Από και προς το αεροδρόμιο LaGuardia στη Νέα Υόρκη

Στην περιοχή Flushing και Bowery Bays στα βόρεια Queens, το αεροδρόμιο LaGuardia απέχει 8 μίλια από το κέντρο του Μανχάταν και εξυπηρετεί τη Νέα Υόρκη με δεκάδες εγχώριες αεροπορικές εταιρείες που ταξιδεύουν από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρόλο που δεν είναι τόσο ευρύχωρο όσο και εύκολα προσβάσιμο, όπως το αεροδρόμιο John F. Kennedy, το LaGuardia προσφέρει μια σχετικά πιο ήσυχη ταξιδιωτική εμπειρία και μια ποικιλία δημόσιων και ιδιωτικών μεταφορικών επιλογών για να φτάσετε από και προς το αεροδρόμιο.

Από τα λεωφορεία και τα τρένα που εκτελούνται από το Metropolitan Transportation Authority (MTA) σε ταξί, υπηρεσίες αυτοκινήτων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και ιδιωτική υπηρεσία μεταφοράς, δεν υπάρχει έλλειψη τρόπων να φτάσετε από και προς το LaGuardia στο ταξίδι σας στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

Επιλογές δημόσιων και ιδιωτικών μεταφορών

Ενώ μπορεί να είναι κάπως συγκεχυμένη για μερικούς πρώτους επισκέπτες στη Νέα Υόρκη, το σύστημα δημόσιας διαμετακόμισης MTA είναι ένα από τα καλύτερα του κόσμου, προσφέροντας ένα δίκτυο λεωφορείων, τρένων, λεωφορείων και ταξί για να φτάσουν οι τουρίστες και οι κάτοικοι γύρω η πόλη.

Από την άποψη της δημόσιας διαμετακόμισης, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο M60 από όλους τους τερματικούς σταθμούς στο λεωφορείο του αεροδρομίου LaGuardia στο 125ο δρόμο στο Μανχάταν, το οποίο επιτρέπει την ελεύθερη μεταφορά στο 1, 2, 3, 4, 5, 6, A, C και D τρένα του μετρό . Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε μία από τις πολλές δίαυλοι Q στις γραμμές N, Q και R ή E και F στο Queens. Για άλλες επιλογές δημόσιας διαμετακόμισης, συμπεριλαμβανομένων των προαστιακών περιοχών και των πέντε δήμων, συμβουλευτείτε το LGA Transportation Options ή τις πληροφορίες της Υπηρεσίας Αεροδρομίων της MTA.

Το λεωφορείο και το μετρό από τον Μάιο του 2018 είναι 2,75 δολάρια ανά ταξίδι.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να μισθώσετε μια κίτρινη καμπίνα της Νέας Υόρκης, επίσης γνωστή ως ταξί , ή να προετοιμαστείτε για ιδιωτική υπηρεσία αυτοκινήτων για να σας παραλάβει στο αεροδρόμιο. Για τις κίτρινες καμπίνες στο αεροδρόμιο, μπορείτε να βγείτε από το τερματικό στο επίπεδο αφίξεων και να αναζητήσετε το κιόσκι ταξί, όπου μπορείτε να ταξινομήσετε για να βρεθείτε σε μια καμπίνα.

Οι εφαρμογές Lyft, Uber και Juno συνδέουν τους οδηγούς με τους οδηγούς μέσα σε λίγα λεπτά, ώστε να μπορείτε να καλέσετε μια καμπίνα μόλις έχετε τις αποσκευές σας από το καρουζέλ. Τα ιδιωτικά αυτοκίνητα και τα ταξί είναι πιθανότατα πιο ακριβά από ό, τι οι εφαρμογές ridesharing και θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τον οδηγό Fare TLC και το νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των ταξί αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τις προηγούμενες επιλογές.

Επιπλέον, αρκετές εταιρείες προσφέρουν ιδιωτικές υπηρεσίες μεταφοράς από και προς το Μανχάταν. Go Airlink NYC προσφέρει κοινές μεταφορές από την LGA 24 ώρες την ημέρα, ενώ η NYC Airporter είναι η επίσημη υπηρεσία λεωφορείων των τριών αεροδρομίων της περιοχής της Νέας Υόρκης. Με την NYC Airporter, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες μεταξύ Grand Central , Port Authority ή Penn Station και LGA, JFK και Newark Airports.

Το Super Shuttle είναι μια άλλη μεγάλη επιλογή, ειδικά αφού δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για να πάρετε το Super Shuttle από το αεροδρόμιο. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε κράτηση online και το σούπερ λεωφορείο θα σας μεταφέρει οπουδήποτε στην πόλη της Νέας Υόρκης και θα σας μεταφέρει στο LaGuardia για μια κατ 'αποκοπή αμοιβή.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων, οδήγηση και άλλες βολικές επιλογές

Αν προτιμάτε να είστε ο οδηγός του ταξιδιού σας, θα μπορούσατε επίσης να νοικιάσετε αυτοκίνητο όταν φτάσετε στη Νέα Υόρκη, αν και είναι γενικά άσχημο να οδηγείτε στην πόλη εάν δεν έχετε οδηγήσει ποτέ σε στενούς χώρους ή τεράστιο μητροπολιτικό περιοχές · Επιπλέον, το πάρκινγκ μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί ή εξαιρετικά ακριβά οπουδήποτε πηγαίνετε στην πόλη.

Αν αποφασίσετε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που εξυπηρετούν LGA που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από το αεροδρόμιο προς το χώρο στάθμευσης. Μόλις επιλέξετε ένα αυτοκίνητο και έχετε τα κλειδιά σας, είναι περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο (ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες) στο Μανχάταν από το αεροδρόμιο.

Αν χρειάζεστε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας στο LGA, υπάρχουν και πολλές επιλογές. Ο βραχυπρόθεσμος χώρος στάθμευσης είναι διαθέσιμος εάν παίρνετε ή ρίχνετε στο αεροδρόμιο και υπάρχει μακροχρόνιος χώρος στάθμευσης εάν αφήνετε το αυτοκίνητό σας νυκτί ή και περισσότερο. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, συγκρίνετε τις τιμές για τις επιλογές στάθμευσης στο αεροδρόμιο εντός και εκτός του αεροδρομίου στην LGA προτού πάτε.

Ανησυχείτε για το γεγονός ότι χάσατε την πρωινή σας πτήση; Μπορεί να είναι πιο εύκολο να κλείσετε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο για αυτές τις καταστάσεις ή σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης σας και ευτυχώς, το LaGuardia βρίσκεται κοντά σε μερικά από τα καλύτερα αεροδρόμιο ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη .