Όριο αλκοόλ αίματος στο Κεμπέκ: Ποτά και οδήγηση νόμους στο Μόντρεαλ

Νόμιμο όριο οδήγησης αλκοόλ αίματος στο Μόντρεαλ και την επαρχία του Κεμπέκ

Το όριο αλκοολαιμίας στο Κεμπέκ υπήρξε εδώ και χρόνια στο Μόντρεαλ και σε ολόκληρη την επαρχία, με συζητήσεις τα τελευταία χρόνια να επικεντρώνονται γύρω από το όριο.

Η κυβέρνηση του Κεμπέκ δήλωσε το 2009 ότι θα μειώσει το όριο αλκοολαιμίας από 0,08 σε 0,05 για να ταιριάζει με τη σκληρή στάση του Καναδά για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Μέχρι τα τέλη του 2010, η κυβέρνηση εκκρεμεί. Ο υπουργός Μεταφορών του Κεμπέκ, Σαμ Χαμάντ, ισχυρίστηκε ότι οι κάτοικοι δεν ήταν "έτοιμοι" για μια τέτοια αλλαγή.

«Θέλουμε να το κάνουμε, αλλά όχι τώρα», είπε στο The Globe and Mail .

Έντονη άσκηση πιέσεων από τους ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ, οι οποίοι αντιτάχθηκαν στη μείωση του ορίου στα 0,05, έπαιξε πιθανό ρόλο στην απόφαση. Και όμως η συζήτηση πλήττει όχι μόνο επαρχιακά αλλά ομοσπονδιακά, με τον ομοσπονδιακό υπουργό Δικαιοσύνης Jody Wilson-Raybould να δηλώνει δημόσια τον Αύγουστο του 2017 ότι η ιδέα της μείωσης του ορίου αλκοόλ στο αίμα σε 0,05 σε ολόκληρο τον Καναδά είναι αυτή που εξετάζει σοβαρά.

Δείτε επίσης: Η νόμιμη ηλικία κατανάλωσης του Κεμπέκ

Το όριο αλκοόλ αίματος του Κεμπέκ: Ο ισχύων νόμος

Όπως και με τον υπόλοιπο Καναδά, η μέγιστη περιεκτικότητα σε αλκοόλ που επιτρέπεται από το νόμο στην επαρχία του Κεμπέκ είναι 0,08 , συγκρίσιμη με εκείνη που επιβάλλεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και το μεγαλύτερο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εντούτοις, σχεδόν όλες οι επαρχίες του Καναδά επιβάλλουν γενικά κυρώσεις εάν το όριο αλκοολαιμίας του οδηγού υπερβαίνει το 0,05, το Κεμπέκ είναι η μόνη επαρχία που δεν απαγορεύει τα οχήματα και / ή ανακαλεί προσωρινά τις άδειες αν οι οδηγοί πιάσουν αλκοολικά επίπεδα κάτω από 0,08 αλλά πάνω από 0,05. ισχύουν εξαιρέσεις.

Το όριο αλκοόλ αίματος του Κεμπέκ: Ο κανόνας των εξαιρέσεων και της μηδενικής ανοχής

Ενώ οι καθημερινοί οδηγοί υπόκεινται σε όριο αλκοολαιμίας 0,08, τα όρια συγκέντρωσης οινοπνεύματος στο αίμα μειώνονται στα 0,05 για τους οδηγούς βαρέων οχημάτων και ο κανόνας ανοχής μηδενικού αλκοόλ ισχύει για τους οδηγούς ταξί, τους οδηγούς λεωφορείων, τους οδηγούς μικρών λεωφορείων, τους οδηγούς ηλικίας κάτω των 22 ετών, οι οδηγοί που είναι κάτοχοι άδειας δοκιμαστικής υπηρεσίας.

Το όριο αλκοόλ αίματος του Κεμπέκ: Υπάρχει λόγος για λόγο

Γνωρίζατε ότι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι η κύρια αιτία θανάτου στον Καναδά;

Μία από τις κύριες αιτίες του θανάτου που σχετίζεται με το δρόμο στην επαρχία του Κεμπέκ, η οδήγηση υπό την επήρεια δεν είναι απλώς επικίνδυνη, είναι θανατηφόρα: από το συνολικό αριθμό των οδηγών που πέθαναν στο δρόμο, περίπου το ένα τρίτο είχε επίπεδα συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα το νόμιμο όριο. Από το 2002 έως το 2013, οι συνολικοί θάνατοι των οδηγών από την επιρροή κυμάνθηκαν από το 29% το 2006 έως και το 38% το 2009.

Υπολογίστε πόσα μπορείτε να πίνετε με ασφάλεια

Εάν σκοπεύετε να οδηγήσετε μετά από να πιείτε, εξοικονομήστε τον εαυτό σας μερικές δεύτερες μανίες και ανησυχίες.

Πάρτε μια γενική ιδέα για το πόσο μπορείτε να πιείτε με ασφάλεια χρησιμοποιώντας αυτό το σχεδιασμό βράδυ αλκοόλ που παρέχεται από Educ'Alcool.

Απλά εισάγετε το φύλο σας, το βάρος σας και το είδος των ποτών που θέλετε να έχετε, είτε θα τρώτε (συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των μαθημάτων) και ο σχεδιαστής θα εκτιμήσει το περιεχόμενο αλκοόλ στο αίμα σας, υποδεικνύοντας εάν είναι ασφαλές (και νόμιμο!) Για οδήγηση.

Αλλά έχετε κατά νου ότι ο προγραμματιστής βράδυς προσφέρει μόνο μια γενική ιδέα. Το MADD του Καναδά, για παράδειγμα, αποθαρρύνει ενεργά τους οδηγούς από το να αναλάβουν τον προγραμματισμό της βραδιάς είναι ένα ακριβές εργαλείο, ανησυχώντας ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να βασιστούν στις γενικές κατευθυντήριες γραμμές σαν να ήταν ευαγγέλιο, θέτοντας ακούσια ζωές σε κίνδυνο.

Για πολύ ακριβέστερα αποτελέσματα, το καλύτερο εργαλείο για τον υπολογισμό της συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα είναι, φυσικά, ένα αναπνευστικό σύστημα.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, καλέστε τη βοήθεια ενός καθορισμένου προγράμματος οδήγησης . Ή καλέστε μια καμπίνα .

Πηγές: Αυτοκινητοβιομηχανία της Québec, Υπηρεσία της αστυνομίας της Βιέννης του Μόντρεαλ, Educ'Alcool