Μάθετε τα πάντα για τη γέφυρα Coronado στο Σαν Ντιέγκο

Η Γέφυρα του Σαν Ντιέγκο-Κορόναδο (συνήθως αναφέρεται ως Γέφυρα Κορωνάδο) είναι μια γέφυρα μήκους 2.12 μιλίων που εκτείνεται στον κόλπο του Σαν Ντιέγκο και συνδέει την πόλη του Σαν Ντιέγκο με την πόλη του Κορωνάδο. Είναι ο κύριος τρόπος πρόσβασης στις παραλίες του Coronado και στον Ναυτικό Αεροσταθμό του North Island, καθώς και στον ισθμό του Silver Strand που συνδέει το Coronado με την Imperial Beach και την ηπειρωτική χώρα.

Που βρίσκεται?

Η γέφυρα Coronado είναι προσβάσιμη μέσω του Interstate 5 στη συνοικία Barrio Logan, ακριβώς βόρεια της Εθνικής Πόλης.

Αυξάνεται και κατεβαίνει σε μια σαρωτική καμπύλη που καταλήγει στην τέταρτη λεωφόρο στο Coronado.

Πότε χτίστηκε?

Η κατασκευή της γέφυρας άρχισε το 1967 και άνοιξε στις 3 Αυγούστου 1969. Ο αρχιτέκτονας του έργου Robert Mosher ήταν κατασκευασμένος με ορθοτροπικό χάλυβα και έχει ένα λεπτό, οδοντωτό σχεδιασμό για αποδοτικότητα και χάρη. Η δομή χρησιμοποιεί τη μακρύτερη συνεχή δοκοφόρο δομή του κόσμου για να αποκρύψει τα τιράντες, τις αρθρώσεις και τις ενισχύσεις που συνήθως φαίνονται σε άλλες γέφυρες. Ο Mosher λέει ότι σχεδίασε τους 30 τοξωτούς πύργους μετά τη γέφυρα Cabrillo του Balboa Park.

Γιατί είναι αξιοσημείωτο;

Το άνοιγμα της γέφυρας απέκλεισε τα πολυετή οχηματαγωγά που διασχίζουν τον κόλπο του Σαν Ντιέγκο και παρέχουν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στο Coronado. Η χαριτωμένη και καθαρή αρχιτεκτονική και το μπλε χρώμα έχουν κάνει τη γέφυρα ένα από τα πιο αξιοσημείωτα ορόσημα και τα σύμβολα του Σαν Ντιέγκο. Ο αρχιτέκτονας Mosher ισχυρίζεται ότι η καμπύλη των 90 μοιρών είναι αναγκαστικά αρκετά μεγάλη ώστε να μπορεί να ανέλθει σε ύψος 200 ποδιών και βαθμού 4,67 τοις εκατό, επιτρέποντας ακόμη και στον αεροσκάφος του ναυτικού να πλεύσει κάτω.

Το 1970, έλαβε το Βραβείο Καλύτερης Γέφυρας Αξίας από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κατασκευής Χάλυβα.

Στοιχεία και αριθμοί

Η γέφυρα Coronado κοστίζει 47,6 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή. Η πρώην γέφυρα διοδίων πλήρωσε τα κατασκευαστικά της ομόλογα το 1986 και τα διόδια $ 1 εξαλείφθηκαν το 2002. Η γέφυρα έχει πέντε λωρίδες κυκλοφορίας και μεταφέρει περίπου 85.000 αυτοκίνητα καθημερινά.

Τα κιγκλιδώματα φράγματος από σκυρόδεμα των 34 ιντσών είναι αρκετά χαμηλά ώστε να επιτρέπουν μια ανεμπόδιστη θέα, η οποία περιλαμβάνει τον ορίζοντα του Σαν Ντιέγκο , από οχήματα στο οδόστρωμα. Τα κανάλια ναυσιπλοΐας καλύπτονται από τη μεγαλύτερη μήκους συνεχούς δοκού με τρεις εγκοπές στον κόσμο: 1.880 πόδια. Οι πύργοι στηρίζονται σε 487 προεντεταμένους σωρούς από οπλισμένο σκυρόδεμα. Το 1976, η γέφυρα μετασκευάστηκε με ειδικές ράβδους για προστασία από σεισμικές βλάβες.

Το ήξερες?