Βροχερή περίοδος στο Μεξικό

Τι να κάνετε εάν βρέχει κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στο Μεξικό

Μπορεί να έχετε ελέγξει την πρόγνωση του καιρού πριν από την επίσκεψή σας στο Μεξικό, αλλά μην ανησυχείτε αν δείτε ένα πλήρες ημερολόγιο σύννεφων και η βροχή που προβλέπεται. Η βροχερή σεζόν στο Μεξικό μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αρκετά ευχάριστη και δεν είναι απαραιτήτως ένας κακός χρόνος να επισκεφθείτε καθόλου, με βροχή που κάνει τη βλάστηση πλούσια και άφθονη.

Πότε είναι εποχή βροχών;

Η βροχερή περίοδος στο κεντρικό και νότιο Μεξικό διαρκεί περίπου από τον Μάιο ή τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Οι τυφώνες και οι τροπικές καταιγίδες μπορούν να πάνε χέρι-χέρι με την εποχή των βροχών, οπότε διαβάστε και τα ταξίδια εποχής των τυφώνων . Η βροχερή σεζόν δεν είναι πραγματικά ανησυχία για τους ταξιδιώτες στο βόρειο Μεξικό ή τη χερσόνησο Baja, καθώς βρέχει τόσο λίγο εκεί, αλλά οι ταξιδιώτες στο κεντρικό και νότιο Μεξικό θα πρέπει σίγουρα να το θυμούνται όταν σχεδιάζουν το ταξίδι τους.

Πλεονεκτήματα για το βροχερό ταξίδι εποχής:

Κατά τη διάρκεια των βροχερών τοπίων εποχής που είναι ξηρές και καφέ μετατρέπονται πλούσια και πράσινα. Η βροχή επίσης χαμηλώνει τις θερμοκρασίες έτσι ώστε ο καιρός δεν είναι τόσο αφόρητα καυτός, όπως μπορεί να είναι διαφορετικά. Γενικά βροχές το απόγευμα και το βράδυ και πολύ λίγες μέρες είναι βροχερή όλη την ημέρα - μπορείτε συνήθως να πάρετε κάποια αξιοθέατα ή παραλίες διασκέδασης το πρωί, και αν βρέχει το απόγευμα μπορείτε να ψάξετε για μερικές εσωτερικές δραστηριότητες για να απολαύσετε. Σχεδιάστε τις υπαίθριες δραστηριότητες για τις αρχές της ημέρας, ώστε να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον ήλιο ενώ βρίσκεστε έξω και να επιλέξετε από τις παρακάτω δραστηριότητες για τα βροχερά απογεύματα ή την εξαιρετικά σπάνια ολοήμερη βροχή.

Rainy Day Δραστηριότητες:

Διαβάστε περισσότερα για τον καιρό στο Μεξικό .