Πώς να φτάσετε από το Τορόντο στο Windsor του Καναδά

Το Τορόντο και το Windsor είναι δύο μεγάλες πόλεις στην καναδική επαρχία του Οντάριο . Έχουν απόσταση 370 χιλιομέτρων (230 μίλια).

Το Τορόντο είναι η μεγαλύτερη πόλη του Καναδά και κάθεται στο δυτικό άκρο της λίμνης Οντάριο, δύο ώρες βόρεια του Μπάφαλο και τέσσερις ώρες βορειοανατολικά του Ντιτρόιτ. Είναι το οικονομικό κεφάλαιο και ο κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός της χώρας.

Καθισμένος στα σύνορα Καναδά / ΗΠΑ, το Windsor είναι η πιο νοτιότερη πόλη του Καναδά και -όπως ο Αμερικανός ομόλογός του Ντιτρόιτ κατά μήκος του ποταμού- φημίζεται για την κατασκευή της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το τέντωμα μεταξύ Τορόντο και Ουίντσορ ανήκει στην πόλη Κεμπέκ της πόλης Κεμπέκ - Περνάει ο Δρυμός, μια χώρα της χώρας όπου ζουν 18 εκατομμύρια άνθρωποι - το 51% του Καναδικού πληθυσμού.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για ταξίδια μεταξύ αυτών των δύο δημοφιλών προορισμών, μεταξύ άλλων με το αυτοκίνητο, το λεωφορείο, το τρένο και τον αέρα.

Με το αυτοκίνητο

Η διαδρομή μεταξύ Τορόντο και Windsor είναι μια απλή, βαρετή, αν πάρετε την πιο άμεση διαδρομή στην έξι λωρίδα Highway 401. Θα πρέπει να διαρκέσει κάτω από τέσσερις ώρες.

Μεταξύ του Τορόντο και του Windsor, υπάρχουν τέσσερις στάσεις ανάπαυσης στον αυτοκινητόδρομο 401, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων. Σε αυτές τις στάσεις διατίθενται γρήγορο φαγητό και βενζίνη, τουαλέτες και δωρεάν WiFi.

Παρακολουθήστε την ταχύτητά σας στις 400 εθνικές οδούς. Το όριο είναι 100 χιλιόμετρα την ώρα (62 μίλια / ώρα), αν και ένα καλό ποσοστό οδηγών θα ταξιδεύει τουλάχιστον 120 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Η κυκλοφορία στα προάστια του Τορόντου μπορεί να είναι απαίσια, ειδικά σε ώρα αιχμής (7 με 9 π.μ. και 4 με 6 μ.μ.).

Διατηρείτε ένα GPS εύχρηστο για τις ταχύτερες ενημερώσεις διαδρομής και κλεισίματος.

Οι εθνικές οδοί δεν είναι κοινές στον Καναδά . Ωστόσο, ο αυτοκινητόδρομος 407-προσβάσιμος με κόστος - που οδηγεί στο Τορόντο μπορεί να είναι μια εξαιρετική απόδοση της επένδυσης όταν οι δημόσιοι αυτοκινητόδρομοι έχουν συμφόρηση.

Φτάνοντας στο Τορόντο, θα δείτε σημάδια για λωρίδες "Collector" και "Express", οι οποίες κατευθύνονται προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά οι συλλέκτες είναι εκεί που έχετε βγεί για να φτάσετε στην έξοδο σας. το λεωφορείο απλά παραμένει το κύριο δρομολόγιο.

Μπορείτε να μετακινηθείτε μεταξύ της γραμμής έκτακτης ανάγκης και της συλλογής, ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Με Limo

Εάν προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Toronto Pearson , η λήψη λιμουζίνας ή λεωφορείου πολυτελείας μπορεί να είναι μια λογική επιλογή για να φτάσετε στο Windsor. Για παράδειγμα, η Robert Q Airbus εκμεταλλεύεται ένα στόλο από άνετα φορτηγά που φιλοξενούν 11 έως 17 επιβάτες.

Με το τρένο

Η VIA Rail, η εθνική σιδηροδρομική υπηρεσία του Καναδά πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια μεταξύ του Τορόντο και του Windsor. Το τρένο φεύγει από το σιδηροδρομικό σταθμό του Τορόντο και φτάνει στο κεντρικό σταθμό του Windsor περίπου τέσσερις ώρες αργότερα.

Το τρένο VIA είναι συγκρίσιμο ή ελαφρώς καλύτερης ποιότητας με τα τρένα Amtrak στις ΗΠΑ Είναι καθαρά, ασφαλή και αρκετά αξιόπιστα (αν και όχι πάντα έγκαιρα).

Το VIA 1 είναι καθίσματα πρώτης κατηγορίας και σας προσφέρει ένα γεύμα και απεριόριστο αλκοόλ. Η κράτηση εκ των προτέρων σας παρέχει την καλύτερη τιμή (μερικές φορές μισή τιμή) και μπορείτε να βρείτε επιπλέον εκπτώσεις σε απευθείας σύνδεση.

Η οικονομία είναι πιο γεμάτη, αλλά λιγότερο δαπανηρή. Δωρεάν WiFi είναι διαθέσιμο στα περισσότερα τραίνα.

Ειδικά το χειμώνα, όταν οι συνθήκες οδήγησης μπορούν να είναι παγωμένες και επικίνδυνες, το τρένο μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Με λεωφορείο

Το λεωφορείο είναι η φθηνότερη μορφή δημόσιων συγκοινωνιών μεταξύ Τορόντο και Windsor.

Αυτό δεν είναι μια κακή επιλογή, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι δεν λείπει κανένας τόνος κατά μήκος του τρόπου από την άποψη των γραφικών στάσεων.

Το Greyhound Canada είναι η εθνική υπηρεσία λεωφορείων της χώρας και ταξιδεύει τακτικά μεταξύ αυτών των δύο δημοφιλών προορισμών.

Το ταξίδι διαρκεί από πέντε έως επτά ώρες και κάνει πέντε με 15 στάσεις για να σηκώσει ή να αποβάλει επιβάτες κατά μήκος του δρόμου. Διάφοροι χρόνοι αναχώρησης περιλαμβάνουν νωρίς το πρωί ή το βράδυ.

Το κόστος ένα τρόπο θα πρέπει να είναι μεταξύ Cdn $ 40 και $ 80.

Οι τιμές είναι από τον Δεκέμβριο του 2017.

Από τον αέρα

Η σύντομη πτήση μιας ώρας μεταξύ του Windsor International Airport (YQG) και του Τορόντο έρχεται συνήθως σε προνομιακή τιμή ($ 200- $ 400, ένας τρόπος). Όσο νωρίτερα μπορείτε να κλείσετε την πτήση σας, τόσο καλύτερη είναι η τιμή.

Έχετε αρκετές επιλογές αεροδρομίου στο Τορόντο: το Αεροδρόμιο Billy Bishop (επίσης γνωστό ως Αεροδρόμιο του νησιού, κωδικός YTZ), το Διεθνές Αεροδρόμιο Toronto Pearson (YYZ), το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamilton (μία ώρα έξω από το Τορόντο, κωδικός).