Πώς να πάρετε μια καμπίνα στη Ρωσία: ένας οδηγός για το ρωσικό ταξί

Εάν είστε ταξιδιώτης με περιορισμένη κινητικότητα ή για οποιονδήποτε λόγο προτιμάτε να αποφύγετε τις δημόσιες συγκοινωνίες όπως το μετρό, ίσως θελήσετε απλά να βασιστείτε στη υπηρεσία ταξί στη Ρωσία. Δυστυχώς, είναι συχνά δύσκολο να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες καμπίνας της Ρωσίας στο διαδίκτυο. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει ένα μοναδικό σύστημα μεταφοράς που μοιάζει με ταξί στη Ρωσία, το οποίο ίσως χρειαστεί λίγο εξηγήσεις.

Ο ασυνήθιστος τρόπος

Ο κάπως ασυνήθιστος τρόπος να χαιρετήσετε μια καμπίνα στη Ρωσία είναι να απλώσετε απλά το χέρι σας στο δρόμο, όπως θα κάνατε κάνοντας ένα ταξί, χωρίς όμως να ψάχνετε για τη γνωστή φωτεινή λάμπα σημάτων ταξί.

Ο στόχος σας εδώ είναι απλά να σταματήσετε το αυτοκίνητο. Μοιάζει λίγο σαν να φτάνει κανείς στο δρόμο, εκτός αν πληρώνεις τον οδηγό.

Όταν σταματάει ένα αυτοκίνητο, περιμένετε τον οδηγό να κυλήσει κάτω από το παράθυρο (ή μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα αν αισθάνεστε γενναίοι). Τότε ονομάζετε τον προορισμό σας και την τιμή σας. Κατά κανόνα, δεν πρέπει να κοστίζει περισσότερα από 500 ρούβλια για να μεταβείτε από τη μια πλευρά της πόλης στην άλλη. Ο παράγοντας των τιμών για όσους δεν μιλούν πολύ καλά τη ρωσική γλώσσα, δεν πρέπει ποτέ να κοστίζει περισσότερα από 1000 ρούβλια (πράγμα που είναι πραγματικά υπερβολικά δαπανηρό για τα ρωσικά πρότυπα).

Ένα από τα τρία πράγματα μπορεί να συμβεί στη συνέχεια. Ο οδηγός μπορεί να συμφωνήσει, σε ποια περίπτωση θα μπείτε. Μπορεί να ονομάσει μια υψηλότερη τιμή (με ή χωρίς ένα αποτρόπαιο γέλιο), και μπορείτε να δεχτείτε ή να παζαρεύσετε περαιτέρω. Ή θα μπορούσε να ονομάσει μια εντελώς γελοία τιμή σε ποιο σημείο βγαίνετε από το αυτοκίνητο και περιμένετε να σταματήσει το επόμενο άτομο.

Από τη μία πλευρά, ορισμένοι θα μπορούσαν να πουν ότι αυτό δεν είναι ένας πολύ ασφαλής τρόπος να ταξιδέψετε.

Από την άλλη πλευρά ο καθένας έχει ταξιδέψει με αυτόν τον τρόπο αμέτρητες φορές και σχεδόν ποτέ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι Ρώσοι παίρνουν "καμπίνες", και είναι πολύ φθηνότερο από τη χρήση των εταιρειών ταξί. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει πάντα να πληρώνετε αυτούς τους οδηγούς σε μετρητά .

Εάν αναρωτιέστε ποιοι είναι οι οδηγοί - ποικίλλει.

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι για τους οποίους αυτό το είδος "καμπίνας οδήγησης" είναι εργασία πλήρους απασχόλησης, αλλά χωρίς τα γενικά έξοδα εργασίας για μια επίσημη εταιρεία ταξί. Υπάρχουν άλλοι που επιλέγουν τους ανθρώπους εάν έχουν ελεύθερο χρόνο, απλά για να κάνουν κάποια επιπλέον μετρητά. Άλλοι επιλέγουν μόνο άτομα τη Δευτέρα ή την Πέμπτη ... και ούτω καθεξής.

Ο Κανονικός Τρόπος

Η μέθοδος που περιγράφεται παραπάνω είναι κατάλληλη μόνο για τους πιο τολμηρούς, ατρόμητους και περιπετειώδεις ταξιδιώτες. Για όσους από εσάς προτιμάτε να το παίξετε ασφαλές, μπορείτε επίσης να πάρετε ταξί με τον παραδοσιακό τρόπο στη Ρωσία ... είδος.

Ακόμη και στις μεγάλες πόλεις , εκτός αν βρίσκεστε σε αεροδρόμιο, είναι πολύ σπάνιο να βλέπετε καμπίνες που ταξιδεύουν στους δρόμους. Οι περισσότεροι οδηγοί καμπίνας βγαίνουν έξω από τις αποθήκες και δεν χάνουν το χρόνο τους με το αυτοκίνητο στην πόλη. Για να παραγγείλετε μια "επίσημη" καμπίνα, πρέπει να καλέσετε τον αποστολέα και να πάρετε ένα για να σας παραλάβουμε. Θα πρέπει να τους πείτε εκ των προτέρων σε ποιο σημείο θα πάτε, σε ποιο σημείο θα πρέπει να σας παραθέσω μια τιμή. Αυτό είναι για να αποτρέψετε τους οδηγούς από το να «καθορίσουν» τους μετρητές ή αλλιώς να σας πειράξουν - όπως μπορείτε να δείτε, είναι πολύ πιο ασφαλής μέθοδος. Δυστυχώς, μπορεί να είναι τουλάχιστον δύο φορές πιο ακριβό από το να φωνάζετε ένα τυχαίο αυτοκίνητο, οπότε είστε έτοιμοι να πληρώσετε αρκετά χρήματα για το ταξίδι σας. (Για παράδειγμα, 30 λεπτά από το St.

Η Πετρούπολη στο αεροδρόμιο κοστίζει συνήθως τουλάχιστον 1000 ρούβλια σε ένα "πραγματικό" ταξί, αλλά το πολύ 700 σε ένα "εναλλακτικό" ταξί.

Αποποίηση ευθυνών

Συνιστάται να μάθετε κάποια ρωσικά πριν επιχειρήσετε να χαλάσετε μια καμπίνα χρησιμοποιώντας την πρώτη μέθοδο που περιγράφεται εδώ. Επίσης, όπως και όταν κάνετε αναβάτες, προσέξτε! Αξιολογήστε την κατάσταση του οδηγού και του αυτοκινήτου προτού μπείτε μέσα και ακούστε πάντα τα συναισθήματα του εντέρου σας - αν κάτι αισθάνεται λανθασμένο, πιθανότατα είναι. Καλα να περνας!