Ποιος είναι ο καιρός όπως στο Πόρτλαντ του Όρεγκον;

Ο Βορειοδυτικός Ειρηνικός είναι γνωστός για ζεστά, ξηρά καλοκαίρια και δροσερούς, υγρούς χειμώνες - και το Πόρτλαντ δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε σύγκριση με το Σηάτλ και το Βανκούβερ, ωστόσο, το Πόρτλαντ είναι και πιο ζεστό και στεγνωτήριο όλο το χρόνο.

Μια γρήγορη σύγκριση των μέσων όρων μας λέει ότι το Πόρτλαντ παίρνει πολύ περισσότερη βροχή από τη μέση αμερικανική πόλη (42 ίντσες έναντι κατά μέσο όρο 37 ίντσες). Αλλά και πάλι, υπάρχουν 144 ηλιόλουστες μέρες και μέση θερμοκρασία 71 μοίρες.

Και παρόλο που πολλές μέρες μπορεί να είναι συννεφιασμένες και τρεχούμενες, είναι σπάνιο να χτυπήσετε θυελλώδεις καιρικές συνθήκες ή μια μέρα γεμάτη βροχή.

Ένα «μεσογειακό» κλίμα

Το Πόρτλαντ είναι κοντά τόσο στα βουνά όσο και στη θάλασσα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει το λεγόμενο «μεσογειακό» κλίμα - αν και η πραγματικότητα είναι ότι το Πόρτλαντ δεν είναι πουθενά τόσο ζεστό όσο η νότια Ιταλία! Γενικά, τα καλοκαίρια του Πόρτλαντ είναι ζεστά και ξηρά, οι χειμώνες είναι δροσεροί και βροχερός, και το χιόνι είναι σπάνιο.

Το καλοκαίρι είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε το Πόρτλαντ. Υπάρχουν λίγες βροχοπτώσεις (μόνο 4,5 ίντσες καθ 'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού) και οι ημέρες είναι ζεστές και ξηρές. Ακόμη καλύτερα, ενώ ο καιρός είναι ζεστός, είναι σπάνια ζεστός: οι υψηλές θερμοκρασίες τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κυριαρχούν γενικά στις χαμηλές δεκαετίες του '80. Ο Αύγουστος είναι ο πιο ζεστός μήνας, αλλά αν είστε από τον ατλαντικό, νότιο ή νοτιοδυτικό, θα βρείτε τον καιρό δροσερό δροσερό.

Καθώς μεταβαίνετε αργότερα τον Σεπτέμβριο, θα βρείτε τον καιρό λίγο πιο απρόβλεπτο.

Τα θερμικά κύματα και τα κρύα σκουπίδια δεν είναι ασυνήθιστα. Ταυτόχρονα, τα σύννεφα θα αρχίσουν να κινούνται. Αναμείνετε ψιλόβροχο - αλλά δεν υπάρχουν μείζονες καιρικές συνθήκες. Οι τυφώνες, οι καταιγίδες και οι ανεμοστρόβιλοι είναι πολύ σπάνιες.

Μέχρι τον Δεκέμβριο ο καιρός είναι αρκετά κρύος (αν και όχι από τα πρότυπα της Μινεσότα !). Οι θερμοκρασίες αιωρούνται στα μέσα της δεκαετίας του '40 και είναι σπάνιο να έχουμε ένα πραγματικό πάγωμα.

Ακόμη και στα μέσα του χειμώνα, η βροχή είναι πιο πιθανή από το χιόνι. Στην πραγματικότητα, η μέση χιονοστιβάδα στο Πόρτλαντ είναι μόλις 4,3 ίντσες και αυτό το χιόνι λίγο γενικά πέφτει κατά τη διάρκεια μόλις μιας ημέρας ή δύο.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Οι πιο ηλιόλουστες εποχές του χρόνου είναι το Μάιο έως τον Οκτώβριο. Οι περισσότεροι επισκέπτες φθάνουν στο Πόρτλαντ κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, που είναι μια καταπληκτική εποχή του χρόνου. Θα βρείτε πολλά υπαίθρια φεστιβάλ, φυσικές περιοχές για πεζοπορία και βαρκάδα, καθώς και υπαίθρια εστιατόρια και μπαρ.

Από την άλλη πλευρά, το καλοκαίρι είναι πιο γεμάτο - και για πολλούς ανθρώπους, τα ομιχλώδη πράσινα δάση και τα χειμωνιάτικα βουνά είναι ακόμα πιο ελκυστικά από τις φωτεινές καλοκαιρινές ημέρες. Και ακόμα και στα βάθη του χειμώνα, θα είστε σίγουρα σε θέση να περπατήσετε και να εξερευνήσετε το πανέμορφο τοπίο του Βορειοδυτικού Ειρηνικού.

Τι να περιμένετε όταν επισκέπτεστε

Αυτοί οι μέσοι όροι πρέπει να σας δώσουν μια καλή αίσθηση για το τι να συσκευάσετε στην επόμενη επίσκεψή σας στο όμορφο Πόρτλαντ του Όρεγκον! Όποια και αν είναι η χρονική στιγμή που φτάνετε, είναι πάντα καλύτερο να φέρετε ρούχα που μπορείτε να στρώσετε. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να σπάσει ο ήλιος!

Μέσες θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις

Μέσες θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις στο Πόρτλαντ, OR
Ιαν Φεβρουάριος Παραμορφώνω Απρ Ενδέχεται Ιούνιος Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοέμβριος Δεκ
Μέγ. Υψηλή θερμοκρασία 45 ° 51 ° 56 ° 60 ° 67 ° 74 ° 78 ° 80 ° 74 ° 64 ° 52 ° 45 °
Μέγ. Χαμηλή Θερμοκρασία 34 ° 36 ° 38 ° 41 ° 47 ° 52 ° 56 ° 56 ° 52 ° 44 ° 38 ° 34 °
Μέγ. Κατακρήμνιση 5.4 in. 3,9 ίντσες. 3,6 in. 2,4 in. 2.1 in. 1,5 ίντσες. .6 in. 1.1 in. 1,8 in. 2.7 in. 5.3in. 6.1 in.