Πώς να ταξιδέψετε στην Κούβα

Το ταξίδι στην Κούβα συνεχίζει να ανοίγει. Περιορισμένο για μισό αιώνα στους Αμερικανούς πολίτες, είναι λιγότερο περίπλοκο. Αυτό οφείλεται στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Obama. Ο Πρόεδρος ενώνει μια «νέα κατεύθυνση» προς την Κούβα τον Δεκέμβριο του 2014. Έκτοτε, οι κανονισμοί έχουν μειωθεί προοδευτικά, απομακρύνοντας στρώματα περίπλοκων περιορισμών.

Την άνοιξη του 2016, ο Ομπάμα πραγματοποίησε ιστορική επίσκεψη στη χώρα.

Ήταν η πρώτη φορά σε περισσότερες από οκτώ δεκαετίες που ένας πρόεδρος των ΗΠΑ έβαλε πόδι στο νησί.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι τουριστικές ανησυχίες είναι πρόθυμες να αποκαταστήσουν την επίσκεψή τους στην Κούβα. Οι Marriott και Starwood ανακοίνωσαν προσφορές για την είσοδο στον ξενοδοχειακό τομέα με ανακαινίσεις και νέες κατασκευές. Σίγουρα δεν θα είναι το μοναδικό ξενοδοχείο που αφορά στην είσοδο στην αγορά. Η Κούβα στερείται λίαν τουριστικής υποδομής και αυτό θα πάρει πολλές εξωτερικές βοήθειες.

Κρουαζιέρα

Η Κούβα είναι ένα νησί μετά από όλα. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι η βιομηχανία κρουαζιερόπλοιων έχει εδώ και καιρό προβάλει τις ομαλότερες σχέσεις. Ο γίγαντας της βιομηχανίας Carnival Corp. & plc υπέγραψε συμφωνία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ομπάμα για να ξεκινήσει η πρώτη κρουαζιέρα στις ΗΠΑ-Κούβα.

Το εμπορικό σήμα της εταιρείας Fathom "social impact" θα λειτουργήσει τις κρουαζιέρες δύο φορές την εβδομάδα στον 704 επιβάτη Adonia. Τα δρομολόγια επτά νυκτών θα καλέσουν στην Αβάνα, τον Cienfuegos και το Santiago de Cuba.

Κανόνες ταξιδιού

Σε αντίθεση με τη γενική πεποίθηση, υπάρχουν πολλοί τρόποι για τους πολίτες των ΗΠΑ να επισκέπτονται νόμιμα την Κούβα.

Υπάρχουν δώδεκα διαφορετικές μορφές εγκεκριμένων ταξιδιών. Περιλαμβάνουν οικογενειακές επισκέψεις. επίσημη δραστηριότητα της αμερικανικής κυβέρνησης. δημοσιογραφική δραστηριότητα · επαγγελματική έρευνα και επαγγελματικές συναντήσεις · εκπαιδευτικές δραστηριότητες; θρησκευτικές δραστηριότητες · δημόσιες παραστάσεις · αθλητικών και άλλων διαγωνισμών και ανθρωπιστικών σχεδίων.

Εντούτοις, στο μεγαλύτερο μέρος του, το ευρύ κοινό θα μπορούσε να επισκεφτεί μόνο τις ομαδικές εκδρομές στα πλαίσια των λεγόμενων προγραμμάτων ανταλλαγής ανθρώπων-ανθρώπων. Τα ταξίδια έπρεπε να επικεντρωθούν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Διενεργούνται βάσει ειδικών αδειών από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Το 2016, όλοι οι κανόνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν τον Άνθρωπο για Άνθρωπους, χαλάρωσαν σημαντικά.

Τα άτομα μπορούν τώρα να ταξιδεύουν κάτω από την ομπρέλα "Άνθρωποι σε Άνθρωποι". Αυτή είναι μια τεράστια αλλαγή και μια ευπρόσδεκτη για όσους δεν ενδιαφέρονται για ομαδικά ταξίδια.

Δηλαδή, οι κανονισμοί αναφέρουν:

Τα άτομα θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Κούβα για μεμονωμένα εκπαιδευτικά ταξίδια μεταξύ των ανθρώπων, υπό την προϋπόθεση ότι ο ταξιδιώτης θα συμμετάσχει σε ένα πλήρες ωράριο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ανταλλαγής που αποσκοπούν στην ενίσχυση της επαφής με τον κουβανέζικο λαό, στην υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών στην Κούβα ή στην προώθηση την ανεξαρτησία του κουβανέζικου λαού από τις κουβανικές αρχές και που θα οδηγήσει σε μια ουσιαστική αλληλεπίδραση μεταξύ του ταξιδιώτη και των ατόμων στην Κούβα.

Προηγουμένως, η γενική άδεια που επιτρέπει εκπαιδευτικά ταξίδια απαιτούσε τέτοιες εκδρομές να πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα ενός οργανισμού που υπάγεται στη δικαιοδοσία των ΗΠΑ και απαιτούσε από όλους τους ταξιδιώτες να συνοδεύονται από έναν εκπρόσωπο του χορηγού οργανισμού.

Η αλλαγή αυτή έχει ως στόχο να καταστήσει τα εξουσιοδοτημένα εκπαιδευτικά ταξίδια στην Κούβα πιο προσιτά και λιγότερο δαπανηρά για τους Αμερικανούς πολίτες και θα αυξήσει τις ευκαιρίες άμεσης εμπλοκής μεταξύ Κουβανών και Αμερικανών.

Τα πρόσωπα που βασίζονται σε αυτή την εξουσιοδότηση πρέπει να τηρούν αρχεία σχετικά με τις εγκεκριμένες ταξιδιωτικές συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων αρχείων που αποδεικνύουν πρόγραμμα πλήρους ωραρίου εγκεκριμένων δραστηριοτήτων. Στην περίπτωση ατόμου που ταξιδεύει υπό την αιγίδα ενός οργανισμού που είναι πρόσωπο που υπάγεται στη δικαιοδοσία των ΗΠΑ και που υποστηρίζει τέτοιες ανταλλαγές για την προώθηση επαφών μεταξύ ανθρώπων, ο ιδιώτης μπορεί να βασίζεται στην οντότητα που χορηγεί το ταξίδι για να ικανοποιήσει αυτές τις απαιτήσεις τήρησης αρχείων . Η νόμιμη απαγόρευση ταξιδιών για τουριστικές δραστηριότητες παραμένει σε ισχύ.

Τι σημαίνει

Τι σημαίνουν οι αλλαγές;

Εάν πηγαίνετε στην Κούβα, πρέπει να συνεχίσετε για έναν ρητό σκοπό μιας πραγματικής εκπαιδευτικής και πολιτιστικής ανταλλαγής. Μόνο ο τουρισμός δεν αρκεί. Αλλά, ας το αντιμετωπίσουμε. Οι δραστηριότητες που οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να συμμετάσχουν αναγκαστικά περιλαμβάνουν την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Τα μουσεία, οι γκαλερί τέχνης, η μουσική, η βιοτεχνία και η κουζίνα της Κούβας προσφέρονται για εκπαιδευτικό εμπλουτισμό.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει σχολαστικά λεπτομερείς καταγραφές όλων των δραστηριοτήτων σας. Οι κανόνες ορίζουν ότι πρέπει να φυλάσσετε τα αρχεία σας για πέντε χρόνια εάν πηγαίνετε ως άτομο. Όμως, αν κάνετε μια περιοδεία, μπορείτε να βασιστείτε στον ταξιδιωτικό πράκτορα για να διατηρήσετε αυτές τις πληροφορίες για εσάς.

Εδώ είναι μια από τις αγαπημένες μας εκδρομές People to People, από την IST .

Προς το παρόν, οι πτήσεις τσάρτερ είναι ο μόνος τρόπος να πετάξουν από τις ΗΠΑ. Όμως, οι νέοι κανονισμοί επιτρέπουν τακτικές αεροπορικές γραμμές μεταξύ των δύο χωρών. Οι Αμερικανοί αερομεταφορείς αναμένεται να αρχίσουν να εξυπηρετούν κανονικά το 2016