Ταξιδέψτε προς και από το Μπιλμπάο και την Παμπλόνα

Οι καλύτερες επιλογές μεταξύ λεωφορείων, τρένων ή αεροπλάνων

Εάν προσπαθείτε να φτάσετε από τις βασκικές τάπας στο Μπιλμπάο στη λειτουργία των ταύρων στην Παμπλόνα, το καλύτερο στοίχημά σας είναι ένα σύνολο τροχών. Αποφασίζετε αν πρόκειται για αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Τα μυστήρια της Χώρας των Βάσκων μπορούν να είναι δικά σας για να πάρουν το ρυθμό σας αν βρίσκεστε στο δικό σας αυτοκίνητο.

Αν ο χρόνος είναι ένας παράγοντας και είστε σε μια κρίσιμη στιγμή, τότε ανάλογα με το εάν έχετε το δικό σας αυτοκίνητο ή την ώρα της ημέρας, ο οδηγός μπορεί να γίνει σε μιάμιση ώρα.

Προσθέστε σε μια άλλη ώρα εάν βρίσκεστε σε στάση λεωφορείου.

Ταξιδέψτε με Λεωφορείο

Ο πιο αποτελεσματικός και λιγότερο δαπανηρός τρόπος μετακίνησης μεταξύ Μπιλμπάο και Παμπλόνα είναι με λεωφορείο. Για αναφορά, το 2017, το κόστος ενός εισιτηρίου μίας διαδρομής είναι 15 ευρώ και ο μέσος χρόνος ταξιδιού είναι δυόμισι ώρες.

Επίσης, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια ομάδα περιοδεία, η οποία μπορεί να σας δώσει μια ξενάγηση με λεωφορείο ή τρένο σε όλη τη βόρεια Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων λαϊκών στάσεων στην Παμπλόνα και το Σαν Σεμπαστιάν, αν και κανένα από τα δρομολόγια δεν περιλαμβάνει την Παμπλόνα και το Μπιλμπάο.

Ταξίδι με τρένο

Δεν υπάρχει απευθείας τρένο προς και από το Μπιλμπάο και την Παμπλόνα. Μπορείτε να πάρετε τρένα από το Μπιλμπάο στο Miranda de Ebro και στη συνέχεια να μεταβείτε στη Παμπλόνα από εκεί, αλλά το τρένο πηγαίνει εκτός δρόμου και ο χρόνος αναμονής μεταξύ των τρένων συνήθως προσθέτει αρκετές ώρες στο ταξίδι.

Ταξιδευω με αεροπλανο

Υπάρχουν περιφερειακά αεροδρόμια στο Μπιλμπάο και την Παμπλόνα, αλλά δεν υπάρχουν εμπορικές πτήσεις προς και από το Μπιλμπάο και την Παμπλόνα.

Ταξιδεύω με αμάξι

Μπορείτε να οδηγήσετε το δικό σας αυτοκίνητο ή να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Η κίνηση είναι περίπου 100 μίλια. Εάν οδηγείτε το δικό σας αυτοκίνητο, αυτός θα είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε από το σημείο Α στο σημείο Β, εκτός αν θέλετε να απολαύσετε τον πολιτισμό και την ομορφιά που είναι η Χώρα των Βάσκων .

Αξιοθέατα με αυτοκίνητο

Η πιο δημοφιλής διαδρομή διαδρομής μεταξύ Μπιλμπάο και Παμπλόνα πιθανότατα θα περάσει από τη Βιτόρια-Γκαστεϊζ, την πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων.

Εάν έχετε αρκετό χρόνο, επισκεφτείτε τον γοτθικό καθεδρικό ναό της Santa María. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επισκέπτες απολαμβάνουν να εξερευνήσουν τα ναυτικά του, το αίθριο και τους τοίχους. Ο διάσημος συγγραφέας Ken Follett έλαβε έμπνευση από αυτόν τον καθεδρικό ναό για τα βιβλία του. Το Old Gasteiz διαθέτει επίσης την κατάσταση ενός ιστορικού χώρου. Τα ονόματά του - Cuchillería, Herrería, Pintorería, Correría - υπενθυμίζουν τις συναλλαγές των συντεχνιών των κοπτών, των καπνοβιομηχανιών, των ζωγράφων και των κατασκευαστών ιμάντων, αντίστοιχα, στις οποίες ήταν στο σπίτι.

Σε αυτή την πρωτεύουσα μπορείτε να βρείτε καλό φαγητό και κρασί, τόσο στην παλιά πόλη, όσο και στο κέντρο υπάρχουν "μονοπάτια pintxo". Το Pintxo είναι ο βασκικός τρόπος να λέτε tapas, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τις γεύσεις της υψηλής κουζίνας σε μινιατούρες πλάκες, πλένονται με μερικά από τα καλύτερα κρασιά από την κοντινή Rioja Alavesa.

Side Trip για το κρασί

Προτού κατευθυνθείτε προς το Μπιλμπάο, ίσως πάρτε ένα παράλληλο ταξίδι στη Ριόχα Αλαβέσα. Ακριβώς νότια της Vitoria-Gasteiz, μπορείτε να συνδυάσετε μια επίσκεψη στην πόλη με την ευχαρίστηση να ανακαλύψετε μερικά από τα διάσημα οινοποιεία της χώρας Rioja.