Καιρός και εκδηλώσεις στο Μόντρεαλ τον Ιανουάριο

Τι να φοράτε και τι να κάνετε

Ο Ιανουάριος στον Καναδά μπορεί να είναι κρύος, αλλά με πολλές πωλήσεις μετά τις διακοπές και ευκαιρίες και λίγα πλήθη, μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε το Μόντρεαλ του Κεμπέκ. Μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν πραγματικά το κρύο και το χιόνι, οπότε αν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, τότε το Μόντρεαλ προσφέρει πολλά να κάνουν για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη χειμερινή περίοδο.

Θερμοκρασία και τι να συσκευάσει

Το Μόντρεαλ έχει κρύους, χιονισμένους χειμώνες. Η μέση θερμοκρασία είναι 21 μοίρες με μέσο ύψος 28 μοίρες και χαμηλό 14 μοίρες.

Οι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν αισθάνονται ψυχρότερες λόγω του συντελεστή ψύξης του ανέμου. Αλλά, οι θερμοκρασίες δεν είναι απαραιτήτως δυσάρεστες αν είστε έτοιμοι με τη σωστή ενδυμασία κρύου καιρού .

Συσκευασία ενδυμάτων που μπορούν να στρωματοποιηθούν. Το ύπαιθρο είναι κρύο, αλλά τα καταστήματα, τα μουσεία και τα εστιατόρια είναι συνήθως φρυγανιά. Τα αντικείμενα που φέρνουν περιλαμβάνουν ζεστά, αδιάβροχα ρούχα, όπως πουκάμισα με μακριά μανίκια, πουλόβερ, μπλούζες, ένα βαρό χειμώνα, χειμερινό γιλέκο, καπέλο, μαντίλι, γάντια, ομπρέλα και μονωμένες αδιάβροχες μπότες.

Καλύτερο στοίχημα

Το Μόντρεαλ είναι μια μεγάλη πόλη αγορών ανά πάσα στιγμή, αλλά ο Ιανουάριος προσφέρει εξαιρετικές πωλήσεις, καθώς οι λιανοπωλητές προσπαθούν να εκφορτώσουν όλα τα είδη των Χριστουγέννων. Επιπλέον, το Μόντρεαλ διαθέτει ένα δίκτυο 20 μιλίων συνδεδεμένων, υπόγειων σηράγγων που οδηγούν σε καταστήματα, εστιατόρια, γραφεία, ξενοδοχεία και καταλύματα, τα οποία μπορούν να σας κρατήσουν έξω από το κρύο.

Κορυφή συμβουλή

Να θυμάστε τις ημέρες που το Μόντρεαλ συνήθως κλείνει. 1 Ιανουαρίου, Πρωτοχρονιά, είναι νόμιμη αργία στον Καναδά, όπου σχεδόν όλα είναι κλειστά.

Επίσης, το Old Montreal , το οποίο είναι το μεγαλύτερο αξιοθέατο της πόλης, επιβραδύνεται τους χειμερινούς μήνες, με μερικά εστιατόρια και καταστήματα να κλείνουν για αρκετούς μήνες.

Να κάνω

Μέσα σε μια ώρα ή δύο από το Μόντρεαλ, μπορείτε να βρείτε μερικά από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα που προσφέρει ο ανατολικός Καναδάς , όπως το Mont Tremblant.

Εάν είστε πρόθυμοι να το κεφάλι έξω από την πόλη, αυτές τις ημερήσιες εκδρομές του Μόντρεαλ είναι ένας καλός τρόπος για να ολοκληρώσετε την επίσκεψή σας στην περιοχή του Μόντρεαλ. Η πόλη του Κεμπέκ, πρωτεύουσα της επαρχίας, είναι περίπου τρεις ώρες από το Μόντρεαλ, αλλά αξίζει τον κόπο.

Αν σκοπεύετε να μείνετε στο Μόντρεαλ, τότε υπάρχουν αρκετές υπαίθριες παγοδρομίες , μεταξύ των οποίων ένα στο πρώην Ολυμπιακό Χωριό και στη λεκάνη του Bonsecours κοντά στο Old Montreal.

Ετήσια γεγονότα

Οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς μπορεί να έχουν τελειώσει, αλλά το Μόντρεαλ δεν κλείνει εντελώς αργότερα. Σίγουρα, μπορεί να είναι κρύο, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουμε τον Ιανουάριο .

Μπορείτε να σχεδιάσετε μια μέρα στο Fête des Neiges de Montréal, ένα θεαματικό υπαίθριο χειμερινό φεστιβάλ στο Parc Jean-Drapeau, το οποίο καλύπτει τέσσερα σαββατοκύριακα από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο.

Ή αν έχετε τη διάθεση να ελέγξετε τα τελευταία μοντέλα των καινούργιων αυτοκινήτων που θα χτυπήσουν την αγορά, το Διεθνές Auto Show του Μόντρεαλ είναι μια ετήσια αυτοκινητοβιομηχανία που διοργανώνεται για 10 μέρες στα μέσα έως τέλη Ιανουαρίου στο Μόντρεαλ στο Palais des congrès de Montréal συνεδριακό κέντρο.

Για να μάθετε για άλλες χειμερινές εκδηλώσεις στο Μόντρεαλ, ελέγξτε τι μπορείτε να περιμένετε τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο .