Δεκέμβριος 2017 Φεστιβάλ και εκδηλώσεις στο Μεξικό

Τι συμβαίνει τον Δεκέμβριο

Δεκέμβριος και Ιανουάριος είναι δημοφιλείς μήνες για να επισκεφθείτε το Μεξικό, και με βάσιμους λόγους: υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν και θα δείτε μερικούς ειδικούς παραδοσιακούς εορτασμούς. Αυτά τείνουν να είναι οι πιο ωραίοι μήνες του έτους, οπότε δεν έχει σημασία ο προορισμός σας, θα πρέπει να φέρετε ένα πουλόβερ για κάθε περίπτωση και ίσως ακόμη και ένα σακάκι εάν πηγαίνετε σε σημεία υψηλού υψομέτρου. Το Δεκέμβριο πραγματοποιούνται πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

Την ημέρα των εορτασμών του προστάτη του Μεξικού, της Παναγίας της Γουαδελούπης, πέφτει το 12ο και οι χριστουγεννιάτικες γιορτές ξεκινούν την 16η με τους posadas . Αυτή είναι η υψηλή σεζόν για πολλούς προορισμούς, και ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Δεκεμβρίου μπορεί να είναι πολύ γεμάτο, οπότε φροντίστε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Ακολουθεί μια λίστα με μερικά από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις στο Μεξικό αυτό το Δεκέμβριο:

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Γκουανταλαχάρα

Guadalajara , Jalisco, 25 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου
Πάνω από 1500 εκδοτικοί οίκοι από 39 χώρες συγκεντρώνονται στην Expo Guadalajara για το μεγαλύτερο φεστιβάλ βιβλίων ισπανικής γλώσσας στον κόσμο, τώρα στο 31ο έτος. Φέτος, το προσκήνιο είναι στη Μαδρίτη ως ο προσκεκλημένος του φεστιβάλ.
Ιστοσελίδα: Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Γκουανταλαχάρα

Φεστιβάλ τζαζ Riviera Maya

Playa del Carmen , 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου
Η Playa del Carmen θα φιλοξενήσει μεγάλους εθνικούς και διεθνείς τζαζ μουσικούς που θα εμφανιστούν κάτω από τα αστέρια στο Mamitas Beach Club.

Η φετινή σύνθεση περιλαμβάνει τη Sheila E, τον Phil Perry, την Zappa Plays Zappa και τον Gino Vanelli.
Ιστοσελίδα: Φεστιβάλ τζαζ Riviera Maya

Tropico

Acapulco, Guerrero, 8-10 Δεκεμβρίου
Οι λάτρεις της μουσικής δεν θα θέλουν να χάσουν αυτό το τριήμερο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Pierre Mundo Imperial. Φεστιβάλ επισκέπτες και μουσικοί προέρχονται από όλο τον κόσμο για αυτό το παραθαλάσσιο φεστιβάλ.

Το Tropico είναι κάτι παραπάνω από μουσική: εκθέσεις τέχνης, εκδηλώσεις μόδας και πάρτι με τροπικά κοκτέιλ και νόστιμα φαγητά είναι επίσης μέρος της γιορτής.
Ιστοσελίδα: Tropico

Πόλη των Χριστουγέννων

Πόλη του Μεξικού , 3 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου
Η κυβέρνηση του Μεξικού εγκαθιστά ένα παγοδρόμιο στην πόλη Zocalo του Πόλη του Μεξικού, που είναι δωρεάν για όλους (περιμένετε μακρές παραλλαγές, αν και!). Τα παγοπέδιλα δανείζονται στο χώρο του ξενοδοχείου χωρίς χρέωση. Το παγοδρόμιο ανοίγει συνήθως την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου και παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, όταν οι εορτασμοί των Χριστουγέννων τελειώνουν με τον εορτασμό της Ημέρας του Βασιλιά .

Sabor ένα Φεστιβάλ Τροφίμων & Κρασιού Cabo

Los Cabos , 9 Δεκεμβρίου
Μερικοί από τους καλύτερους σεφ του κόσμου θα συγκεντρωθούν για το ετήσιο φεστιβάλ Sabor a Cabo για φαγητό και κρασί στο Los Cabos. Το κύριο γεγονός θα πραγματοποιηθεί στον κήπο γλυπτικής του Puerto Los Cabos και αναμένεται να αντλήσει πάνω από 2000 συμμετέχοντες. Οι καλύτεροι τοπικοί σεφ του Cabo θα προετοιμάσουν τα πιάτα υπογραφής για αυτό το σημαντικό μαγειρικό γεγονός.
Ιστοσελίδα: Sabor a Cabo

Φιέστα της Παναγίας της Γουαδελούπης

Σε όλο το Μεξικό, αλλά ιδιαίτερα στην Πόλη του Μεξικού, στις 12 Δεκεμβρίου
Η γιορτή της Παναγίας της Γουαδελούπης μαρτυρά την παραδοσιακή αναφορά των πρώτων εμφανίσεών της στον Juan Diego στο λόφο του Tepeyac κοντά στην πόλη του Μεξικού το 1531.

Οι κύριοι εορτασμοί πραγματοποιούνται στην Πόλη του Μεξικού, όπου χιλιάδες προσκυνητές συγκλίνουν στη Βασιλική της Γουαδελούπης για να αποτίσουν φόρο τιμής στον πολιούχο του Μεξικού. Η πλατεία μπροστά από τη Βασιλική είναι μια σκηνή για τραγούδι, χορό και εορτασμό. Οι περισσότερες πόλεις στο Μεξικό έχουν εκκλησία ή ιερό αφιερωμένο σε αυτήν την εκδήλωση της Παναγίας και οι γονείς ντύνονται τα παιδιά τους σε παραδοσιακά ρούχα και τους παίρνουν για να είναι ευλογημένοι αυτή τη μέρα (και για μια φωτογραφία).

Feria de la Posada y Piñata (Εκθεση Posada και Piñata)

Acolman de Nezahualcoyotl, Estado de Mexico, 16 - 20 Δεκεμβρίου
Οι μεξικανικές χριστουγεννιάτικες παραδόσεις των piñatas και posadas γιορτάζονται σε ετήσια γιορτή κοντά στην πόλη του Μεξικού, στην πόλη Acolman (κοντά στο Teotihuacan). Υπάρχουν εργαστήρια για την παραγωγή πινατών που προσφέρονται στους συμμετέχοντες, καθώς και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

Μάθετε για την ιστορία και το νόημα της piñata .

Posadas

16 έως 24 Δεκεμβρίου
Κάθε βράδυ, από τις 16 έως τις 24 Δεκεμβρίου, υπάρχουν πομπές στο δρόμο που κορυφώνονται με κόμματα στο σπίτι που είναι γνωστές ως posadas και στις οποίες θυμάται το ταξίδι της Μαρίας και του Ιωσήφ στη Βηθλεέμ.
Διαβάστε περισσότερα: Posadas

Noche de los Rábanos (νύχτα ραπανάκι)

Οαχάκα , Οαχάκα, 23 Δεκεμβρίου
Το Oaxaca Zocalo είναι γεμάτο πάγκους κατά τη διάρκεια αυτού του δημοφιλούς γεγονότος στο οποίο οι ντόπιοι τεχνίτες χαράζουν και συναρμολογούν ραπανάκια σε όλους τους διαφορετικούς τύπους μορφών, από τα λουλούδια και τα ζώα μέχρι τις σκηνές αγίων και γέννησης.

Ναϊντάντ (Χριστούγεννα)

25 Δεκεμβρίου
Η τελευταία βραδιά πραγματοποιείται την Παραμονή των Χριστουγέννων, την Nochebuena , και οι οικογένειες έχουν βραδινό δείπνο. Στις πόλεις υπάρχουν ημερολόγια , εορταστικές πομπές και άλλα γεγονότα.

Año Nuevo (Παραμονή Πρωτοχρονιάς)

31 Δεκεμβρίου
Οι εορτασμοί ποικίλλουν από τρελό σε καταπραϋντικό, αλλά υπάρχουν πολλές δεισιδαιμονίες και πεποιθήσεις για το τι πρέπει να κάνετε για να εξασφαλίσετε καλή τύχη για το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος εσώρουχου που θα πρέπει να έχετε όταν το ρολόι χτυπά δώδεκα. Μάθετε περισσότερα για τις παραδόσεις του μεξικανικού πρωτοχρονιά .

Δείτε περισσότερα γεγονότα του Μεξικού καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους .