Τι και πού να φάτε στο Kuching της Μαλαισίας

Kuching είναι το συνήθη σημείο εισόδου για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν το μαλαισιανό κράτος Sarawak στο Βόρνεο. Έχοντας ως μία από τις καθαρότερες πόλεις της Ασίας, το Kuching έχει το σωστό τουρισμό. Το φαγητό στο Kuching είναι εξαιρετικό, ενώ οι τιμές δεν πρόκειται να διογκωθούν από τις τουριστικές μάζες.

Η απομόνωση του Borneo και η μοναδική ιστορία των φυλών έχουν δημιουργήσει πολλά νόστιμα τρόφιμα που είναι δύσκολο να βρεθούν αλλού.

Καθαρές πλωτές οδούς, δάση βροχής γεμάτα ζωή και κατά μέσο όρο 247 ημέρες βροχών το χρόνο σημαίνει ότι φρέσκα, υγιεινά τρόφιμα είναι πάντα στο χέρι!

Τροφίμων στο Κουτσίνγκ να μην χαθεί

Το Kuching συχνά δανείζει τη δική του μοναδική συστροφή στα παραδοσιακά τρόφιμα της Μαλαισίας, της Κίνας και της Ινδονησίας .

Sarawak Laksa: Το τοπικό Sarawak laksa είναι μια κρεμώδης, πικάντικη, τοπική ποικιλία του πανταχού παρόντος μπολ της Μαλαισίας. Οι γαρίδες Jumbo, ο φρέσκος ασβέστης και ο κόλιανδρος δίνουν μια μοναδική γεύση στο ζωμό που είναι παχύτερο από εκείνο που βρίσκεται στα περισσότερα κύπελλα με ζυμαρικά - βαριά αλλά και νόστιμα. Οι χυλοπίτες είναι συνήθως φτιαγμένες από λεπτές φρέζες. Διαβάστε για άλλους τύπους laksa .

Τομάτα Kueh Teow: Σημάδια γύρω από το Kuching διαφημίζουν αυτό το τοπικό πιάτο noodle σε μια μυριάδα διαφορετικών ορθογραφιών. Τα μεγάλα kueh teood noodles ανακατεύονται-τηγανητά με χοιρινό και λαχανικά σε μια ειδική σούπα ντομάτας που προέρχεται από το Kuching. Το "Tomato Mee" είναι μια έκδοση της ντομάτας kueh teow που σερβίρεται με λεπτές, βαθιές τηγανητές χυλοπίτες μάλλον φαρδιές ζυμαρικά.

Midin: Εάν δοκιμάσετε μόνο ένα μοναδικό, τοπικό φαγητό στο Kuching, κάντε το midin . Εκφωνημένο "mee deen", midin είναι μια πράσινη φτέρη της ζούγκλας που μεγαλώνει στο Sarawak. Σε αντίθεση με άλλα χόρτα που μαλακώνουν όταν μαγειρεύονται, το midin παραμένει τραγανά, δίνοντάς του μια ευχάριστη υφή. Οι λεπτές, σγουρές βλαστοί είναι μια νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική λύση σε ζυμαρικά και ρύζι.

Το Midin συχνά ψιλοκομμένο με σκόρδο, τζίντζερ ή προαιρετικά με τη γαρίδα και το τσίλι.

Kolo Mee: Συνίσταται από ζυμωμένα noodles αυγών, kolo mee είναι το αγαπημένο πιάτο noodle πολλών ντόπιων. Ο ζωμός συνήθως παρασκευάζεται από ξίδι, χοιρινό ή αραχιδέλαιο και αρωματίζεται με σκόρδο ή ασκαλώνια. Το χοιρινό ή το βόειο κρέας προστίθενται συχνά, αν και μπορείτε να ζητήσετε το πιάτο χωρίς αυτό. Το Char siew είναι λεπτόκοκκο χοιρινό μπάρμπεκιου που προστέθηκε σε λωρίδες πάνω από τα ζυμαρικά.

Μαζί με τα τοπικά τρόφιμα, νόστιμα πιάτα μανιατζιανού μανταλάκι και ινδική κουζίνα της Μαλαισίας μπορούν να βρεθούν παντού!

Εάν συμβεί να βρίσκεστε στο Kuching κατά τη διάρκεια του μήνα νηστείας, να είστε επιφυλακτικοί για αυτά τα τρόφιμα του Ραμαζανιού .

Εστιατόρια Kuching

Το Kuching είναι γεμάτο με ενδιαφέροντα μέρη για φαγητό που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς. Από τα πολυτελή, υπαίθρια μπιστρό στην προκυμαία μέχρι τα αττικά γεύματα που σερβίρουν νόστιμα φτηνά νούφαρα, θα θελήσετε να τα δοκιμάσετε όλα.

Το Top Spot Seafood Centre: Τοποθετημένο στην κορυφή του λόφου Taman Kereta κοντά στο Hilton, αυτό το καθαρό, ευρύχωρο γήπεδο φαγητού είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη των τοπικών οικογενειών που αναζητούν νόστιμα θαλασσινά. Με την πρώτη ματιά, το Top Spot μπορεί να φαίνεται εκφοβιστικό - αν σέρνει, κολυμπά ή ζει στη θάλασσα, ένα από τα εστιατόρια θα το έχει στην οθόνη! Επιλέξτε από μια εκπληκτική ποικιλία θαλασσινών, με βάση το βάρος, και θα μαγειρευτεί στην τάξη.

Ανοικτή αγορά αέρα: Αντίθετα με το όνομά της, αυτή η μεγάλη αγορά καλύπτεται στην πραγματικότητα. Βρίσκεται κοντά στους τερματικούς σταθμούς των λεωφορείων, το τζαμί και την οδό Ινδία, η υπαίθρια αγορά βρίσκεται στην πραγματικότητα σε έναν μεγάλο κυκλικό κόμβο - κοιτάξτε τον κόκκινο πύργο που προεξέχει από ένα κτίριο από κασσίτερο. Τα τοπικά αγαπημένα, όπως το lap mee , η ντομάτα kueh teow , και άλλες σπεσιαλιτέ noodle μπορεί να δειγματιστεί για κάτω από $ 2.

Life Cafe: Σε βολική τοποθεσία στην οδό Carpenter στην Chinatown, αυτό το νέο, καλαίσθητο καφέ σερβίρει μοναδικά και παραδοσιακά φαγητά για απρόσμενες τιμές, λαμβάνοντας υπόψη το περιβάλλον. Το δωρεάν Wi-Fi, οι επιλογές για χορτοφάγους και μια μεγάλη ποικιλία από τσάι κάνουν την καφετέρια μια εξαιρετική επιλογή στην Chinatown.

Κέικ στρώματος Kuching

Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούν οι άνθρωποι ενώ περπατούν κατά μήκος του Main Bazaar στην Chinatown είναι οι πίνακες πολύχρωμων κέικ που πωλούνται σε πλαστικά κουτιά.

Γνωστή τοπικά ως kek lapis , τα κέικ στρώσης είναι εδώδιμη τέχνη και έρχονται σε μια τεράστια ποικιλία γεύσεων, όπως ο καφές, το γλυκό και το ξινό, το τυρί και οι διάφορες παράξενες γεύσεις που κανονικά δεν θα συσχετίζετε με ένα επιδόρπιο.

Εάν μια ολόκληρη τούρτα - συνήθως πωλείται για περίπου 3,50 δολάρια - φαίνεται αποθαρρυντική, δοκιμάστε να αγοράσετε μόνο ένα κομμάτι για 50 σεντ είτε στην Κυριακή της Αγοράς είτε από ένα αρτοποιείο. οι πωλητές που πωλούν κέικ από τραπέζια δεν θα τους κόψουν.

Καφές και τσάι στο Κουτσίνγκ

Γνωστή τοπικά ως kopi και τα, οι άνθρωποι στο Sarawak αγαπούν τον καφέ και το τσάι τους. Έχει αναπτυχθεί ένα ελαφρώς σύγχρονο σύστημα για να πάρει αυτό που θέλετε σε καφετέριες. Αν δεν καθορίσετε τον τρόπο που παίρνετε τον καφέ ή το τσάι σας, η προεπιλογή είναι να φορτώσετε το ποτό με γάλα και ζάχαρη!

Kopi: Εάν ζητάτε μόνο καφέ, περιμένετε τη ζάχαρη και το γλυκό, συμπυκνωμένο γάλα.

Kopi-C : Εκφράζεται "βλέπε", αυτός ο καφές έρχεται με μη ζαχαρούχο, εξατμισμένο γάλα.

Kopi-O: Προφέρεται "oh", αυτό αφαιρεί το γάλα από τον καφέ αλλά ενδεχομένως όχι τη ζάχαρη.

Kopi-O Kosong: Απλά μαύρο καφέ, σερβίρεται ζεστό και δυνατό.

Η λέξη της Μαλαισίας για τη ζάχαρη είναι "gula". η λέξη για το γάλα είναι "susu".