Πώς γιορτάζει το Πάσχα στη Ρωσία

Ρωσικές Παραδόσεις του Πάσχα

Αν τυχαίνει να ταξιδεύετε στη Ρωσία κατά τη διάρκεια του Πάσχα, για τους Ρώσους που είναι θρησκευόμενος, το Πάσχα είναι μία από τις σημαντικότερες ρωσικές διακοπές, ξεπερνώντας ακόμα και τα Χριστούγεννα.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει το Πάσχα σύμφωνα με το Ορθόδοξο ημερολόγιο και μπορεί να συμβεί τον Απρίλιο ή το Μάιο. Όπως πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης , οι Ρώσοι γιορτάζουν το Πάσχα με διακοσμημένα αυγά, ειδικά τρόφιμα και έθιμα.

Για παράδειγμα, είναι συνηθισμένο για πολλούς Ρώσους να καθαρίσουν καλά το σπίτι τους πριν από τις διακοπές του Πάσχα, παρόμοια με την αμερικανική εκδοχή του "ελαφριού καθαρισμού". Ωστόσο, η ημέρα του Πάσχα παρατηρείται ως μέρα ξεκούρασης και οικογενειακής συγκέντρωσης.

Ρωσικά αυγά του Πάσχα

Η ρωσική παράδοση αυγών του Πάσχα χρονολογείται από τις προχριστιανικές εποχές, όταν οι άνθρωποι είδαν τα αυγά ως σύμβολα γονιμότητας και ως μέσα προστασίας. Τα αυγά αντιπροσώπευαν ανανέωση ή νέα ζωή. Όταν υιοθετήθηκε η Ρωσική Ορθοδοξία, τα αυγά πήραν χριστιανικό συμβολισμό. Ένα παράδειγμα αυτού είναι το πώς τα κόκκινα αυγά συμβολίζουν το αίμα του Χριστού. Το κόκκινο χρώμα έχει έντονο συμβολισμό στη ρωσική κουλτούρα . Αν και η εμπορική βαφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το χρωματισμό των αυγών, οι παραδοσιακοί τρόποι θανάτωσης αυγών περιλαμβάνουν τη χρήση κόκκινων κρεμμυδιών που συλλέγονται για το σκοπό αυτό ή άλλων φυσικών χρωμάτων που απαντώνται συνήθως.

Τα αυγά μπορεί να είναι ραγισμένα με καρφιά ως υπενθύμιση των δεινών του Χριστού στο σταυρό. Επιπλέον, ένα αυγό μπορεί να κοπεί σε κομμάτια-ένα κομμάτι για κάθε μέλος της οικογένειας στο τραπέζι του Πάσχα για φαγητό.

Εκείνοι που παρακολουθούν αυστηρά την Ορθόδοξη Σαρακοστή θα έσπαζαν τη στροφή τους από κρέατα, τα οποία περιλαμβάνουν αυγά, αν και αυτό το τελετουργικό δεν είναι πολύ συνηθισμένο και μπορεί να παρατηρηθεί μόνο από τους ιδιαίτερα αφοσιωμένους.

Τα αυγά Faberge είναι ένα ενδιαφέρον φαινόμενο που προκύπτει από την παράδοση της διανομής άλλων αυγών του Πάσχα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι Ρώσοι Τσάροι Αλέξανδρος Γ 'και ο Νικόλαος Β είχαν το εργαστήριο κοσμημάτων του Carl Faberge δημιουργούν φανταστικά και φανταστικά αυγά για να παρουσιάσουν στα μέλη της οικογένειάς τους. Αυτά τα αυγά ήταν κατασκευασμένα από πολύτιμα μέταλλα ή πέτρες και έμοιαζαν με κοσμήματα ή διακοσμημένα με σμάλτο. Άνοιξαν για να αποκαλύψουν μια έκπληξη όπως τα πορτρέτα των παιδιών, τα μικροσκοπικά παλάτια ή ένα αφαιρούμενο μικροσκοπικό φορείο. Αυτά τα αυγά, τα οποία ήταν προικισμένα κατά τη διάρκεια πολλών ετών πριν από την πτώση της βασιλικής οικογένειας στις αρχές του 20ού αιώνα, εμφανίζονται τώρα σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία. Τα αυγά Faberge έχουν εμπνεύσει τη διακόσμηση και την παραγωγή αυγών πέρα ​​από το τυπικό βαμβάκι των αυγών του Πάσχα που γίνεται κάθε χρόνο σε σπίτια στην Αμερική.

Ρωσικά Πασχαλινά Τρόφιμα

Εκτός από τη σημασία που δίνεται στα αυγά κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι Ρώσοι γιορτάζουν το Πάσχα με ένα ειδικό πρωινό ή πασχαλινό γεύμα. Τα ρωσικά πασχαλινά φαγητά περιλαμβάνουν το kulich ή το ρωσικό ψωμί του Πάσχα ή το paskha, το οποίο είναι ένα πιάτο από τυρί και άλλα συστατικά που συνήθως σχηματίζονται σε σχήμα πυραμίδας. Μερικές φορές το φαγητό ευλογείται από την εκκλησία προτού να καταναλωθεί.

Ρωσική Πασχαλινή Υπηρεσία

Η ρωσική υπηρεσία Πάσχα μπορεί να παρακολουθήσει ακόμη και εκείνες οι οικογένειες που δεν παρευρίσκονται τακτικά στην εκκλησία.

Η ρωσική υπηρεσία Πάσχα πραγματοποιείται το βράδυ του Σαββάτου Τα μεσάνυχτα χρησιμεύουν ως το ύψιστο σημείο της υπηρεσίας, σε ποιο σημείο καμπάνες κινούνται και ο ιερέας λέει, "ο Χριστός ανέβηκε!" Η Ακρόπολη απαντά: "Αυτός έχει αληθινά αναστηθεί!"