινότητα του Puerto Vallarta με μουσικά φεστιβάλ, beach parties, παρουσιάσεις μόδας, τελετή μαζικής δέσμευσης και δραστηριότητες σε συμμετέχοντα μπαρ και κλαμπ.


Περισσότερες πληροφορίες: Pride Vallarta

Travesia Sagrada Maya - Ιερό ταξίδι των Μάγια
Xcaret, Cozumel και Playa del Carmen, Quintana Roo, 20 και 21 Μαΐου
Αναδημιουργώντας το προσκύνημα των αρχαίων Μάγιας για να προσκυνήσουν τη θεά lxChel, οι κανόοι σε σκεύη προ-ισπανικού τύπου αγωνίζονται από το Xcaret Park μέχρι το Cozumel , ένα ταξίδι περίπου 17 μιλίων.
Διαβάστε για το ιερό ταξίδι των Μάγια. Περισσότερα για το Xcaret και τους αρχαίους Μάγια .

Φεστιβάλ γαστρονομίας Morelia en Boca
Morelia, Michoacan, 20 Μαΐου, 21 και 22 Μαΐου
Αυτό το φεστιβάλ τροφίμων και κρασιού θα επικεντρωθεί σε τρεις πτυχές της γαστρονομίας: την παραδοσιακή κουζίνα του κράτους Michoacan, το μεξικάνικο κρασί και την avant-garde κουζίνα (με δείπνα και μαγειρικές διαδηλώσεις από διάσημους μεξικανούς και διεθνείς σεφ). Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Centro Cultural Clavijero, ένα όμορφο κτήριο του 17ου αιώνα στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Morelia.
Ιστοσελίδα: Morelia en Boca | Οδηγός πόλης Morelia

Feria de Corpus Christi
Papantla, Veracruz, 21-29 Μαΐου
Η Καθολική γιορτή του Corpus Christi γιορτάζεται με ιδιαίτερο τρόπο στην Papantla, Veracruz. Λαμβάνονται προχριστιανικές τελετές που λέγονται ότι προάγουν τη γονιμότητα και την επικοινωνία με τους ουρανούς.
Σελίδα στο Facebook: Feria de Corpus Christi en Papantla

Rosarito Art Fest
Rosarito, Baja California, 28 και 29 Μαΐου
Πάνω από 100 καλλιτέχνες, τόσο τοπικές όσο και διεθνείς, θα εμφανιστούν σε αυτό το φεστιβάλ τέχνης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου Memorial Day στο Benito Juarez Blvd του Rosarito. Θα υπάρξουν επίσης μουσικές και γαστρονομικές παρουσιάσεις, κάνοντας αυτό ένα φεστιβάλ όπου γιορτάζονται όλες οι αισθήσεις.
Ιστοσελίδα: Rosarito Art Fest

Φεστιβάλ de la Paella - Φεστιβάλ Paella
Ezequiel Montes, Querétaro, 29 έως 31 Μαΐου
Το Paella είναι ένα δημοφιλές πιάτο με βάση το ρύζι από την Ισπανία που έχει πολλές νόστιμες και ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Το Cavas Freixenet διοργανώνει ετήσιο φεστιβάλ paella όπου μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές εκδόσεις αυτού του δημοφιλούς πιάτου. Ένα ποτήρι κρασί περιλαμβάνεται στο τέλος εισόδου.
Ιστοσελίδα: Festival de la Paella

Φεστιβάλ Κωμωδίας Cabo
Los Cabos , Baja Καλιφόρνια Σουρ, Ημερομηνίες TBA
Αυτό το φεστιβάλ παρουσιάζει παραστάσεις από μερικούς κορυφαίους κωμικούς της βιομηχανίας ψυχαγωγίας καθώς και διαγωνισμό για το καλύτερο νέο comic. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης ομαδικές συζητήσεις σχετικά με την επιχείρηση της κωμωδίας με τους συγγραφείς, τους παραγωγούς και τα cast μέλη από μερικές από τις κορυφαίες κωμωδίες της τηλεόρασης, τα γήπεδα του γκολφ και τα τουρνουά πόκερ, καθώς και τα μετέπειτα πάρτι στα δημοφιλή νυχτερινά κέντρα του Cabo. Το φεστιβάλ κορυφώνεται με μια παρουσίαση βραβείων και ψητό διασημότητας.

Απρίλιος Εκδηλώσεις | Μεξικό Ημερολόγιο | Εκδηλώσεις Ιουνίου

Μεξικό Ημερολόγιο Φεστιβάλ και Εκδηλώσεις

Μεξικό Εκδηλώσεις ανά Μήνα
Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος
Ενδέχεται Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος
Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος