Συμβουλές για την εύρεση οικογενειακού γιατρού στο Τορόντο

Σύμφωνα με τις στατιστικές του Καναδά, σχεδόν το 8% των Οντάρων δεν είχε οικογενειακό γιατρό το 2014, είτε επειδή δεν είχαν κοιτάξει ούτε βρήκαν κάποιο. Με βάση τα υπόλοιπα στατιστικά στοιχεία, δεν είμαστε τόσο κακοί όπως κάποιοι από τον Καναδά, αλλά αν είστε ένας από τους κατοίκους του Οντάριο που ήθελαν γιατρό αλλά δεν μπορούσαν να βρουν έναν, οι αριθμοί καλύτεροι από τους μέσους δεν είναι άνετοι .

Είτε έχετε μετακομίσει, ο γιατρός σας συνταξιοδοτείται, είτε δεν είχατε ποτέ έναν μακροχρόνιο γιατρό, ο χρόνος για να αρχίσετε να ψάχνετε για έναν οικογενειακό γιατρό είναι πριν να το χρειαστείτε.

Εδώ είναι μερικές τεχνικές αναζήτησης γιατρού για να ξεκινήσετε.

Αποφασίστε τι είναι το πιο σημαντικό για σας

Πριν ξεκινήσετε την αναζήτησή σας, πάρτε το χρόνο να σκεφτείτε τι ψάχνετε πραγματικά σε οικογενειακό γιατρό. Μήπως το θέμα του γιατρού σας αφορά; Είναι σημαντικό να βρίσκονται κοντά στη διαμετακόμιση ή να έχουν πάρκινγκ κοντά στην πόρτα; Ή αναζητάτε μόνο τον γιατρό που ταιριάζει περισσότερο με την φιλοσοφία της προσωπικής σας υγειονομικής περίθαλψης, ανεξάρτητα από το ποιος ή πού βρίσκονται; Ποια θέτει το ερώτημα - ξέρετε ποια είναι η φιλοσοφία σας για την προσωπική υγειονομική περίθαλψη; Τον δώστε μια σοβαρή σκέψη και κάντε μια λίστα προτού ξεκινήσετε την αναζήτησή σας.

Μιλήστε στον παλαιό γιατρό σας

Αν χρειάζεστε νέο γιατρό επειδή έχετε μετακομίσει ή σχεδιάζετε να μετακινηθείτε, ζητώντας από τον τρέχοντα γιατρό σας είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα. Θα μπορούσαν εύκολα να γνωρίζουν κάποιον στην περιοχή στην οποία κινούνται και μπορεί να σας παραπέμψει άμεσα. Το ίδιο συμβαίνει και αν χρειάζεστε ένα νέο γιατρό επειδή ο παλιός γιατρός σας συνταξιοδοτείται.

Ρωτήστε την οικογένεια και τους φίλους

Αν δεν έχετε καθόλου γιατρό ή προσπαθείτε να αλλάξετε τους γιατρούς επειδή δεν αισθάνεστε άνετα, μια άλλη επιλογή είναι να ζητήσετε από την οικογένεια και τους φίλους σας να συστήσουν τον τρέχοντα γιατρό τους. Να είστε βέβαιος να ρωτήσετε για λεπτομέρειες, γιατί αυτό που ένα άτομο θεωρεί υπέροχα χαρακτηριστικά σε έναν οικογενειακό γιατρό μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που δεν ψάχνετε.

Εάν ακούγεται σαν ένας αγώνας, μπορούν να καλέσουν και να ρωτήσουν αν ο γιατρός δέχεται νέους ασθενείς, διότι ως υφιστάμενος ασθενής μπορεί να πάρουν μια διαφορετική απάντηση από ό, τι θα κάνατε αν ονομάσατε τον εαυτό σας ψυχρά.

Ψάξτε για ιατρικά κέντρα στην περιοχή σας

Υπάρχουν αρκετές ιατρικές κλινικές στο Τορόντο που έχουν πολυάριθμους γιατρούς που ασκούν στο ίδιο κτίριο - συχνά ένα μείγμα γενικών ιατρών και ειδικών. Αυτό το στοιχείο ενιαίας θυρίδας είναι ένα από τα οφέλη του να έχεις τον γιατρό σου σε ένα ιατρικό κέντρο, το οποίο αυξάνεται από το γεγονός ότι υπάρχουν συχνά εργαστήρια, φαρμακείο και ίσως ακόμη και μια κλινική μέσα στο κτίριο. Η πτώση, φυσικά, είναι ότι αυτές οι θέσεις είναι συνήθως πολύ απασχολημένες. Παρόλα αυτά, υπάρχει γενικά ένας κεντρικός χώρος υποδοχής που μπορείτε να καλέσετε ή να επισκεφθείτε για να δείτε αν κάποιος δέχεται νέους ασθενείς.

Χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση γιατρών CPSO

Εάν οι προσωπικές παραπομπές και οι προσκοπικοί έλεγχοι γειτονιάς απλά δεν λειτουργούν, μπορείτε να κατευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του Κολλεγίου Ιατρών και Χειρουργών του Οντάριο και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αναζήτησης γιατρών για να αναζητήσετε τους γιατρούς με το όνομα, το φύλο, την τοποθεσία, τα προσόντα και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε μόνο γιατρούς που δέχονται νέους ασθενείς, αλλά σημειώστε ότι το μέρος της εισαγωγής δεν μπορεί πάντα να είναι 100% μέχρι σήμερα.

Θα πρέπει να καλέσετε το γραφείο οποιουδήποτε ιατρού που σας ενδιαφέρει για να μάθετε την τρέχουσα κατάσταση του νέου ασθενούς.

Δείτε έναν γιατρού κλινικής Walk-In

Όχι, δεν προτείνω να πάτε σε μια κλινική για να ζητήσετε έναν γενικό έλεγχο, αλλά εάν αναζητούσατε γιατρό λόγω ενός τρέχοντος και συγκεκριμένου προβλήματος και δεν έχετε τύχη να πάρετε κάποιο ραντεβού, είναι καλύτερο να βλέπει κάποιον παρά να περιμένει πάρα πολύ. Η κλινική μπορεί επίσης να γνωρίζει τους τοπικούς οικογενειακούς γιατρούς που δέχονται νέους ασθενείς και μπορεί να είναι σε θέση να σας παραπέμψουν ή να αναθέσουν σε κάποιον τον εαυτό τους.

Επισκεφθείτε μια υποδοχή περιπάτου στην κλινική

Εάν δεν διαθέτετε κατάλληλο περίπατο στην κλινική, αλλά απλώς δεν έχετε τύχη να βρούμε κάποιον άλλο γιατρό, αφήστε το και ρωτήστε στο χώρο υποδοχής σχετικά με τους τοπικούς γιατρούς που δέχονται νέους ασθενείς δεν μπορεί να βλάψει. Απλά προσπαθήστε να επισκεφθείτε όταν η κλινική δεν φαίνεται πολύ απασχολημένη και μην την πάρετε προσωπικά εάν η απάντηση που παίρνετε είναι απότομη.

Τραβήξτε Όλα τα Σταθμοί Δικτύωσης

Αν έχετε δοκιμάσει τα συνηθισμένα κανάλια και δεν μπορείτε να βρείτε γιατρό, ίσως είναι καιρός να ενημερώσετε όλοι ότι κοιτάτε. Βάλτε μια σημείωση στο Facebook ή στο Twitter και στο δελτίο της δουλειάς - μπορείτε να προγραμματίσετε λίγο να πάρετε μαζί με τους γείτονες που δεν γνωρίζετε πολύ καλά και να ρίξετε το ερώτημα ανάμεσα στο μπάρμπεκιου και το επιδόρπιο. Αντίθετα με την επαναλαμβανόμενη ιδέα ότι δεν υπάρχουν γιατροί στο Τορόντο, είναι εκεί έξω. Απλά πρέπει να αναλάβετε την πρωτοβουλία να βγείτε και να τα βρείτε, ακριβώς όπως θα πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για να ακολουθήσετε τις συμβουλές τους.

Συμβουλές

Είστε εγκατεστημένοι εκεί που βρίσκεστε ή είστε ακόμα σε ένα στάδιο της ζωής όπου βρίσκεστε να μετακινείτε μπρος-πίσω σε όλη την πόλη κάθε λίγα χρόνια; Μερικές φορές ένας γιατρός του οποίου το γραφείο βρίσκεται κοντά σε ένα σταθμό του μετρό - σε οποιοδήποτε σταθμό μετρό - ή βρίσκεται ακριβώς έξω από τον αυτοκινητόδρομο με άφθονο χώρο στάθμευσης πρόκειται να είναι μια καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση από έναν γιατρό στη γωνία.

Μερικοί άνθρωποι θέλουν μόνο έναν γιατρό με δεκαετίες εμπειρίας. Αν και αυτό έχει ασφαλώς πολλά οφέλη, θεωρεί επίσης ότι οι νεότεροι γιατροί μπορεί να έχουν λιγότερους ασθενείς και συνήθως είναι πολύ περισσότερο χρόνο από τη συνταξιοδότησή τους.