Επισκεφτείτε το Σριναγκάρ και το Κασμίρ; Ντυθείτε συντηρητικά!

Το Σριναγκάρ και το Κασμίρ αναπτύσσονται ταχύτατα σε δημοτικότητα ως τουριστικοί προορισμοί, τώρα που η περιοχή έχει γίνει ασφαλής. Ωστόσο, αυτό που μερικοί ξένοι τουρίστες δεν λαμβάνουν υπόψη είναι ότι το Ισλάμ είναι η κυρίαρχη θρησκεία εκεί και τα πρότυπα του φόρεματος είναι συντηρητικά.

Στο παρελθόν, το αποκαλυπτικό φόρεμα μερικών αλλοδαπών έχει αναστατώσει τις σκληροπυρηνικές μουσουλμανικές οργανώσεις. Το 2012, η ​​Jamaat-e-Islami εξέδωσε έναν κώδικα ενδυμασίας για τους επισκέπτες που «τιμά» τις τοπικές ευαισθησίες.

Σύμφωνα με μια δήλωση που δημοσίευσε ο οργανισμός, «Μερικοί τουρίστες, κυρίως ξένοι, βλέπουν να περιπλανιούνται ανοιχτά σε σύντομες μίνι φούστες και άλλα ανάρμοστα φορέματα, που είναι ενάντια στο τοπικό ήθος και τον πολιτισμό και δεν είναι καθόλου αποδεκτά από την κοινωνία των πολιτών. "

Προφανώς, παρόλο που οι ιδιοκτήτες σπιτιού και οι διευθυντές ξενοδοχείων στο Σριναγκάρ θεωρούσαν το νέο ντύσιμο να είναι δρακόντειο, αναγκάστηκαν ανεπίσημα να το εφαρμόσουν. Έβαλαν σημαντικές προκηρύξεις στις εγκαταστάσεις τους ζητώντας από τους τουρίστες να ντυθούν "κατάλληλα" ενώ στο Κασμίρ.

Τι σημαίνει "κατάλληλα"; Κατά γενικό κανόνα, η κάλυψη των ώμων και των ποδιών που καλύπτονται, και δεν φορούσε σφιχτό ρουχισμό είναι κατάλληλο φόρεμα - όχι μόνο στο Κασμίρ, αλλά τα περισσότερα μέρη στην Ινδία.

Το μεγάλο ερώτημα, όμως, είναι οι ξένοι τουρίστες να δώσουν προσοχή στον κώδικα ενδυμασίας;

Η πραγματικότητα είναι ότι ενώ τα πρότυπα φόρεμα έχουν γίνει πιο φιλελεύθερες σε μεγάλες κοσμοπολίτικες πόλεις όπως το Μουμπάι και το Δελχί, και βεβαίως η Γκόα, η ενδυμασία στην αποκάλυψη ενδυμάτων αλλού εξακολουθεί να μην είναι καλή ιδέα στην Ινδία.

Δυστυχώς, στην Ινδία υπάρχει ευρεία αντίληψη ότι οι ξένες γυναίκες είναι αδιάκριτες. Το ντύσιμο με έναν αποκαλυπτικό τρόπο μόνο διαιωνίζει αυτή τη σκέψη και ενθαρρύνει την αρνητική προσοχή.

Ως εκ τούτου, παρόλο που ίσως αισθάνεστε ότι θα έπρεπε να έχετε το δικαίωμα να ντύσετε πώς θέλετε, είναι λογικό να είστε στη συντηρητική πλευρά και να καλύψετε.

Θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται περισσότερο για να αισθάνεστε άνετα, ιδιαίτερα όσον αφορά το να κοιτάζετε και να μαζεύετε τους άνδρες στο δρόμο. Οι ντόπιοι θα εκτιμήσουν επίσης τον αξιοπρεπή σας τρόπο ντύσιμο. Μπορεί να μην το κάνουν verbalize, θα παρατηρήσουν τι φοράτε και να σας αντιμετωπίζουμε ανάλογα.

Έτσι, τι πρέπει να φοράτε στο Κασμίρ;

Οι μακριές φούστες, τζιν, παντελόνια, παντελόνια και μπλουζάκια είναι όλα ωραία. Είναι ανεκτίμητο να φέρετε κασκόλ ή σάλι. Θα πρέπει να καλύψετε το κεφάλι σας αν επισκεφθείτε ένα τζαμί. Επιπλέον, αν θέλετε να φορέσετε μια κορυφή χωρίς μανίκια, μπορείτε να ρίξετε το σάλι πάνω από τους ώμους και το στήθος σας για να καλύψετε. Ωστόσο, το κλίμα στο Κασμίρ είναι γενικά κρύο. Το καλοκαίρι γίνεται ζεστό και όχι ζεστό. Οι νύχτες μπορούν να είναι ψυχρές, έτσι φέρτε ένα σακάκι ή μάλλινα μαζί σας.

Περισσότερα για το ταξίδι στο Σριναγκάρ και το Κασμίρ

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Σριναγκάρ, ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό του Σριναγκάρ και τα 5 καλύτερα μέρη που θα επισκεφτείτε στο Σριναγκάρ.

Μπορείτε επίσης να ενδιαφέρεστε για αυτές τις Συμβουλές για την επιλογή του καλύτερου Srinagar Houseboat και Top 5 μέρη για επίσκεψη στο Κασμίρ για Side εκδρομές.