Τι να φοράτε στο Μεξικό

Μέρος του σχεδιασμού του ταξιδιού σας στο Μεξικό θα απαιτήσει να αποφασίσετε τι πρέπει να κάνετε μαζί σας. Μια μικρή σκέψη για το τι ενδύματα θα είναι καταλληλότερο για τον προορισμό, την εποχή του χρόνου και τις δραστηριότητες που έχετε προγραμματίσει θα σας επιτρέψει να απολαύσετε το ταξίδι σας χωρίς την ενόχληση να είναι ακατάλληλα.

Οι Μεξικανοί μπορεί να φορούν πιο επίσημα, και σε ορισμένες περιπτώσεις, πιο μετριοπαθείς από τους ανθρώπους στα βόρεια των συνόρων, μπορεί να είναι συνηθισμένοι.

Φυσικά, είστε ελεύθεροι να φορέσετε όπως θέλετε, αλλά αν επιλέξετε να φορέσετε πολύ διαφορετικά από την πλειοψηφία των ανθρώπων, θα ξεχωρίζετε ως τουρίστας και, χειρότερα, μπορεί να θεωρηθεί ως ασεβής στη χώρα υποδοχής σας .

Ακολουθούν ορισμένες γενικές οδηγίες σχετικά με το τι θα φορέσετε ανάλογα με τον προορισμό σας, τον τύπο των δραστηριοτήτων στις οποίες σχεδιάζετε να συμμετάσχετε και τον καιρό.

Ανάλογα με τον προορισμό σας

Στην πόλη του Μεξικού και στις αποικιακές πόλεις του Μεξικού , οι άνθρωποι γενικά ντύνονται πιο μετριοπαθώς απ 'ό, τι στους προορισμούς της παραλίας. Οι γυναίκες στους εσωτερικούς προορισμούς του Μεξικού σπάνια φορούν σορτς και οι άντρες σχεδόν ποτέ δεν το κάνουν. Οι γυναίκες που δεν θέλουν να προσελκύσουν υπερβολική προσοχή από τους άνδρες θα ήταν καλά συμβουλές για την αποφυγή μικρών φούστες και σορτς και την αποκάλυψη ενδυμάτων εν γένει. Τα ελαφριά παντελόνια και οι μακριές φούστες είναι καλές επιλογές, όπως μπλούζες και μπλούζες που καλύπτουν τη διάσπαση σας. Οι αμάνικες κορυφές είναι αποδεκτές, οι δεξαμενές κορυφές λιγότερο.

Για τις παραλίες πόλεις και πόλεις, τα περιστασιακά ρούχα και σορτς και οι δεξαμενές είναι γενικά αποδεκτές στο δρόμο. Εάν πηγαίνετε στην παραλία ή στην πισίνα, πάρτε κάτι για να καλύψετε το δρόμο σας εκεί και πίσω - φορώντας μαγιό μακριά από την παραλία ή την πισίνα θεωρείται ακατάλληλη.

Τα βράδια έξω

Για εστιατόρια ή νυχτερινά κέντρα, θα πρέπει να ντύσετε λίγο πιο τυπικά.

Ορισμένα εστιατόρια απαιτούν οι άνδρες να φορούν μακρύ παντελόνι και κλειστά παπούτσια. Η παλιά παροιμία "Άνδρες, φορούν παντελόνια. Γυναίκες, φαίνονται όμορφα". εξακολουθεί να ισχύει σε ορισμένες εγκαταστάσεις. Για τους άνδρες, οι guayaberas είναι γενικά μια καλή επιλογή - θα είστε δροσεροί και θα ντυθείτε κατάλληλα ακόμη και για επίσημες περιπτώσεις.

Ανάλογα με τις δραστηριότητές σας

Αν επισκέπτεστε εκκλησίες, σύντομα σορτς, κοντές φούστες και ντεκόρ είναι επικίνδυνα, αλλά τα σορτς και τα μπλουζάκια τύπου Βερμούδες είναι εντάξει.

Για την επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους, η άνεση είναι το κλειδί. Φορέστε άνετα παπούτσια για τα πόδια. Ένα κλειστό ποδιού είναι το καλύτερο για την αναρρίχηση των πυραμίδων και το περπάτημα σε μερικές φορές ύπουλες επιφάνειες. Παρόλο που ο καιρός μπορεί να είναι καυτός, είναι καλύτερο να καλύψετε για να αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Δραστηριότητες περιπέτειας: Φυσικά θα εξαρτηθεί από το είδος της περιπέτειας που έχετε προγραμματίσει. Για την επένδυση με φερμουάρ, φορούν παπούτσια που προσκολλώνται σταθερά στα πόδια σας, ώστε να μην κινδυνεύετε να τα χάσετε. Τα σορτς που είναι αρκετά μακρυά έτσι ώστε η ιμάντα να μην γκρεμίζουν το δέρμα σας είναι μια καλή ιδέα. Εάν έχετε προγραμματίσει μια περιπέτεια λευκής υδάτινης ράφτινγκ, τα παπούτσια με νερό είναι τα καλύτερα και τα γρήγορα στεγνό ρούχα. Μπορεί να θέλετε να φορέσετε ένα μαγιό κάτω από τα ρούχα σας.

Ελέγξτε τον καιρό

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι ο καιρός στο Μεξικό είναι πάντα ζεστός, αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την πρόβλεψη για τον προορισμό σας προτού φύγετε, ώστε να είστε καλά προετοιμασμένοι με ένα πουλόβερ ή σακάκι ή ένα αδιάβροχο, αν χρειαστεί. Στο Νότιο Μεξικό, η βροχερή περίοδος πέφτει συνήθως από την άνοιξη μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.