Χρησιμοποιώντας την καρτοκινητή κάρτα SIM Hotlink της Maxis στη Μαλαισία

Χαμηλό κόστος IDD, γρήγορη ταχύτητα πλοήγησης για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με smartphone στη Μαλαισία

Όταν ταξιδεύετε στη Μαλαισία , χρησιμοποιώντας μια προπληρωμένη κάρτα SIM στο τηλέφωνό σας GSM, μπορεί να σας εξοικονομήσει τον εφιάλτη ενός αστρονομικού λογαριασμού τηλεφώνου που σας περιμένει κατά την επιστροφή σας στο σπίτι. (Διαβάστε σχετικά με την περιαγωγή κινητής τηλεφωνίας στη Νοτιοανατολική Ασία .) Το ώριμο και ευρύ δίκτυο GSM της Μαλαισίας επιτρέπει σχεδόν απρόσκοπτες κλήσεις όπου κι αν πάτε στη χερσόνησο της Μαλαισίας, αν και όταν πρόκειται για την Ανατολική Μαλαισία, όλα τα στοιχήματα είναι κλειστά όταν ξεκινήσετε να ξεπερνάτε τις πόλεις της Kota Kinabalu , Kuching και Miri.

Και η Μαλαισία έχει πολλές εταιρείες τηλεπικοινωνιών που αγωνίζονται για την υποστήριξη του τηλεφώνου σας.

Η Maxis είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Μαλαισίας και η προπληρωμένη μάρκα SIM είναι γνωστή ως Hotlink. Η προπληρωμένη υπηρεσία παρέχεται σε μια τουριστική έκδοση με σχετικά χαμηλές χρεώσεις κλήσεων / SMS και μια κάρτα ευρείας ζώνης Hotlink που παρέχει ένα μεγάλο κομμάτι δεδομένων (για χρήστες κινητού διαδικτύου).

Ανυπομονούσα να αγοράσω την τουριστική κάρτα SIM όταν έφτασα στη Μαλαισία, αλλά το περίπτερο Hotlink στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ (KLIA) δεν τις είχε αποθηκεύσει. Έκαναν μια καλή προσφορά στην κάρτα SIM Hotlink Hotlink LTE, έτσι πήρα το δόλωμα.

Αγοράζοντας την προπληρωμένη κάρτα GSM Maxlink Hotlink και τη συμπλήρωση

Η σύνδεση με το Hotlink είναι τόσο εύκολη όσο και η αναζήτηση του περιπτέρου παρόχου σε οποιοδήποτε σημείο εισόδου της Μαλαισίας. Εκτός του αεροδρομίου, οι κάρτες SIM και οι συμπληρωματικές κάρτες μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κατάστημα ευκολιών, τερματικό λεωφορείου, εκθεσιακό κέντρο, κατάστημα κινητής τηλεφωνίας ή εμπορικό κέντρο εντός της Μαλαισίας.

Έλεγχος υπολοίπου: Για να ελέγξετε τον αριθμό τηλεφώνου σας, ανατρέξτε στη συσκευασία της κάρτας SIM Hotlink ή καλέστε το * 139 # για να εμφανιστεί το τηλέφωνό σας για την αναφορά σας.

Για να ελέγξετε το υπολειπόμενο υπόλοιπο στο αυτοκίνητό σας SIM, πληκτρολογήστε * 122 # για να εμφανιστεί στο τηλέφωνό σας το υπόλοιπο που έχετε στη διάθεσή σας.

Η κλήση * 100 # παραπέμπει σε ένα "Εύκολο Μενού" που σας επιτρέπει να εκμεταλλευτείτε μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών που σχετίζονται με το Hotlink - από την αγορά περισσότερης αξίας για την πλοήγησή σας στο Internet για τον έλεγχο του τηλεφωνητή σας.

Για παράδειγμα, για να ελέγξετε την κατάσταση του κινητού διαδικτύου σας, πληκτρολογήστε * 100 #, επιλέξτε "Διαδίκτυο και Ρυθμίσεις", στη συνέχεια "Κινητό Internet", στη συνέχεια επιλέξτε "Κατάσταση".

Συμπλήρωση: Μπορείτε να αγοράσετε κάρτες μηδενικής ανανέωσης που ονομάζονται "εισιτήρια" όπου πωλούνται SIM Hotlink. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην πίσω πλευρά για να προσθέσετε ("συμπληρωματική") αποθηκευμένη αξία στην κάρτα SIM.

Περιήγηση στο Internet με το Maxis Hotlink

Όταν αγοράζετε την κάρτα SIM Hotlink στο αεροδρόμιο, το προσωπικό θα ρυθμίσει το τηλέφωνό σας ώστε να έχει άμεση πρόσβαση στο Internet. Η χρήση του Διαδικτύου μετριέται σε gigabytes που έχετε κατεβάσει. εάν είστε ένας βαρύς χρήστης του Διαδικτύου, μπορείτε να "συμπληρώσετε" το GB στην κάρτα SIM καθώς πηγαίνετε. Για συμπληρωματικές τιμές και το κόστος τους, επισκεφθείτε τη σελίδα Hotlink για περισσότερες λεπτομέρειες.

Η εμπειρία μου με το Hotlink δεν ήταν καθόλου ολοκληρωμένη: χρησιμοποίησα την κάρτα SIM μέσα στην Κουάλα Λουμπούρ και το Penang , δύο αστικές πόλεις με εξαιρετική κάλυψη GSM. (Φαντάζομαι ότι μια δίκαιη δοκιμασία των δυνατοτήτων του Hotlink θα πρέπει να περιλαμβάνει ταξίδια στη βαθύτατη Sabah στο Βόρνεο ή σε ένα από τα εθνικά πάρκα της Μαλαισίας ). Οι ταχύτητες του Internet ήταν αρκετά καλές, ξεπερνώντας τα 2mbps στο κέντρο της πόλης της Κουάλα Λουμπούρ. (Διαβάστε περισσότερα: Top δέκα λόγοι για να επισκεφθείτε τη Μαλαισία )

Ανάλογα με το μοντέλο του τηλεφώνου σας, το Hotlink επιτρέπει τη σύνδεση μεταξύ τηλεφώνου και φορητού υπολογιστή. Βρήκα αυτό εξαιρετικά χρήσιμο όταν εργάζομαι σε περιοχές όπου δεν ήταν διαθέσιμο το WiFi.

Κλήση στο σπίτι με το Maxis Hotlink

Ενώ οι τηλεφωνικές κλήσεις στο εξωτερικό με τη χρήση του Maxis Hotlink παραμένουν σχετικά ακριβές εάν απλά τηλεφωνείτε απευθείας στο άλλο μέρος, η τηλεπικοινωνία προσφέρει μια φθηνότερη εναλλακτική λύση στους χρήστες που επιθυμούν να ενημερώσουν τους ανθρώπους στο σπίτι για το ταξίδι.

Το Maxis '132 χρεώνει τις χρεώσεις υπηρεσιών με βάση τα μεμονωμένα μπλοκ των 30 δευτερολέπτων - καλώντας τις ηπειρωτικές ΗΠΑ χρησιμοποιώντας αυτό το πρόγραμμα κοστίζει 0,07 MYR (2 σεντς ΗΠΑ) ανά 30 δευτερόλεπτα. Για να πάρετε αυτά τα φθηνά χρεωστικά τέλη στο εξωτερικό, καλέστε το 132 00 (κωδικός χώρας) (κωδικός περιοχής) (αριθμός τηλεφώνου). Οι τηλεφωνικές κλήσεις είναι λίγο ασταθείς αλλά ευανάγνωστες. Καθώς θα χρεωθείτε ανά μπλοκ 30 δευτερολέπτων, θα πληρώσετε ολόκληρο το 0,07 MYR ακόμη και για μια κλήση 15 δευτερολέπτων.

Η χαμηλή πτώση στην καρτέλα SIM της Maxis Hotlink

Το Maxis Hotlink είναι αρκετά αξιόπιστο και οι επισκέπτες που περιορίζουν τα ταξίδια τους στα πιο καλά διαδρομικά τουριστικά μονοπάτια της Μαλαισίας δεν θα βρουν κανένα λόγο να διαμαρτυρηθούν.

Οι κλήσεις στο εξωτερικό είναι φτηνές (αν υποτεθεί ότι οι κλήσεις γίνονται με την υπηρεσία 132) και οι ταχύτητες στο Internet μπορεί να είναι αρκετά γρήγορες στα κέντρα των πόλεων της Μαλαισίας. Ενώ το Hotlink είναι ελαφρώς πιο ακριβό από τους ανταγωνιστές του στη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών της Μαλαισίας, η αξιοπιστία της υπηρεσίας και οι ικανοποιητικές ταχύτητες λήψης υπερβαίνουν περισσότερο από αυτό το μικρό παγίδα.