Γραμμές Κρουαζιέρας Γράψτε ένα μάθημα για την Κούβα

Ελπίζοντας να επισκεφθείτε την Κούβα με τα παιδιά σας; Σκεφτείτε μια κρουαζιέρα.

Πρόσφατες αλλαγές για ταξίδια στην Κούβα

Στις αρχές του 2015, οι ΗΠΑ και η Κούβα επανέλαβαν διπλωματικούς δεσμούς και άνοιξαν εκ νέου πρεσβείες για πρώτη φορά σε περισσότερα από 50 χρόνια. Μια βασική αλλαγή ήταν το άνοιγμα του ταξιδιού για τους Αμερικανούς. Ενώ το είδος των επιτρεπόμενων ταξιδιών εξακολουθεί να περιορίζεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες ταξιδιών, δεν χρειάζεται πλέον να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θεωρητικά πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες των ΗΠΑ στην Κούβα, αν και είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε τον πάροχο πιστωτικών καρτών και την τράπεζά σας για να βεβαιωθείτε ότι τα συστήματά τους είναι ενημερωμένα σχετικά με αυτήν την αλλαγή.

Είναι έξυπνο να μεταφέρετε κάποια μετρητά ή ταξιδιωτικές επιταγές.

Ενώ οι Αμερικανοί μπορούν τώρα να ταξιδέψουν νόμιμα στην Κούβα, υπάρχουν περιορισμοί. Θα χρειαστεί να κλείσετε μια περιήγηση μέσα από μια εταιρεία που έχει κερδίσει ειδική έγκριση από το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών για να διεξάγει πολιτιστικές εκδρομές «ανθρώπους με ανθρώπους» στην Κούβα.

Κρουαζιέρες στην Κούβα

Από τότε που οι ΗΠΑ άνοιξαν τις σχέσεις τους με την Κούβα, αρκετές γραμμές κρουαζιέρας έβαζαν τις πάπιες τους για να προσφέρουν εκδρομές στην Κούβα. Μέχρι στιγμής, το πιο παιδί φιλικό της δέσμης περιλαμβάνει:

Η νέα μάρκα Fathom της Carnival Cruise Line ξεκίνησε την πρώτη της πλήρης εβδομάδα δρομολόγια προς την Κούβα τον Μάιο του 2016, ξεκινώντας από το Μαϊάμι. Τα δρομολόγια πληρούν τις απαιτήσεις των ΗΠΑ για ταξίδια στην Κούβα, και συγκεκριμένα ότι οι Αμερικανοί συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές εκδρομές μεταξύ των ανθρώπων ενώ βρίσκονται στο νησί. Οι περιηγήσεις Fathom σχεδιάζονται για να επικεντρωθούν στην εκπαιδευτική, καλλιτεχνική και πολιτιστική ανταλλαγή.

Το επταήμερο δρομολόγιο της Fathom προσφέρει μια αυθεντική κουβανική πολιτισμική βύθιση στον πολιτισμό της Κούβας και πλήρη σύνδεση με τον κουβανέζικο λαό.

Τα δρομολόγια σταματούν σε τρεις λιμένες της Κούβας: Αβάνα, Τσιενφουέγος και Σαντιάγκο ντε Κούβα. Οι εμπειρίες της περιοχής Shore περιλαμβάνουν επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία, βιολογικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρηματίες της Κούβας.

Οι τιμές για δρομολόγια επτά ημερών στην Κούβα ξεκινούν από περίπου 1.800 δολάρια ανά άτομο, εξαιρουμένων των θεωρήσεων της Κούβας, των φόρων, των τελών και των λιμενικών εξόδων, συμπεριλαμβανομένων όλων των γευμάτων στο πλοίο, των εμπειριών βύθισης με κοινωνικές επιπτώσεις και των πολιτισμικών δραστηριοτήτων εμβάπτισης στο έδαφος.

Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με την εποχή.

Η MSC Cruises έχει στηρίξει ένα πλοίο στην Κούβα, αλλά μέχρι στιγμής το σκάφος με κρουαζιέρες στην Αβάνα και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στους Αμερικανούς.

Η νορβηγική κρουαζιερόπλοια και η Royal Caribbean ζητούν επίσης άδεια να πλεύσουν στην Κούβα.

Πετώντας στην Κούβα

Για δεκαετίες, επιτρέπονται μόνο ναυλωμένες πτήσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κούβας. Αλλά από το φθινόπωρο του 2016, έξι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ εγκρίνονται για την έναρξη τακτικών πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών.