Τι να Pack για το Μεξικό

Τι να πάρει και τι να αφήσει πίσω

Αποφασίζοντας ποια αντικείμενα πρέπει να λάβετε μαζί σας στις διακοπές σας (και τι να αφήσετε πίσω), είναι ένα σημαντικό μέρος του καλού σχεδιασμού ταξιδιών. Το κλίμα του προορισμού σας, οι δραστηριότητες στις οποίες σχεδιάζετε να συμμετάσχετε και η διάρκεια του ταξιδιού σας θα καθορίσουν τι πρέπει να συσκευάσετε. Αντισταθείτε στον πειρασμό να συσκευάσετε μη βασικά στοιχεία. Πιθανότατα θα μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε στο Μεξικό, αν και ίσως όχι τα εμπορικά σήματα που έχετε συνηθίσει.

Εάν ταξιδεύετε αεροπορικώς, να θυμάστε ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να μην μπορείτε να φέρετε σε επαφή μαζί σας , όπως τα υγρά σε ένα δοχείο πάνω από 3,4 ουγκιά και αιχμηρά αντικείμενα όπως ξυράφια. Ελέγξτε τους κανονισμούς των αεροπορικών εταιρειών σχετικά με τις αποσκευές σας και τους κανονισμούς της TSA για ό, τι επιτρέπεται κατά τη μεταφορά.

Εξετάστε το κλίμα του προορισμού σας. Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι ο καιρός στο Μεξικό είναι ζεστό όλη την ώρα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Οι τοποθεσίες σε μεγάλα υψόμετρα, όπως η Πόλη του Μεξικού , η Toluca και το San Cristobal de las Casas, μπορεί να είναι αρκετά ψυχρές σε ορισμένες εποχές του χρόνου. Επίσης, εξετάστε εάν είναι εποχή βροχών, οπότε μπορεί να θέλετε να συσκευάσετε ένα μπουφάν βροχής ή ομπρέλα.

Σε παραλιακούς προορισμούς, τα ενδύματα είναι γενικά αποδεκτά, ενώ στις αποικιακές πόλεις του Μεξικού είναι κάπως ο κανόνας κάπως πιο επίσημο φόρεμα. Αποφύγετε τα σύντομα σορτς και τις χτενισμένες κορυφές στους εσωτερικούς προορισμούς του Μεξικού. Διαβάστε περισσότερα για το τι να φορέσετε στο Μεξικό .

Ακολουθεί μια λίστα με τα πράγματα που μπορείτε να λάβετε μαζί σας. Αυτός ο κατάλογος συσκευασίας πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως γενικός οδηγός. Μην παίρνετε κάθε στοιχείο σε αυτή τη λίστα. καθορίστε τι θα χρειαστείτε με βάση τους προαναφερθέντες προβληματισμούς.

Αποσκευές

Επιλέξτε το είδος των αποσκευών σας ανάλογα με το πόσο θα πάρετε μαζί σας και αν θα πρέπει να περπατήσετε μακριά με τις αποσκευές σας.

Μια βαλίτσα με τροχούς είναι μια καλή ιδέα για την πλοήγηση στα αεροδρόμια, αλλά δεν μπορεί να κυλήσει ομαλά στους πλακόστρωτους δρόμους, οπότε μπορεί να θέλετε να επιλέξετε ένα σακίδιο ή μετατρέψιμο σάκο .

Εκτός από τη βαλίτσα σας ή σακίδιο σακκούλας / σακκούλας, θα πρέπει επίσης να έχετε μια πακέτο ημέρας ή μια τσάντα ώμου για να μεταφέρετε σνακ, εμφιαλωμένο νερό, χάρτες, κάμερα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστείτε στις εκδρομές σας. Μια ζώνη χρήματος που φοριέται κάτω από τα ρούχα σας είναι μια καλή ιδέα να κρατήσετε τα έγγραφα και τα χρήματά σας σε σας, ενώ ταξιδεύετε από τόπο σε τόπο, αλλά κάνετε χρήση της ασφάλειας του ξενοδοχείου σας όταν μπορείτε. Συσκευάστε μια επιπλέον τσάντα ελαφρού βάρους εάν υπάρχει η πιθανότητα να αγοράσετε χειροτεχνήματα ή άλλα αναμνηστικά.

Χρήματα και Έγγραφα

Ρούχα και αξεσουάρ

Ανάλογα με το μήκος του ταξιδιού σας, είτε φέρτε μια στολή για κάθε μέρα είτε σχεδιάζετε να κάνετε πλυντήριο. Είναι εύκολο να βρείτε λεωφορεία και υπηρεσίες στεγνού καθαρισμού στο Μεξικό.

Είδη υπόδησης

Ανεξάρτητα από τον προορισμό σας, θα πρέπει να πάρετε άνετα παπούτσια ή σανδάλια. Άλλα παπούτσια που μπορείτε να λάβετε υπόψη ανάλογα με τον προορισμό σας και τις προγραμματισμένες δραστηριότητες περιλαμβάνουν:

Προστασία από τα στοιχεία

Είδη υγιεινής, φάρμακα και προσωπικά είδη

Εάν ταξιδεύετε αεροπορικώς, μπορείτε να πάρετε μπουκάλια υγρών και πηκτωμάτων τριών ουγγιών στη μεταφορά σας, τα υπόλοιπα πρέπει να μεταφέρονται στις αποσκευές σας.

Ηλεκτρονικά και Βιβλία

Κουτί πρώτων βοηθειών