Οι ανεμοστρόβιλοι στη Μινεάπολη και τον Άγιο Παύλο

Προειδοποιήσεις Tornado, ρολόγια, ετοιμότητα και ιστορικές πληροφορίες για το Tornado

Η Μινεάπολη και ο Άγιος Παύλος, όπως και πολλές από τις ΗΠΑ, κινδυνεύουν από ανεμοστρόβιλους. Η Νότια Μινεσότα, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής μετρό Twin City, θεωρείται ότι βρίσκεται στο Tornado Alley και οι πόλεις Twin City είναι από τις 15 πρώτες πόλεις των ΗΠΑ που πιθανότατα θα χτυπηθούν από ανεμοστρόβιλο.

Οι ανεμοστρόβιλοι μπορεί να είναι καταστροφικοί, αλλά μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα με την προετοιμασία τους και να μάθετε τι πρέπει να κάνετε αν χτυπηθεί ένας ανεμοστρόβιλος.

Οι περισσότεροι θάνατοι και τραυματισμοί συμβαίνουν σε ανθρώπους που λαμβάνονται από έκπληξη. Πολλά άλλα συμβεί σε ανθρώπους που ακούνε προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους, αλλά τους αγνοούν.

Πότε είναι οι ανεμοστρόβιλοι πιθανό στη Μινεάπολη και τον Άγιο Παύλο;

Η κορυφή εποχή καταιγίδα για Minneapolis και St. Paul είναι τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Ωστόσο, οι ανεμοστρόβιλοι μπορούν και κάνουν απεργία έξω από αυτούς τους μήνες. Στο παρελθόν, οι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τη Μινεσότα κάθε μήνα από τον Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο.

Πώς θα ξέρω αν μια Tornado προσεγγίζει;

Παρακολουθήστε τον καιρό και προσέξτε τα ρολόγια τορναδόρου, τις προειδοποιήσεις για το ανεμοστρόβιλο και τις σειρήνες έκτακτης ανάγκης.

Εξωτερικές σειρήνες έκτακτης ανάγκης , που συχνά αναφέρονται ως σειρήνες ανεμοστρόβιλων, ακούγονται όταν σχηματίζεται ένας ανεμοστρόβιλος. Οι σειρήνες ακούγονται όταν η Εθνική Υπηρεσία Καιρού προειδοποιεί για ανεμοστρόβιλο. Επίσης, ακούγονται αν ένας ανεμοστρόβιλος είναι ορατός από εκπαιδευμένο παρατηρητή, πυροσβέστη ή αξιωματικό της αστυνομίας ή εάν επιβεβαιωθεί η παρατήρηση ενός μέλους του κοινού.

Οι σειρήνες βρίσκονται στις δύο πόλεις.

Αλλά μην υποθέστε ότι επειδή δεν υπάρχει σειρήνα, δεν υπάρχει κίνδυνος.

Ενώ υπάρχουν εξωτερικές σειρήνες έκτακτης ανάγκης στις δύο πόλεις, μπορεί να μην ακούγονται για κάθε ανεμοστρόβιλο. Όταν μια καταστροφική ανεμοστρόβιλος έπληξε τη δυστυχώς ονομαζόμενη Siren, Wisconsin, το 2001, δεν ακουγόταν καμία σειρήνα έκτακτης ανάγκης. Η σειρήνα ήταν σπασμένη και έστω κι αν είχε δουλέψει, η ισχύς ήταν έξω και η σειρήνα, όπως πολλοί στο Ουισκόνσιν και στη Μινεσότα, δεν είχε εφεδρεία μπαταρίας.

Οι ανεμοστρόβιλοι μπορούν να σχηματιστούν πολύ γρήγορα, σε μερικές περιπτώσεις πολύ γρήγορα για να ακουστούν οι σειρήνες εγκαίρως.

Εδώ, στις πόλεις Twin City, οι σειρήνες County Hennepin δεν ακούγονται στο Rogers Tornado του 2006, το οποίο σκότωσε ένα κορίτσι δέκα ετών. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δήλωσε ότι ένα περίπλοκο και γρήγορα μεταβαλλόμενο πρότυπο καιρού σήμαινε ότι δεν υπήρχε χρόνος για να ηχηθούν οι σειρήνες πριν ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε την πόλη Rogers και το βόρειο Hennepin County.

Εάν ακουστούν οι σειρήνες έκτακτης ανάγκης, δεν ακούγονται παντού.

Οι εξωτερικές σειρήνες έκτακτης ανάγκης έχουν σχεδιαστεί για να ακούγονται σε εξωτερικούς χώρους και οι άνθρωποι σε κτίρια μπορεί να μην τους ακούν. Μπορώ να ακούσω μόνο τις σειρήνες που δοκιμάζονται ελαφρώς από το σπίτι μου και δεν ακούω καθόλου τις σειρήνες σε ένα κατάστημα ή ένα μεγαλύτερο κτίριο.

Έτσι, οι σειρήνες μπορεί να μην λειτουργούν, μπορεί να μην ακούγονται εγκαίρως, και αν το κάνουν, ίσως να μην τις ακούσετε. Επομένως, είναι σημαντικό να παρακολουθήσετε και τον καιρό. Οι περισσότεροι κάτοικοι των Δίδυμων Πόλεων έχουν τη συνήθεια να ελέγχουν συχνά τον καιρό στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, την εφημερίδα ή το Διαδίκτυο και είναι μια συνήθης νοοτροπία να υιοθετήσουν.

Να είστε προσεκτικοί σε αυτό που συμβαίνει έξω, ειδικά εάν ο καιρός γίνεται θύελλα. Ακούστε ρολόγια και προειδοποιήσεις για το tornado στην τοπική τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο.

Τι σημάδια του καιρού υποδεικνύουν ένα πιθανό ανεμοστρόβιλο;

Αυτά είναι μερικά οπτικά σημάδια που πρέπει να ληφθούν ως προειδοποίηση για μια επικείμενη ανεμοστρόβιλος,

Οι μάρτυρες της Tornado αναφέρουν συχνά ότι «ένοιωσαν» ότι έρχονται πριν από τον σχηματισμό του ανεμοστρόβιλου. Οι ανεμοστρόβιλοι συνδέονται με χαμηλή πίεση αέρα, την οποία το σώμα μπορεί να αισθανθεί. Εάν το σώμα σας σας λέει ότι υπάρχει κίνδυνος, θα ήταν καλό να ακούσετε.

Παρόλο που είναι συνώνυμο με ανεμοστρόβιλους για τους περισσότερους ανθρώπους, μια διοχέτευση μπορεί να είναι ή να μην είναι ορατή. Όλοι οι ανεμοστρόβιλοι δεν έχουν ορατή χοάνη. Οι διοχετεύσεις μπορούν να περιβληθούν και να κρυφτούν από τη σκόνη ή τη βροχή.

Οι ανεμοστρόβιλοι μπορούν, αλλά όχι πάντα, να κάνουν θόρυβο. Οι ήχοι που έγιναν περιγράφονται ως κοκκινιστές, ή κάτι παρόμοιο με μια μηχανή αεριωθούμενων αεροσκαφών, ένα φορτηγό τρένο ή ένα βιαστικό νερό.

Οι διοχετεύσεις μπορούν επίσης να φωνάζουν ή να χτυπούν τους ήχους. Ο ήχος δεν ταξιδεύει πολύ, οπότε αν ακούτε ένα ανεμοστρόβιλο, είναι πολύ κοντά. Ψάξτε αμέσως το καταφύγιο.

Tornado Watches και Tornado Προειδοποιήσεις

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδίδει ρολόγια ανεμοστρόβιλων και προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους. Ποιά είναι η διαφορά?

Tornado Watch : Ένα ρολόι σημαίνει ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για το σχηματισμό ανεμοστρόβιλων, αλλά δεν έχει παρατηρηθεί πραγματικός ανεμοστρόβιλος από spotters ή μπορεί να δει σε ραντάρ Doppler. Ακούστε τις τοπικές καιρικές συνθήκες, δώστε προσοχή στον καιρό και προετοιμαστείτε να παραμείνετε καταφύγιο αν χρειαστεί. Ειδοποιήστε τους φίλους, την οικογένεια και τους γείτονες της προειδοποίησης.

Προειδοποίηση Tornado : Προειδοποίηση σημαίνει ότι έχει εντοπιστεί ανεμοστρόβιλος ή ότι το ραντάρ doppler δείχνει ότι σχηματίζεται ή έχει σχηματιστεί ανεμοστρόβιλος. Εάν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλο για την περιοχή σας, αναζητήστε αμέσως καταφύγιο. Μια προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλο σημαίνει ότι ένας ανεμοστρόβιλος είναι πολύ κοντά και μπορεί να χτυπήσει μέσα σε λίγα λεπτά .

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση Tornado;

Αν η σειρήνα έκτακτης ανάγκης ακούγεται ή αν ακούσετε μια προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλο ή δείτε ανεμοστρόβιλο ή σημάδια ανεμοστρόβιλου στον ουρανό, πάρτε αμέσως καταφύγιο.

Το καλύτερο καταφύγιο εξαρτάται από το πού βρίσκεστε.

Το ασφαλέστερο μέρος είναι στο υπόγειο ή σε καταφύγιο καταιγίδας . Πολλά μεγάλα δημόσια κτίρια έχουν ειδικά σοβαρά καιρικά καταφύγια.

Αν δεν υπάρχει υπόγειο, ένα μικρό εσωτερικό δωμάτιο, μπάνιο ή ντουλάπα στον πρώτο όροφο είναι η επόμενη καλύτερη θέση.

Κάτω από ένα κλιμακοστάσιο στο υπόγειο ή στον πρώτο όροφο είναι επίσης ένα ανθεκτικό τμήμα μιας δομής και μπορεί να είναι το καλύτερο καταφύγιο για κατοίκους διαμερισμάτων.

Βάλτε κάτω από ένα ανθεκτικό έπιπλο, αν είναι δυνατόν. Καλύψτε τον εαυτό σας με κουβέρτες ή μαξιλάρια για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από το να πέσει συντρίμμια. Προσπαθήστε να αποφύγετε τοποθεσίες όπου τα βαριά έπιπλα βρίσκονται ακριβώς επάνω από σας σε υψηλότερα ορόφους.

Πάντα μείνετε μακριά από τα παράθυρα.

Εάν είστε έξω, αναζητήστε ένα ανθεκτικό καταφύγιο. Αν δεν υπάρχει ουσιαστικό καταφύγιο κοντά, να βρεθείτε σε ένα χαντάκι ή σε ένα χαμηλό σημείο και να καλύψετε το κεφάλι σας με τα χέρια σας.

Εάν βρίσκεστε σε ένα αυτοκίνητο , μην προσπαθήσετε να ξεπεράσετε τον ανεμοστρόβιλο. Οι ανεμοστρόβιλοι μπορούν να ταξιδεύουν πιο γρήγορα από το αυτοκίνητό σας. Εάν χτυπηθείτε, το αυτοκίνητο θα πεταχτεί στον αέρα και πιθανώς θα σκοτωθείτε. Βγείτε από το αυτοκίνητο και αναζητήστε καταφύγιο. Πολλοί άνθρωποι σκοτώνουν κάθε χρόνο προσπαθώντας να απομακρυνθούν από τους ανεμοστρόβιλους. Αν πρέπει να απομακρύνετε το αυτοκίνητο, εκτιμήστε γρήγορα την κατεύθυνση που κινείται ο ανεμοστρόβιλος και οδηγείτε σε ορθές γωνίες σε αυτό, εκτός δρόμου.

Πολλοί θύματα ανεμοστρόβιλων είναι άνθρωποι σε κινητά σπίτια . Εάν βρίσκεστε σε κινητό σπίτι, εκκενώστε το για πιο ουσιαστικό κατάλυμα εάν είναι δυνατόν. Ορισμένα κινητά πάρκα διαθέτουν καταφύγιο ανεμοστρόβιλων. Εάν δεν υπάρχει στεγασμένο καταφύγιο, είστε ακόμα ασφαλέστεροι έξω. Αποδράστε από τα σπίτια, για να αποφύγετε να πετάτε τα συντρίμμια και σε μια χαμηλή περιοχή ή μια τάφρο. Ξαπλώστε επίπεδη και καλύψτε το κεφάλι σας με τα χέρια σας.

Προετοιμασία για Tornado

Οι ανεμοστρόβιλοι είναι αναπόφευκτοι. Οι πιθανότητες να σας χτυπήσει κάποιος είναι πολύ μικρές, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος. Ο καθένας πρέπει να είναι προετοιμασμένος και να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση ανεμοστρόβιλου.

Οι άνθρωποι με τις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης σε ένα ανεμοστρόβιλο είναι αυτοί που είναι έτοιμοι, αυτοί που ακούν τις προειδοποιήσεις και στη συνέχεια αναλαμβάνουν δράση.

Καθορίστε ένα καταφύγιο στο σπίτι σας, με βάση τα παραπάνω κριτήρια. Γνωρίστε τις τοποθεσίες των στενών καιρικών καταφυγίων στην εργασία και στα κτίρια που επισκέπτεστε συχνά. Συζητήστε τι πρέπει να κάνετε σε ένα ανεμοστρόβιλο με την οικογένειά σας.

Αποκτήστε ένα ραδιόφωνο με μπαταρία και τραβήξτε το μαζί σας στο καταφύγιο σας σε ανεμοστρόβιλο.

Διαθέστε ένα κιτ προμήθειας καταστροφής με βασικές προμήθειες στο καταφύγιο σας ή εύκολα προσβάσιμο για να μεταφερθείτε στο καταφύγιο.

Τα σχολεία της Μινεσότα υποχρεούνται από το νόμο να έχουν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα παιδιά και τους δασκάλους να ακολουθήσουν. Εάν το σχολείο του παιδιού σας δεν το ζητήσει, εφαρμόστε ένα.

Οι οδηγοί των σχολικών λεωφορείων της Μινεσότα ενημερώνονται για το τι πρέπει να κάνουν αν βλέπουν ένα ανεμοστρόβιλο ή λαμβάνουν προειδοποίηση για το ανεμοστρόβιλο στο ραδιόφωνο τους.

Οι μεγάλοι εργοδότες και οι μεγάλοι οργανισμοί έχουν συνήθως ένα τρυπάνι ανεμοστρόβιλων που θα ακολουθήσει. Εάν ο τόπος εργασίας σας, η εκκλησία ή άλλος τόπος όπου συγκεντρώνουν οι άνθρωποι δεν έχει σχέδιο, τότε ξεκινήστε ένα.

Tornado Spotters: SKYWARN

Ένας ενεργός τρόπος που μπορείτε να εμπλακείτε στην ασφάλεια των ανεμοστρόβιλων και να βοηθήσετε να σώσετε ζωές σε περίπτωση ανεμοστρόβιλου, είναι να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα SKYWARN της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Οι ανεμοστρόβιλοι μπορούν συχνά να παρατηρηθούν στο έδαφος από έναν παρατηρητή πριν το ραντάρ του Εθνικού Κέντρου Καιρού μπορεί να τα ανιχνεύσει. Οι επιστήμονες του SKYWARN είναι εκπαιδευμένοι εθελοντές που προσέχουν σοβαρό καιρό και προειδοποιούν την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να προειδοποιήσει για σοβαρό καιρό.

Από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα SKYWARN τη δεκαετία του '70, οι εθελοντές βοήθησαν το θέμα του NWS να προειδοποιήσει πιο έγκαιρα για ανεμοστρόβιλους και άλλους σοβαρούς καιρούς και για να σωθεί πολλές ζωές.

Η δύναμη του Tornado μετριέται με διάφορους τρόπους, αλλά η πιο συνηθισμένη χρήση στις ΗΠΑ είναι η κλίμακα Fujita, η οποία χρησιμοποιεί την ταχύτητα του ανέμου και τις ζημιές που προκαλεί για να δώσει σε ανεμοστρόβιλο μια βαθμολογία από τους F0 - άνεμοι, φως - F5 - απίστευτα καταστροφικές , βίαιους ανεμοστρόβιλους.

Το 2007 η κλίμακα Fujita αντικαταστάθηκε από την κλίμακα Enhanced Fujita. Η νέα κλίμακα είναι πολύ παρόμοια με το πρωτότυπο, αλλά και τους ανεμοστρόβιλους από το EF0 έως το EF5, αλλά ελαττώνει ελαφρώς τους ανεμοστρόβιλους που αντικατοπτρίζουν τις τελευταίες γνώσεις ζημιών που προκαλούνται από διαφορετικές ταχύτητες ανέμου.

Ιστορικοί ανεμοστρόβιλοι στην περιοχή των δύο πόλεων