Τι να κάνετε όταν ταξιδεύετε στο Kuching

Τα τροπικά δάση και τα ποτάμια που ξεχειλίζουν από τη ζωή, μια κληρονομιά της περιπέτειας και οι φιλικοί ντόπιοι, το Borneo είναι ο αγαπημένος προορισμός πολλών επισκεπτών στη Μαλαισία. Η πόλη του Kuching είναι η πρωτεύουσα του Μαλαισιανού κράτους του Sarawak και το συνήθη σημείο εισόδου στο Βόρνεο για ταξιδιώτες που προέρχονται από την ηπειρωτική Μαλαισία.

Παρά το γεγονός ότι είναι η μεγαλύτερη πόλη στο Μπορνεό και την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Μαλαισίας , το Kuching είναι εκπληκτικά καθαρό, ειρηνικό και χαλαρό.

Χρεωμένη ως μια από τις καθαρότερες πόλεις της Ασίας, το Kuching αισθάνεται πολύ περισσότερο σαν μια μικρή πόλη. Οι τουρίστες συναντώνται με πολύ λίγες συνήθεις παρενοχλήσεις καθώς περπατούν στην πεντακάθαρη προκυμαία. οι ντόπιοι περνούν με χαμόγελο και φιλικό γεια.

Kuching Waterfront

Η τουριστική σκηνή στο Kuching επικεντρώνεται κυρίως γύρω από την σχολαστικά διατηρημένη προκυμαία και το παρακείμενο παζάρι στην Chinatown. Ο ευρύς διάδρομος είναι ελεύθερος από touts, hawkers, και ταλαιπωρία? οι απλοί πάγκοι τροφίμων πωλούν σνακ και κρύα ποτά. Μια μικρή σκηνή είναι ένα σημείο εστίασης για φεστιβάλ και τοπική μουσική.

Η προκυμαία εκτείνεται από την κοντινή οδό Ινδία - μια εμπορική ζώνη - και την υπαίθρια αγορά (στο δυτικό άκρο) έως το πολυτελές Grand Margherita Hotel (στο ανατολικό άκρο).

Σε όλο τον ποταμό Sarawak, το εντυπωσιακό Κτίριο Νομοθετικής Συνέλευσης του Κράτους DUN είναι ιδιαίτερα ορατό αλλά όχι ανοικτό στους τουρίστες. Το λευκό κτήριο είναι το Fort Margherita, το οποίο κατασκευάστηκε το 1879 για να φυλάξει τον ποταμό ενάντια στους πειρατές.

Απέναντι προς τα αριστερά βρίσκεται το Astana Palace, χτισμένο το 1870 από τον Charles Brooke ως γαμήλιο δώρο προς τη σύζυγό του. Ο σημερινός αρχηγός κράτους στο Σαράουακ διαμένει επί του παρόντος στην Αστάνα.

Σημείωση: Αν και βόλτες με ταξί προσφέρουν βόλτες σε όλο το ποτάμι, το Fort Margherita, το κτίριο του κράτους και η Αστάνα είναι όλα κλειστά για τους τουρίστες.

Kuching Chinatown

Σε αντίθεση με την Chinatown στην Κουάλα Λουμπούρ , η Chinatown του Kuching είναι μικρή και εκπληκτικά γαλήνια. μια διακοσμημένη αψίδα και ένα λειτουργικό ναό καλωσορίζουν τους ανθρώπους στην καρδιά. Οι περισσότερες επιχειρήσεις και πολλά εστιατόρια κλείνουν αργά το απόγευμα, καθιστώντας το μέρος πολύ ήσυχο τα βράδια.

Ο κύριος όγκος της Chinatown αποτελείται από την οδό Carpenter, η οποία μετατρέπεται σε Jalan Ewe Hai και στο Main Bazaar που είναι παράλληλες με την προκυμαία. Τα περισσότερα καταλύματα με φτηνές τιμές και εστιατόρια υπάρχουν στην οδό Carpenter, ενώ το Main Bazaar επικεντρώνεται στις αγορές.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Kuching

Παρόλο που πολλοί ταξιδιώτες χρησιμοποιούν το Kuching ως βάση για ημερήσιες εκδρομές στην ακτή και το τροπικό δάσος, η πόλη έχει σκεφτεί προσεκτικά τους τουρίστες που ενδιαφέρονται για τον τοπικό πολιτισμό.

Ένα σύμπλεγμα τεσσάρων μικρών μουσείων βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Reservoir Park της πόλης, σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την Chinatown. Το Εθνολογικό Μουσείο προβάλλει τη ζωή του Σαράουακ σε φυλές και έχει ακόμη και ανθρώπινα κρανία που κάποτε κρεμόταν στα παραδοσιακά μαγαζιά. Ένα μουσείο τέχνης περιλαμβάνει παραδοσιακή και σύγχρονη δουλειά από τοπικούς καλλιτέχνες και μοιράζεται χώρο με το Μουσείο Φυσικών Επιστημών. Ένα ισλαμικό μουσείο υπάρχει απέναντι από μια πεζογέφυρα που διασχίζει τον κεντρικό δρόμο. Όλα τα μουσεία είναι δωρεάν και είναι ανοιχτά μέχρι τις 4:30 μ.μ.

Αγορά Σαββατοκύριακου

Η αγορά Κυριακής στο Kuching είναι λιγότερο για τους τουρίστες και περισσότερα για τους ντόπιους που έχουν έρθει να πουλήσουν προϊόντα, ζώα και νόστιμα τοπικά σνακ. Η αγορά της Κυριακής πραγματοποιείται δυτικά του Reservoir Park κοντά στην Jalan Satok. Το όνομα είναι παραπλανητικό - η αγορά ξεκινά αργά το απόγευμα του Σαββάτου και τελειώνει γύρω στο μεσημέρι την Κυριακή.

Η αγορά της Κυριακής κρατείται πίσω από μια λουρίδα για ψώνια δίπλα στον Τζαλάν Σατόκ. Ρωτήστε γύρω από το "pasar minggu". Η Κυριακή της Αγοράς είναι ένα φτηνό μέρος για να δοκιμάσετε υπέροχα φαγητά στο Kuching .

Ορανγκουτάνοι

Οι περισσότεροι άνθρωποι που μένουν στο Kuching κάνουν μια ημερήσια εκδρομή στο Κέντρο Άγριας Ζωής Semenggoh - 45 λεπτά από την πόλη - για μια ευκαιρία να δουν τους ουραγγουτάνους να περιπλανηθούν ελεύθερα μέσα σε ένα άγριο καταφύγιο. Εκδρομές μπορείτε να κάνετε κράτηση μέσω του ξενώνα σας ή μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας τρόπο με το λεωφορείο # 6 από το σταθμό STC κοντά στην υπαίθρια αγορά.

Γνωρίζοντας το Kuching

Τρεις εταιρείες λεωφορείων έχουν μικρά γραφεία κοντά στην οδό Ινδία και την υπαίθρια αγορά στη δυτική πλευρά της προκυμαίας. Ξεχασμένα λεωφορεία τρέχουν σε όλη την πόλη. απλά περιμένετε σε κάθε στάση λεωφορείου και λεωφορείων με χαλάζι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τα λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων εκτελούνται σε προορισμούς όπως το Εθνικό Πάρκο Gunung Gading, το Miri και το Sibu από τον τερματικό σταθμό Express Bus που βρίσκεται γύρω από το Batu 3. Δεν είναι δυνατόν να φτάσετε στο τερματικό σταθμό, να πάρετε ταξί ή αστικά λεωφορεία 3Α, 2 ή 6 .

Ταξιδέψτε στο Kuching

Το Kuching είναι καλά συνδεδεμένο με την Κουάλα Λουμπούρ, τη Σιγκαπούρη και άλλα μέρη της Ασίας από το Διεθνές Αεροδρόμιο Kuching (KCH). Παρόλο που εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της Μαλαισίας, το Borneo έχει δικό του έλεγχο της μετανάστευσης. θα πρέπει να σφραγιστείτε στο αεροδρόμιο.

Κατά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο , έχετε τη δυνατότητα είτε να πάρετε ταξί σταθερού επιτοκίου είτε να περπατήσετε 15 λεπτά μέχρι την πλησιέστερη στάση του λεωφορείου για να χαιρετήσετε ένα τοπικό λεωφορείο προς την πόλη.

Για να πάρετε το λεωφορείο, βγείτε από το αεροδρόμιο προς τα αριστερά και ξεκινήστε να βαδίζετε δυτικά στον κεντρικό δρόμο - προσέξτε ότι δεν υπάρχει σωστό πεζοδρόμιο. Στην πρώτη διασταύρωση, πηγαίνετε αριστερά και ακολουθήστε το δρόμο καθώς διασπάται προς τα δεξιά. Στον κυκλικό κόμβο στρίψτε δεξιά, διασχίστε το δρόμο προς τη στάση του λεωφορείου και, στη συνέχεια, σηματοδοτήστε οποιοδήποτε αστικό λεωφορείο που πηγαίνει βόρεια στην πόλη. Οι αριθμοί λεωφορείων 3Α, 6 και 9 σταματούν ακριβώς δυτικά της Chinatown.

Πότε να πάτε

Το Kuching έχει τροπικό κλίμα τροπικού δάσους , που δέχεται τόσο ηλιοφάνεια και βροχή όλο το χρόνο. Θεωρείται η πιο υγρή, κατοικημένη περιοχή στη Μαλαισία, το Kuching έχει κατά μέσο όρο 247 ημέρες βροχών το χρόνο! Οι καλύτεροι χρόνοι για να επισκεφθείτε το Kuching είναι κατά τη διάρκεια των πιο καυτών - και ξηρότερων - μηνών Απριλίου έως Οκτωβρίου.

Το ετήσιο φεστιβάλ μουσικής Rainforest πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούλιο λίγο έξω από το Kuching και το διάσημο φεστιβάλ Gawai Dayak την 1η Ιουνίου δεν πρέπει να χάσετε.