Δοκιμάστε το ονειρικό Durian της Ασίας

Ενδιαφέροντα γεγονότα για τον βασιλιά των φρούτων της Νοτιοανατολικής Ασίας

Κανένας άλλος καρπός δεν εμπνέει τόση αγάπη ή μίσος, με μικρό μεσαίο έδαφος. Απαγορεύεται σε δημόσιους χώρους, αλλά λαχταρούσε από εθισμένους σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία . Είναι το πιο φημισμένο φρούτο της περιοχής, durian .

Το περίεργο durian απολαμβάνει ένα φανατικό αποτέλεσμα που κλιμακώνεται ιδιαίτερα με σπάνιες και δαπανηρές φυλές. Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πάρα πολλά για να το απολαύσετε: καμία επίσκεψη στη Νοτιοανατολική Ασία δεν είναι πλήρης χωρίς δειγματοληψία φρούτων durian τουλάχιστον μία φορά!

Τρώτε Durian Fruit

Με βάρος έως και επτά κιλά, ακανθώδης θωράκιση και απίστευτη οσμή, ο τίτλος του durian του "βασιλιά των καρπών" είναι ισχυρός. Τα δέντρα της Durian μεγαλώνουν πραγματικά τόσο ψηλά ώστε ένα πλέγμα από δίχτυα πρέπει να κρεμαστεί για να προστατεύσει τους εργαζόμενους στο έδαφος. Το να χτυπάτε από ένα πτώση durian θα ήταν σοβαρά κακό για την υγεία σας.

Σε αντίθεση με τη μεσαιωνική του εμφάνιση στο εξωτερικό, η σάρκα durian είναι πραγματικά μαλακή, λεπτή και κρεμώδης.

Τα φρούτα Durian μπορούν να καταναλωθούν με ένα κουτάλι, σαν μια ωραία κρέμα. Η χούφτα μεγάλων, πέτρινων σπόρων μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί. Η γεύση θυμίζει τη μυρωδιά, αλλά πολύ πιο γλυκιά. Μερικοί πρώτοι επινοητές durian ισχυρίζονται ισχυρή επίγευση αλκοόλ ή τερεβινθίνης.

Τρώγοντας φρούτα durian είναι απλά το μυαλό πάνω από την ύλη για τους Δυτικούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη μυρωδιά. Η οσμή του ντουριάν συσχετίζεται συνήθως με πράγματα που βρίσκουμε απωθητικά και επιθυμούμε να αποφύγουμε - όπως τα οδοκαθαριστικά και οι ιδρωμένες κάλτσες.

Η πρώτη φορά που τρώει πρέπει να πείσει τον εγκέφαλο ότι το φαγητό είναι μόνο φρούτο, δεν είναι σάπιο και είναι πραγματικά θρεπτικό.

Χωρίς μεσαίο έδαφος, οι άνθρωποι αγαπούν φανατικά το δύσοσμα φρούτο ή απωθούνται από αυτό .

Η διάσημη μυρωδιά Durian

Η εκπληκτική μυρωδιά του φρούτου του durian έχει περιγραφεί με εκατοντάδες τρόπους - κανένα από αυτά δεν είναι ευχάριστο.

Σπαρμένα κρεμμύδια, πετσάκια, βρώμικα πόδια, εμετός, λύματα - οι άνθρωποι συνδέουν τη μοναδική μυρωδιά με προηγούμενες οσφρητικές εμπειρίες. Αγαπάτε το ή το μίσος, φρούτα durian είναι εκπληκτικά πικάντικο.

Τα ζώα, ιδιαίτερα οι ουραγγουτάνοι, προσελκύονται από τη μυρωδιά των φρούτων durian από πάνω από μισό μίλι μακριά . Η μυρωδιά των φρούτων durian είναι διακριτική, παρατεταμένη και επίμονη. η οσμή διεισδύει στο ύφασμα και παραμένει στα χέρια σας μετά το φαγητό. Πολλά ξενοδοχεία, υπόγειοι σιδηρόδρομοι και δημόσιοι χώροι στη Νοτιοανατολική Ασία διαφημίζουν μια πολιτική μη ντουριανού φρούτου με σημάδια των ακανόνιστων φρούτων που διαχωρίζονται με κόκκινο χρώμα.

Πώς μπορεί μια τόσο πολύτιμη και ακριβή μυρωδιά φρούτων να είναι τόσο άσχημη; Μια μελέτη που διεξήχθη το 1995 διαπίστωσε ότι οι εστέρες, το θείο και οι κετόνες - η ένωση που είναι υπεύθυνη για την "πρωινή αναπνοή" - συνδυάζονται για να παράγουν τη δυνατή μυρωδιά του durian.

Διατροφικά στοιχεία για το Durian Fruit

Με 13 γραμμάρια λίπους, 357 θερμίδες και 66 γραμμάρια υδατανθράκων ανά φλιτζάνι (περίπου 243 γραμμάρια), τα φρούτα durian σίγουρα γεμίζουν. Οι διατροφολόγοι συνιστούν να τρώνε τα φρούτα με μέτρο, μια σερβίρισμα κάθε φορά - μια δύσκολη προσέγγιση για τους περισσότερους οπαδούς!

Ευτυχώς, η έλλειψη κορεσμένων λιπαρών και η αφθονία ινών, ορυκτών και βιταμινών αντισταθμίζουν τη σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Το Durian είναι μια γενναιόδωρη φυσική πηγή μαγνησίου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού, φυλλικού οξέος, θειαμίνης και άλλων στοιχείων που συχνά λείπουν από την διατροφή μας για μεταποιημένα τρόφιμα.

Ερωτικά και εθιστικά

Τα φρούτα Durian περιέχουν επίσης ένα υψηλό επίπεδο τρυπτοφάνης - ένα απαραίτητο αμινοξύ που βρίσκεται στη σοκολάτα - ίσως εξηγεί γιατί ορισμένοι ισχυρίζονται ότι τα φρούτα είναι εθιστικά και είναι δύσκολο να τα βάλουν ανοιχτά. Για πολλούς, τα φρούτα durian παράγουν ευφορία όταν τρώγονται ως επιδόρπιο. Με τιμές από $ 8 έως $ 15 ανά φρούτο ανάλογα με την εποχή, το durian μπορεί να γίνει μια δαπανηρή συνήθεια!

Το υψηλό επίπεδο οιστρογόνων που απαντώνται στα φρούτα durian πιστεύεται ότι κάνει τις γυναίκες πιο εύφορες . το durian θεωρείται ισχυρό αφροδισιακό στην Ινδονησία. Λόγω τόσων πολλών ελάχιστα κατανοητών ενώσεων που βρέθηκαν στη σάρκα, πολλοί γιατροί συμβουλεύουν ενάντια στην κατανάλωση φρούτων durian ενώ είναι έγκυος

Μην πίνετε με φρούτα Durian!

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική δηλώνει ότι το αλκοόλ θα πρέπει να αποφεύγεται αφού τρώτε φρούτα durian.

Η κατανάλωση αλκοόλ μετά την κατανάλωση του durian προκαλεί την αύξηση της αρτηριακής πίεσης και μια γενική αίσθηση αδιαθεσίας.

Μια ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, θεωρούμενη μερικώς υπεύθυνη για την έντονη οσμή του durian, παρεμβαίνει στην αλδεϋδη αφυδρογονάση - στη διαδικασία του οργανισμού για την επεξεργασία τοξινών όταν πίνει αλκοόλ.

Πού να δοκιμάσετε το Durian Fruit

Αν και αρχικά προέρχονταν μόνο από το Μπρουνέι , τη Μαλαισία και την Ινδονησία, τα φρούτα durian μπορούν γενικά να βρίσκονται σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία. Το durian εισήχθη στην Ταϊλάνδη κατά τον 18ο αιώνα. Τώρα η Ταϊλάνδη έχει καταστεί ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φρούτων durian και διοργανώνει κάθε χρόνο το ετήσιο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Durian στο Chantaburi.

Balik Pulau στο Penang, η Μαλαισία φημίζεται για τα φρούτα durian υψηλής ποιότητας που παράγονται στην περιοχή.

Η εποχή durian στη Μαλαισία και την Ινδονησία συνήθως τρέχει από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Το νωπό durian είναι πολύ ανώτερο από το να δοκιμάσει κατεψυγμένα durian φρούτα κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής. Ο Durian δοκιμάζει και μυρίζει διαφορετικά ανάλογα με την περιοχή και την εποχή. Οι Σιγκαπούνοι ισχυρίζονται ότι πρέπει να δοκιμάσετε φρούτα durian τέσσερις φορές για να γαντζωθείτε - δώστε του περισσότερες από μία πιθανότητες!