Βασικός οδηγός για την επίσκεψη του ναού Mansa Devi στο Haridwar

Πάρτε την ευχή σας στο ναό Mansa Devi

Ο ναός της θεάς-εκπληρώνοντας θεά Mansa Devi βρίσκεται ψηλά σε ένα λόφο στο Haridwar , ένα από τα ιερά επτά μέρη στην Ινδία. Είναι πολύ δημοφιλές με τους προσκυνητές που συρρέουν εκεί με την ελπίδα να λάβουν τις ευχές τους. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν επισκέπτεστε το ναό.

Πότε είναι ο Άνοιγμα του Ναού;

Ο ναός είναι ανοιχτός καθημερινά, από νωρίς το πρωί έως το βράδυ.

Πώς να φτάσετε εκεί

Ο ναός Mansa Devi είναι προσβάσιμος με δύο τρόπους: με τα πόδια ή με τελεφερίκ.

Το περπάτημα απαιτεί μια έντονη ανηφόρα και μισή χιλιόμετρο προς τα πάνω. Η τροχιά είναι σφραγισμένη αλλά η άσκηση μπορεί να αποστραγγίζεται κατά τη διάρκεια των καυτών μηνών. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να πάρουν το τελεφερίκ (που αναφέρεται επίσης ως σχοινί ή "Udan Khatola" όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι) και περπατήστε κάτω. Το πρώτο τελεφερίκ ξεκινάει από τις 7 το πρωί τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο και από τις 8 το απόγευμα το χρόνο. Το σημείο αναχώρησης βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στην πόλη.

Πώς να επισκεφθείτε το ναό Mansa Devi

Οι αφοσιωμένοι που επισκέπτονται το ναό συνήθως επιθυμούν να πάρουν μερικά πράγματα (προσφορές) για τη Θεά. Δεν υπάρχει έλλειψη πωλητών, ούτε όπου επιβιβάζεστε στο τελεφερίκ ή έξω από το ναό. Αναμείνετε να πληρώσετε μεταξύ 20 και 50 ρουπίες για πλάκες λουλουδιών και τσάντες που περιέχουν καρύδα και λουλούδια. Η είσοδος στο ναό είναι επίσης γεμάτη με πωλητές που διακινούν τα πάντα, από κοσμήματα μέχρι μουσική.

Μέσα στο ναό, θα φτάσετε στα βήματα της Θεάς.

Δώστε μερικές από τις prasad στους Pandits (ινδουιστές ιερείς) και θα λάβετε μια ευλογία. Ωστόσο, σημειώνουμε ότι αυτοί οι pandits είναι πολύ χρήμα πεινασμένοι και είναι γνωστό ότι ζητούν ανοιχτά δωρεές (με απειλές που οι επιθυμίες δεν θα εκπληρωθούν αν δεν συμμορφωθούν).

Από εκεί, θα βρεθείτε στο εσωτερικό ιερό όπου κατοικεί το είδωλο της θεάς.

Το υπόλοιπο της prasad σας θα ληφθεί και θα σας δοθούν μερικά κομμένα κομμάτια καρύδας σε αντάλλαγμα. Γρήγορα κάνετε μια επιθυμία στη Θεά πριν να ξαναγυρίσετε.

Στην έξοδο, θα βρείτε είδωλα άλλων θεών και θεών (που συνοδεύονται από ανυπόμονα pandits ) που μπορείτε να προσευχηθείτε επίσης.

Για την εκπλήρωση της επιθυμίας, συνδέστε ένα νήμα με τα κλαδιά του ιερού δέντρου που βρίσκεται στο συγκρότημα του ναού.

Συμβουλές για την επίσκεψη στο ναό του Mansa Devi

Ο ναός γίνεται πολύ γεμάτος κατά τη διάρκεια της περιόδου προσκυνήματος (Απρίλιος-Ιούνιος) και είναι καλύτερο να ξεκινήσετε νωρίς. Αν πάτε αργότερα και επιλέξετε να πάρετε το τελεφερίκ, θα πρέπει επίσης να περιμένετε ώρες στη γραμμή, αν δεν πληρώσετε επιπλέον για ένα premium εισιτήριο VIP.

Δυστυχώς, ο ναός εμπορευματοποιείται, και πολλοί από τους προσκυνητές συμπεριφέρονται με έναν ασυνείδητο και άτακτο τρόπο. Δεν είναι το μέρος για ήσυχη περίσκεψη, γι 'αυτό πρέπει να προετοιμαστείτε γι' αυτό.

Η κατηφόρα με τα πόδια προσφέρει πανοραμική θέα στο Haridwar . Να είστε ενήμεροι για τους πίθηκους αν και, άντρες ντυμένοι ως πιθήκους! (Όταν επισκέφτηκα, υπήρχαν άντρες ντυμένοι σαν Λόρδος Hanuman, κερδίζοντας χρήματα δίδοντας στους πιστούς μια βρύση στο κεφάλι με το πώμα τους).

Υπάρχει ένας άλλος ναός στην κορυφή του λόφου, ο ναός Chandi Devi, ο οποίος μπορεί επίσης να επισκεφθείτε με τελεφερίκ ή λεωφορείο από το ναό Mansa Devi.

Είναι δυνατή η αγορά συνδυαστικών εισιτηρίων και για τα δύο.