Επισκόπηση των φρούτων της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ασίας

Όλα για το Mangosteen: Βασίλισσα των φρούτων στην Ασία

Εάν υπάρχει μόνο μία νόστιμη, άγνωστη απόλαυση για να δοκιμάσετε ενώ ταξιδεύετε στη Νοτιοανατολική Ασία, είναι καρπός mangosteen. Με λεπτή, γαλακτώδη λευκή σάρκα που ουσιαστικά διαλύεται στο στόμα, τα φρούτα mangosteen εκτιμώνται από ανθρώπους σε ολόκληρη την Ασία.

Μαζί με μια μοναδική γεύση, mangosteen έχει μια σειρά από φημισμένα οφέλη για την υγεία. Μην σκεφτείτε για ένα λεπτό ότι κάποιο από αυτά τα επεξεργασμένα ποτά ή συμπληρώματα υγείας αντιπροσωπεύουν επαρκώς τον πραγματικό καρπό!

Παρά το όνομα, το mangosteen δεν έχει καμία σχέση με τα κανονικά μάνγκο. Τα μαγγουστάνια είναι απόλυτα στρογγυλά με μια σκοτεινή, πορφυρή φλούδα που ξεφλουδίζει μακριά από τα δάχτυλα και αποκαλύπτει τα λεπτά, γευστικά τμήματα φρούτων. Οι σπόροι είναι αρκετά μικροί για να καταναλωθούν και δεν αποτελούν πρόβλημα.

Πολλοί Αμερικανοί έξω από τη Χαβάη δεν είναι εξοικειωμένοι με τα φρούτα του μαγγαστέν. απαγορεύθηκε η εισαγωγή στις ΗΠΑ μέχρι τον Οκτώβριο του 2007 από φόβο να εισαχθούν εξωτικά έντομα.

Η περιορισμένη διαθεσιμότητα του mangosteen εκτός της Ασίας και η νόστιμη γεύση θα πρέπει να το τοποθετήσετε στην κορυφή των τροφίμων που πρέπει να δοκιμάσετε στη Νοτιοανατολική Ασία !

Ονόματα για το Mangosteen

Πού μεγαλώνει το Mangosteen;

Η Ταϊλάνδη αναπτύσσει το πιο πορφυρό mangosteen, ωστόσο, ευδοκιμεί επίσης στη Μαλαισία , την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες .

Οι περισσότερες απόπειρες να αναπτυχθούν mangosteen έξω από την Ασία (υπήρξαν πολλοί λόγω της υψηλής αγοραίας τους αξίας) είχαν περιορισμένη επιτυχία. Οι φυτείες στο Πουέρτο Ρίκο είχαν την περισσότερη τύχη να αυξάνουν τα ανθοφόρα φρούτα εκτός της Ασίας.

Η εύρεση ποιότητας mangosteen έξω από την Ασία δεν είναι εύκολη. Η μικρή διάρκεια ζωής των καρπών καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την εισαγωγή τους μεταξύ των χωρών.

Οι κονσέρβες και οι κατεψυγμένες ποικιλίες δεν είναι σχεδόν τόσο νόστιμες όσο οι νωποί καρποί. Ορισμένα πολυτελή εστιατόρια έχουν dabbled με ακριβά επιδόρπια επιδόρπια από mangosteen. Ο καρπός μπορεί μερικές φορές να βρεθεί στα ασιατικά σούπερ μάρκετ, αλλά η τιμή ανά λίβρα είναι συνήθως πολύ υψηλότερη από άλλα φρούτα.

Mangosteen σεζόν στη Νοτιοανατολική Ασία

Τα μάντοστενα δέντρα προτιμούν ζεστά και υγρά κλίματα με υψηλή υγρασία, επομένως τα φρούτα είναι τα καλύτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Η καταπιεστική ζέστη της Ταϊλάνδης από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο ακριβώς όπως αρχίζει η εποχή των βροχών είναι ο τέλειος χρόνος για να βρεθείς καλός mangosteen. Το φρούτο Mangosteen είναι το καλύτερο στη Μαλαισία μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

Φυσικά, η εποχή του mangosteen διαφέρει από χώρα σε χώρα στην Ασία ανάλογα με τις εποχές του κλίματος και των μουσώνων του καθενός. Η εποχή του Mangosteen συμπίπτει συχνά με την εποχή durian. Ο Durian είναι γνωστός ως "βασιλιάς των φρούτων" στην Ασία, οπότε ο βασιλιάς θέλει να έχει τη "βασίλισσα" του κοντά. Εάν βλέπετε πολλά φρούτα Durian κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι πιθανότητες είναι ότι μπορείτε να βρείτε και καλό mangosteen.

Πώς να επιλέξετε το τέλειο Mangosteen

Εάν αγοράζετε φρούτα μαγγωστάνο εκτός της Νοτιοανατολικής Ασίας , είναι ακριβό - σίγουρα θα θέλετε να επιλέξετε το καλύτερο καρπό για την τιμή. Τα κύτη είναι εκπληκτικά παχιά, τόσο μεγάλο μέρος του βάρους καταλήγει να απορρίπτεται παρά να τρώγεται.

Τα mangosteens που επιλέγετε δεν πρέπει να είναι σκληρά. θα πρέπει να δώσουν λίγο, αλλά όχι ρήξη όταν συμπιέζονται. Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα, τόσο το καλύτερο. Επιλέγετε φρούτα με το πράσινο στέλεχος ακόμα συνδεδεμένο στην κορυφή.

Το μυστικό "εμπιστευτικό" για την σωστή επιλογή είναι να παρατηρήσετε το κατώτατο σημείο κάθε καρπού. Ο αριθμός των πετάλων στο μικροσκοπικό, ανυψωμένο μοτίβο αντιστοιχεί στην πραγματικότητα με τον αριθμό των τεμαχίων βρώσιμης σάρκας μέσα. Γενικά, τα πιο νόστιμα, λευκά τμήματα μέσα στο mangosteen σας, το καλύτερο! Η απόδειξη ότι γνωρίζετε ακριβώς πόσα κομμάτια βρώσιμα είναι μέσα σε κάθε φρούτο είναι ένα διασκεδαστικό γκάνγκ για να παίξετε σε φίλους που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ mangosteen.

Οποιοδήποτε τμήμα του καρπού που είναι κίτρινο ή αποχρωματισμένο μπορεί να είναι πικρό και πρέπει να απορρίπτεται.

Πώς να φάτε φρούτα μαγγωστάν

Παρόλο που η σκούρα κρούστα φημολογείται ότι είναι πλούσια σε φυτοθρεπτικά συστατικά, η απομάκρυνση των παρασιτοκτόνων και των αντιμυκητιασικών σπρέι δεν θα είναι εύκολη.

Αντ 'αυτού, ξεφλουδίστε το δέρμα. μπορείτε να το ξεκινήσετε με ένα μαχαίρι ή απλά να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας. Κάντε μια περικοπή στο κέντρο του φρούτου, στη συνέχεια τραβήξτε απαλά το χωρίσμα σε δύο μισά. Να είστε ενήμεροι: ο χυμός από το μαγκόστον κύτος θα λερώσει τα δάχτυλα και τα ρούχα!

Τα κομμάτια των μαλακών φρούτων είναι γλιστερά - μην τα χάσετε! Πετάξτε τυχόν κιτρινωπά κομμάτια και μην ανησυχείτε για τους μικρούς σπόρους.

Από τη συγκομιδή στην αγορά, τα φρούτα mangosteen διαρκούν μόνο λίγες μέρες στη μεγάλη θερμότητα και υγρασία της Νοτιοανατολικής Ασίας - καταναλώνουν πριν έχουν την ευκαιρία να χαλάσουν.

Οφέλη για την υγεία των φρούτων Mangosteen

Τα φωτεινά χρωματιστά τρόφιμα παίρνουν συχνά τα χρώματα τους από ενώσεις που παρέχουν οφέλη για την υγεία. mangosteen φρούτα δεν είναι διαφορετική. Αυτό το δέρμα που λεκιάζει τα δάχτυλα συνήθως αποφλοιωμένο και απορρίπτεται έχει χρησιμοποιηθεί στην Ασία ως φυσικό φάρμακο για γενιές. Το τσάι που παρασκευάζεται από mangosteen rind χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διάρροιας, των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και άλλων παθήσεων. Η φλούδα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τραυμάτων, τσιμπήματα εντόμων, λοιμώξεων και δερματικών εξανθημάτων.

Οι ταννίνες και οι ενώσεις γνωστές ως ξανθόνες που βρίσκονται στο mangosteen αποδείχθηκαν ότι έχουν αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αλλά όπως και πολλά συμπληρώματα, δεν έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές μελέτες για την παραγωγή οριστικών δεδομένων.

Κάποιοι επιστήμονες μπορούν να συμφωνήσουν, ωστόσο, είναι ότι τα φρούτα mangosteen περιέχουν υγιή μέταλλα όπως το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και ο χαλκός. Τα μαγγουστάνια περιέχουν επίσης μια καλή ποσότητα φολικού οξέος.

Είναι ενδιαφέρον ότι το mangosteen περιέχει σχετικά χαμηλές ποσότητες βιταμίνης C και άλλων βιταμινών σε σύγκριση με γνωστά φρούτα. Τα υποτιθέμενα οφέλη για την υγεία που κερδίζουν το mangosteen ο τίτλος του "superfruit" υποτίθεται ότι προέρχονται από τα πολλά φυτοθρεπτικά συστατικά που δεν παρακολουθούνται ή δεν είναι πλήρως κατανοητά αρκετά για να αναγράφονται στις ετικέτες.