Γαλλική συνοικία Νέα Ορλεάνη Οδηγός αγορών

Η Royal Street είναι η πιο αποκλειστική διεύθυνση για ψώνια στη γαλλική συνοικία, γνωστή για πολυτελή αντίκες και πρώτης τάξεως γκαλερί τέχνης. Η παράλληλη οδός Chartres έχει κάποια από τα ίδια καταστήματα, όπως και τα μπλοκ που τα συνδέουν. Οι ψαροταβέρνες βρίσκονται στην κάτω συνοικία. μόλις βγείτε από την οδό Αγίου Πέτρου, θα βρείτε λειτουργικές μπουτίκ, όπως τα mod clothiers, εκκεντρικά καταστήματα κοστουμιών, έντονες γκαλερί και χώρους με έντονα νεανική ατμόσφαιρα.

Η οδός Decatur είναι εξίσου ασταθής όταν πρόκειται για το λιανικό εμπόριο, και είναι επίσης μια καλή περιοχή για την εύρεση τυρκουάζ σουβενίρ. Σε μια τόσο αχρείαστη και κομματικά προσανατολισμένη πόλη, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλά από τα καταστήματα με σουβενίρ δίνουν έμφαση στο σεξ, το ποτό, το στρατόπεδο και το χρωματικό χιούμορ στα δώρα, τα παιχνίδια, τις κάρτες και τις καινοτομίες. Η Decatur Street οδηγεί επίσης στο μητρικό πλοίο των αγορών της Νέας Ορλεάνης, στη γαλλική αγορά, που περιλαμβάνει καταστήματα λιανικής πώλησης, ζωντανή αγορά αγροτών και αγορά ψύλλων.

Ψάχνετε για συμβουλές για φαγητό και κοινωνικοποίηση στη γαλλική συνοικία; Δείτε τον οδηγό Νυχτερινής Ζωής της Νέας Ορλεάνης .

Φέρτε την εσωτερική (ή εξωτερική) σου βασίλισσα στο εξωφρενικό Fifi Mahony's (934 Royal St., 504-525-4343), το σαλόνι σου μίας στάσης και το μακιγιάζ για εκείνη την περίσταση όταν προσπαθείς να κάνεις μια δήλωση. Αναζητήστε τις περούκες που έρχονται σε κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου (και στη συνέχεια μερικές), καθώς και λάμψη σώματος, καλλυντικά Tony & Tina, προϊόντα περιποίησης άγριων μαλλιών και τσάντες εκτός έδρας.

Το κατάστημα φέρει επίσης τις καταπληκτικές μάσκες που παράγει το Little Shop of Fantasy. Πολλές από τις μάσκες και τα κοστούμια και τα αξεσουάρ της Mardi Gras γίνονται τοπικά, άλλα από καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Ορισμένα από αυτά τα αντικείμενα προορίζονται αποκλειστικά για τη συλλογή, χωρίς φθορά, εκτός αν είστε διατεθειμένοι να διακινδυνεύσετε να μπείτε σε μπίρα $ 1.200 κατά τη διάρκεια ενός τρελού πάρτι καρναβαλιού.

Το Spa Aria (214 Royal St., 504-523-9990) είναι ένα σπα πλήρους εξυπηρέτησης που πωλεί επίσης ένα ευρύ φάσμα φιλικών προς τη γη προϊόντα περιποίησης του δέρματος - βρίσκεται μέσα στο διάσημο και ιστορικό Hotel Monteleone .

Λοιπόν, βρίσκεστε στη Νέα Ορλεάνη και υπάρχουν λίγες πόλεις με πιο σέξι ατμόσφαιρα, οπότε γιατί να μην περάσετε από την κορυφαία σεξουαλική μπουτίκ του Quarter (με πολλά gay στοιχεία) ConXXXion (107 Chartres St.), ένα 24ωρο emporium ταινιών , βιβλία, εσώρουχα, έλαια, εξοπλισμό και διάφορα είδη παιχνιδιών. Είναι δημοφιλές σε ευθείες, ομοφυλόφιλους και όσους εντοπίζουν κάπου μεταξύ τους. Στο Faubourg Marigny μαζί με την πολυσύχναστη γαλλική οδό, το FAB για τους Γάλλους (Faubourg Marigny Art & Books) (600 Γάλλοι, 504-947-3700) είναι το βιβλιοπωλείο GLBT της πόλης, με μεγάλη ποικιλία περιοδικών, βιβλίων και τέχνης. Ένας άλλος τόπος διασκέδασης με σίγουρα ομοφυλόφιλος είναι η Hot Chocolate (509 Dumaine St., 504-588-9050), η οποία φέρει ερωτικά κέικ και καραμέλες, καθώς και άλλες αβλαβείς καινοτομίες και σεξουαλικά παιχνίδια.

Το Quarter διαθέτει μερικά αξιοπρεπή εμπορικά κέντρα, το Jackson Brewery (600 Decatur St.), ένα αναπαλαιωμένο ζυθοποιείο του 1891 μέσα σε ένα κτίριο του 1891 (από την κορυφή θα έχετε ωραία θέα στον ποταμό Μισισιπή). Ένα πιο περιεκτικό εμπορικό κέντρο με ορισμένους ομοφυλόφιλους είναι το Καταστήματα στο Canal Place (333 Canal St.), το οποίο περιλαμβάνει υποκαταστήματα γνωστών λιανοπωλητών όπως BCBGMAXAZRIA, Saks Fifth Avenue, Armani, Lululemon, L'Occitane, Michael Kors, Paris Parker Aveda Salon και Tiffany.

Υπάρχει επίσης ένα πολύ swanky κινηματογράφος που μερικές φορές δείχνει indie ταινίες και σερβίρει φαγητό και κοκτέιλ, καθώς και το συνηθισμένο blockbusters.

Είναι η τέχνη και οι αντίκες που πραγματικά κάνουν τη γαλλική συνοικία μια κορυφαία κουκούλα για ψώνια. Στα καταστήματα στο Canal Place, μην χάσετε τη RHINO Contemporary Craft Co. (503-523-7945), η αποστολή της οποίας είναι να προωθήσει και να πουλήσει τις χειροποίητες διακοσμητικές τέχνες, έπιπλα, αντικείμενα τέχνης και έξυπνες δημιουργίες τοπικών ταλέντα. Ο διάσημος καλλιτέχνης "Μπλε σκυλάκι" George Rodrigue λειτούργησε το Στούντιο Rodrigue (730 Royal St.) σε έναν ελκυστικό χώρο πίσω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Λουίς. Παρόλο που ο Rodrigue απεβίωσε το 2013, σε αυτή τη γκαλερί μπορείτε να αγοράσετε τα πάντα, από τα πρωτότυπα ελαιογραφίες μέχρι τα φθηνά δώρα Blue Dog. Το μοντέλο για την τέχνη του Rodrigue, Tiffany the terrier, εισήλθε στις πύλες των σκυλιών πριν από πολλά χρόνια.

Αν είσαι fan του Mardi Gras, πέστε από τη Γκαλερί Εννέα-Σαράντα (940 Royal St., 504-558-0000), που φέρνει έργα της Νέας Ορλεάνης, συμπεριλαμβανομένων πολλών συνθέσεων που σχετίζονται με το Mardi Gras (καθώς και τον επίσημο τυφώνα Κατρίνα αφίσες, που απεικονίζουν ένα φανταστικό μωβ γατάκι, που ωφελούν τη Animal Rescue της Νέας Ορλεάνης).

Αναζητήστε πρωτότυπα έργα του Peter Max, LeRoy Neiman, Frederick Hart και άλλων αξιοσημείωτων κόσμων της σύγχρονης τέχνης στη γκαλερί Angela King (241 Royal St., 504-524-8211). Οι παγκοσμίου φήμης γκαλερί Martin-Lawrence έχουν υποκατάστημα κατά μήκος της βασιλικής οδού (433 Royal St., 504-299-9055). Ο κατάλογος των καλλιτεχνών αστέρων με έργα εδώ είναι εκπληκτικό: ο Πικάσο, ο Chagall, ο Warhol, ο Erte και πολλά άλλα. Το Callan Fine Art (240 Chartres St., 504-524-0025) έχει υπέροχους ιμπρεσιονιστικούς και άλλους ωραίους πίνακες ζωγραφικής του 18ου και 19ου αιώνα, με ιδιαίτερη ειδικότητα τα έργα του γαλλικού κινήματος Barbizon. Φωτογραφικοί γίγαντες όπως ο Ansel Adams, ο Edward Curtis, ο Elliott Erwit, ο Henri-Cartier Bresson και ο Helmut Newton έχουν έργα στη διάσημη γκαλερί τέχνης (241 Chartres St., 504-568-1313)

Από το 1899, οι Αντίκες του Keil (325 Royal St., 504-522-4552) ειδικεύονται στις αντίκες του 18ου και του 19ου αιώνα από τη Γαλλία και την Αγγλία, από μαρμάρινα μανδύλια και μαγευτικούς κρυστάλλινους πολυελαίους μέχρι χαλκάρες γρανάδας. Μπορείτε να αναμείνετε να βρείτε μερικές γαλλικές αντίκες στην περιοχή και το γαλλικό κατάστημα αντίκες (225 Royal St., 504-524-9861), το οποίο μετακόμισε στη Νέα Ορλεάνη από το Παρίσι το 1939, έχει ένα εκτεταμένο και εντυπωσιακό σειρά από ωραία Gallic επίπλωση από τον 18ο και 19ο αιώνα, καθώς και μερικά εντυπωσιακά ασιατικά αγγεία και αξεσουάρ.

Το καλύτερο στοίχημα για σουβενίρ είναι απλά να περπατήσετε στο μήκος της οδού Decatur και να σκάσετε μέσα σε μερικά καταστήματα, καθώς υπάρχουν πολλά από αυτά και είναι αρκετά παρόμοια. Ίσως το καλύτερο, ή τουλάχιστον το πιο φιλόξενο, από τα περίεργα καταστήματα δώρου και καινοτομίας κατά μήκος της Decatur, Funrock'n (1125 Decatur St.) φέρνει παράξενες και κολλώδεις knickknacks που πιθανώς ποτέ δεν ήξερε ότι χρειάζεστε: Elvis λαμπτήρες, Day of the Deadbox lunchboxes, "Σατανά ήταν Λεσβίες" μαγνήτες ψυγείων, οι αφίσες Scream , σίδερα-ons, κάρτες και άλλες ιδιαιτερότητες.