Μόσχα ή Αγία Πετρούπολη για το νέο έτος;

Έτσι έχετε αποφασίσει να γιορτάσετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Ρωσία - εξαιρετική επιλογή! Για πολλούς Ρώσους, η Πρωτοχρονιά είναι η πιο σημαντική διακοπή όλων των χειμωνιάτικων εορτασμών και οι εορτασμοί είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους και καλύτερους στον κόσμο. Αλλά πού είναι το καλύτερο μέρος για να καλωσορίσω το νέο έτος; Η τεράστια, τρελή πρωτεύουσα της μητρόπολης της Μόσχας ; Ή η ελαφρώς πιο ήσυχη, όμορφη, βόρεια Αγία Πετρούπολη ;

Και οι δύο έχουν φανταστικές γιορτές του νέου έτους. Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε, εδώ είναι τα υπέρ και τα κατά και των δύο:

Ο καιρός

Και οι δύο πόλεις θα είναι COLD την παραμονή της Πρωτοχρονιάς - όπως ίσως γνωρίζετε, οι ρωσικοί χειμώνες είναι περίφημα σκληροί! Ωστόσο, ενώ θα χρειαστεί να φέρετε το πιο ζεστό παλτό σας στη Μόσχα, ίσως θέλετε να φέρετε δύο, και πολλά στρώματα, στην Αγία Πετρούπολη. Οι χειμερινές θερμοκρασίες -30 βαθμούς Κελσίου (- 22 βαθμούς Κελσίου) είναι φυσιολογικές στην Αγία Πετρούπολη, και το 2011 είδε το πιο κρύο τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς σε 1000 χρόνια! Επίσης, αυτήν την εποχή του χρόνου, η Αγία Πετρούπολη δοκιμάζει πολικές νύχτες - σχεδόν 24ωρο σκοτάδι. Η Μόσχα έχει σύντομες μέρες, αλλά θα εξακολουθείτε να βλέπετε το φως της ημέρας την Πρωτοχρονιά - κάτι που πρέπει να θυμάστε, ειδικά αν περιμένετε να είναι αεριωθούμενος!

Η γιορτή της Μεγάλης Πόλη

Στην πλατεία Dvortsovaya της Αγίας Πετρούπολης (ακριβώς έξω από το Ερμιτάζ), μπορείτε να ζήσετε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων που παρακολουθούν τη διεύθυνση του Προέδρου σε μεγάλη οθόνη, πυροτεχνήματα, σαμπάνια και τεράστια γιορτή.

Στη συνέχεια, όταν τελικά καταφέρετε να βγείτε από εκεί, μπορείτε να περιπλανηθείτε στις όχθες του ποταμού Νέβα ή να περπατήσετε κάτω από το Nevsky Prospect για να δείτε αν μπορείτε να βρείτε ένα μπαρ στο οποίο να ζεσταθεί! (Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνετε). Ή μπορείτε να πάτε στο Strelka στο νησί Vasilyevski για να παρακολουθήσετε τα πυροτεχνήματα, στη συνέχεια να περπατήσετε στην πόλη αργότερα για να δείτε τους εορτασμούς.

Στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, ο εορτασμός είναι πολύ πιο επικός. Στην πραγματικότητα, θα έλεγα ότι το πλήθος - και το πάρτι - είναι των Times Square αναλογίες. Από τη μία πλευρά, η ατμόσφαιρα που θα ζήσετε στην Κόκκινη Πλατεία είναι ασύγκριτη. Από την άλλη πλευρά, πρόκειται να είναι εξαιρετικά γεμάτο - γι 'αυτό αποφύγετε εάν δεν αντιμετωπίζετε καλά με τεράστια πλήθη ανθρώπων, επειδή δεν πρόκειται όλοι να είναι ευγενικοί (δεδομένου ότι οι περισσότεροι θα είναι μάλλον ξεχασμένοι σε αυτό το σημείο).

Μπαρ & Κλαμπ

Τόσο στη Μόσχα όσο και στην Αγία Πετρούπολη, τα καταστήματα τροφίμων και ποτών πρόκειται να συσκευαστούν. Αν θέλετε να πάτε για δείπνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αγία Πετρούπολη, κλείστε ένα εστιατόριο πολύ νωρίτερα ... και αν θέλετε να πάτε στη Μόσχα, κλείστε EXTREMELY πολύ νωρίς, ειδικά εάν θέλετε να πάτε για δείπνο κάπου κεντρικό. Επίσης, γνωρίζετε ότι και στις δύο πόλεις το μετρό θα είναι εξαιρετικά γεμάτο από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς - παρόλο που θα είναι αναμφίβολα ακόμα καλύτερα να πάρετε το Μετρό από ό, τι να χαράξετε την κυκλοφορία σε ένα ταξί!

Όσον αφορά τα κόμματα, η Μόσχα θα είναι και πάλι πιο γεμάτη. Αν θέλεις να παρευρεθείς σε ένα club club στη Μόσχα, δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να βρεις εισιτήρια που είναι ακόμα διαθέσιμα στην πόρτα (στην Αγία Πετρούπολη, έχετε μια μικρή ευκαιρία.) Οι λέσχες της Μόσχας θα έχουν γιγάντιο, πλούσιο και υπερβολικό ( και ακριβά!) κόμματα club, ενώ St.

Τα κόμματα της Πέτερσμπουργκ θα τείνουν να είναι μικρότερα και πιο οικεία (έχουν μερικές τεράστιες λέσχες αλλά λιγότερο από τη Μόσχα). Μπορεί επίσης να είναι ευκολότερο να βρείτε ένα μπαρ με λίγο χώρο στην Αγία Πετρούπολη από ό, τι στη Μόσχα !!