Πώς μπορώ να πάρω μια κάρτα τουριστών του Μεξικού;

Ο τελευταίος οδηγός σας για τις τουριστικές κάρτες του Μεξικού

Μερικές τουριστικές κάρτες του Μεξικού (μερικές φορές αποκαλούνται θεώρηση FMT ή FMT) είναι μια κυβερνητική φόρμα που δηλώνει ότι δηλώσατε ότι ο σκοπός της επίσκεψής σας στο Μεξικό είναι τουρισμός και πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά την επίσκεψή σας στο Μεξικό. Αν και υπάρχουν περισσότερες από μία κατηγορίες βίζας του Μεξικού, μια τουριστική κάρτα του Μεξικού είναι μια απλή δήλωση της πρόθεσής σας για διακοπές στο Μεξικό για όχι περισσότερο από 180 ημέρες.

Μπορείτε να το θεωρήσετε ως βίζα κατά την άφιξη, καθώς λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, παρόλο που δεν είναι τεχνικά θεωρητική.

Ποιος χρειάζεται τις τουριστικές κάρτες του Μεξικού;

Οι ταξιδιώτες που μένουν στο Μεξικό για περισσότερες από 72 ώρες ή ταξιδεύουν πέρα ​​από τη "συνοριακή ζώνη" χρειάζονται τουριστικές κάρτες του Μεξικού. Ο τουρίστας ή η παραμεθόρια ζώνη μπορεί να εκτείνεται μέχρι και 70 μίλια στο Μεξικό, καθώς βρίσκεται κοντά στο Puerto Penasco, νοτιοδυτικά του Tucson στη Θάλασσα του Cortez, ή περίπου 12 μίλια, όπως συμβαίνει νότια του Nogales. Αμερικανοί πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν στη συνοριακή ζώνη χωρίς κάρτα τουριστών ή άδεια οχήματος . Γενικά, η τουριστική ζώνη εκτείνεται μέχρι το πρώτο σημείο ελέγχου της μετανάστευσης νότια των συνόρων των ΗΠΑ στο Μεξικό - αν φτάσετε εκεί, θα το ξέρετε.

Πώς μπορώ να πάρω μια κάρτα τουριστών του Μεξικού;

Εάν πετάτε στο Μεξικό, θα σας δοθεί μια τουριστική κάρτα και οδηγίες για την πλήρωσή του στο αεροπλάνο σας - το κόστος μιας τουριστικής κάρτας (περίπου $ 25) περιλαμβάνεται στο αεροπορικό εισιτήριο σας, έτσι δεν θα πρέπει να το πληρώσετε σε μετρητά όταν φτάσετε. Η κάρτα θα σφραγιστεί στο τελωνείο / μετανάστευση στο αεροδρόμιο του Μεξικού, δείχνοντας ότι είστε στη χώρα νόμιμα.

Εάν οδηγείτε , παίρνετε το λεωφορείο ή περπατάτε στο Μεξικό, μπορείτε να πάρετε μια τουριστική κάρτα στο σταθμό ελέγχου των συνόρων / στο γραφείο μετανάστευσης αφού δείξετε την ταυτότητά σας ή το διαβατήριό σας αποδεικνύοντας την υπηκοότητα των ΗΠΑ. Θα χρειαστεί να πάτε σε μια τράπεζα για να πληρώσετε την κάρτα (περίπου $ 20) - θα σφραγιστεί για να δείξει ότι έχετε πληρώσει.

Στη συνέχεια, θα επιστρέψετε στο γραφείο μετανάστευσης των συνόρων για να σφραγιστεί η κάρτα - η σφραγίδα δείχνει ότι είστε στη χώρα νόμιμα.

Μπορείτε επίσης να πάρετε μια τουριστική κάρτα σε ένα προξενικό γραφείο του Μεξικού ή στο γραφείο του τουριστικού γραφείου του Μεξικού σε μια πόλη των ΗΠΑ προτού ταξιδέψετε στο Μεξικό.

Πόσο είναι η Τουριστική Κάρτα του Μεξικού;

Είναι 332 μεξικάνικα πέσα, περίπου 20 δολάρια ΗΠΑ.

Πως μοιάζει?

Είναι ένα κομμάτι χαρτί / κάρτα που θα συρράπτεται στο διαβατήριό σας όταν φτάσετε στη χώρα. Υπάρχει μια φωτογραφία ενός ως κύρια εικόνα σε αυτό το άρθρο.

Ποιος θέλει να δει την τουριστική κάρτα του Μεξικού μου;

Αν βρεθείτε να μιλάτε με αξιωματούχους του Μεξικού ενώ βρίσκεστε στη χώρα, μπορεί να χρειαστεί να παραγάγετε την τουριστική σας κάρτα ως μέρος της ταυτότητάς σας. Θα πρέπει επίσης να παραδώσετε την τουριστική σας κάρτα όταν αναχωρείτε από το Μεξικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε στο αεροδρόμιο είτε στα χερσαία σύνορα. έχετε έτοιμο, μαζί με την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας , καθώς και το αεροπορικό σας εισιτήριο ή τα έγγραφα οδήγησης . Δεδομένου ότι πρόκειται απλώς για ένα κομμάτι χαρτιού, θα είναι συνήθως σφραγισμένο στο διαβατήριό σας, ώστε να μπορείτε να το μεταφέρετε μαζί σας για να βεβαιωθείτε ότι η τουριστική σας κάρτα είναι μαζί σας ανά πάσα στιγμή.

Είναι σπάνιο να ζητάτε τη δική σας, όμως, και δεν έχω ακούσει να συμβαίνει σε οποιονδήποτε έχει ταξιδέψει εκεί.

Εάν η τουριστική σας κάρτα έχει λήξει, προετοιμαστείτε για παρενοχλήσεις, επιχειρήματα και πρόστιμα, και αν το ζητήσετε είτε όταν φεύγετε από τη χώρα. Μην αφήσετε να λήξει πριν φύγετε από το Μεξικό.

Έχω χάσει την τουριστική μου κάρτα του Μεξικού - Τι πρέπει να κάνω;

Εάν χάσετε την τουριστική σας κάρτα στο Μεξικό, θα πρέπει να πληρώσετε για να την αντικαταστήσετε, κάτι που πρέπει να κάνετε το συντομότερο δυνατό. Θα πρέπει να μεταφέρετε την τουριστική κάρτα ανά πάσα στιγμή στο Μεξικό, οπότε είναι σημαντικό να το αντικαταστήσετε. Πηγαίνετε στο πλησιέστερο γραφείο μετανάστευσης στη χώρα ή δοκιμάστε το γραφείο μετανάστευσης στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, όπου μπορείτε να εκδώσετε μια νέα τουριστική κάρτα και να πληρώσετε πρόστιμο (οι εκθέσεις ποικίλουν από $ 40- $ 80) ταυτόχρονα. Δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από μερικές ώρες συνολικά.

Κάποτε παραμελήθηκα να πάρω συνολικά μια τουριστική κάρτα του Μεξικού. Έζησα μια ορισμένη περίοδο ανησυχίας, καθώς τεχνικά, ήμουν στη χώρα παράνομα - πήγα στο πλησιέστερο γραφείο μεταναστεύσεως του αερολιμένα, εξήγησα την κατάσταση (ότι είχα πετάξει στο Σαν Ντιέγκο, οδηγήθηκα στο Baja, πετούσα από την Τιχουάνα στη Γκουανταλαχάρα , και πήρε λεωφορείο για το Puerto Vallarta ).

Ο εκνευρισμένος υπάλληλος διέταξε την επίπονη δικαιολογία μου, με συμπλήρωσε τη φόρμα της τουριστικής κάρτας, μου χρέωσε 40 δολάρια και με έστειλε στο δρόμο μου. Είναι πιθανό ότι ήμουν πολύ τυχερός. Είχα φέρει τις εισπράξεις του εισιτηρίου μου, δείχνοντας πόσο καιρό βρισκόμουν στη χώρα (δύο εβδομάδες). Είναι απολύτως πιθανό να μπορείτε να απελαθείτε αν βρίσκεστε σε οποιαδήποτε χώρα χωρίς σφραγίδα διαβατηρίου ή με την κατάλληλη θεώρηση και έγγραφα που απαιτεί η χώρα αυτή.

Γι 'αυτό πρέπει να ξέρετε: βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει την τουριστική σας κάρτα στο Μεξικό και ότι το έχετε μαζί σας ενώ βρίσκεστε στη χώρα.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.