Ολοκληρώστε τον οδηγό Shirdi για να σχεδιάσετε το προσκύνημά σας στο Sai Baba

Τι πρέπει να γνωρίζετε κατά την επίσκεψη του Sai Baba στο Shirdi

Το Shirdi είναι μια μικρή πόλη στην Ινδία που είναι αφιερωμένη στον λαϊκό άγιο Sai Baba. Προκήρυξε ανοχή έναντι όλων των θρησκειών και της ισότητας όλων των ανθρώπων. Οι διάσημοι συρρέουν στο Shirdi, ως σημαντικό μέρος προσκυνήματος.

Ποιος ήταν ο Shirdi Sai Baba;

Ο Sai Baba του Shirdi ήταν Ινδός γκουρού. Ο τόπος και η ημερομηνία γέννησής του είναι άγνωστος, παρόλο που πέθανε στις 15 Οκτωβρίου 1918. Το σώμα του έχει δεσπόζει στο συγκρότημα των ναών στο Shirdi.

Οι διδασκαλίες του συνδυάζουν στοιχεία του Ινδουισμού και του Ισλάμ. Πολλοί θιασώτες του Ινδουισμού τον θεωρούν ως ενσάρκωση του Λόρδου Κρίσνα, ενώ άλλοι θιασώτες τον θεωρούν ως ενσάρκωση του Λόρδου Dattatreya. Πολλοί απόγονοι πιστεύουν ότι ήταν Satguru, ένας φωτισμένος Sufi Pir ή ένας Qutub.

Το πραγματικό όνομα του Sai Baba είναι επίσης άγνωστο. Το όνομα του "Sai" προφανώς του δόθηκε όταν έφτασε στο Shirdi, για να παρευρεθεί σε ένα γάμο. Ένας τοπικός ιερέας του ναού τον αναγνώρισε ως μουσουλμανικό άγιο και τον χαιρέτησε με τις λέξεις 'Ya Sai!', Που σημαίνει 'Welcome Sai!'. Το κίνημα Shirdi Sai Baba ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα, ενώ ζούσε στο Shirdi. Μετά το 1910, η φήμη του άρχισε να εξαπλώνεται στη Βομβάη και στη συνέχεια σε όλη την Ινδία. Πολλοί άνθρωποι τον επισκέφτηκαν επειδή πίστευαν ότι θα μπορούσε να κάνει θαύματα.

Να φτάσετε στο Shirdi

Το Shirdi βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα από το Βομβάη και 122 χιλιόμετρα από το Nashik, στη Μαχαράστρα . Είναι πιο δημοφιλής από τη Βομβάη.

Με λεωφορείο, ο χρόνος ταξιδιού είναι 7-8 ώρες. Είναι δυνατή η πραγματοποίηση ημερήσιας ή ολονυκτίζας λεωφορείου. Με το τρένο, ο χρόνος ταξιδιού κυμαίνεται από 6-12 ώρες. Υπάρχουν δύο τρένα, τα οποία κινούνται εν μία νυκτί.

Αν έρχεστε από κάπου αλλού στην Ινδία, το νέο αεροδρόμιο του Shirdi άρχισε να λειτουργεί την 1η Οκτωβρίου 2017.

Ωστόσο, οι πτήσεις αρχικά θα λειτουργούν μόνο προς και από το Βομβάη και το Χαϊντεραμπάντ. Το άλλο πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται στο Aurangabad, περίπου 2 ώρες μακριά. Εναλλακτικά, στάσεις τρέχουν από αρκετές πόλεις στο σιδηροδρομικό σταθμό Shirdi. Το όνομά του είναι το Sainagar Shirdi (SNSI).

Πότε να επισκεφθείτε το Shirdi

Κατά τη διάρκεια του μέσου όρου, ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Shirdi είναι από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, όταν είναι πιο δροσερό και ξηρό. Η δημοφιλέστερη μέρα για επίσκεψη είναι την Πέμπτη. Αυτή είναι η ιερή ημέρα του. Πολλοί άνθρωποι που θέλουν μια ευχή να επισκεφθούν τον ναό και γρήγορα σε εννέα συνεχόμενες Πέμπτες (που αναφέρονται ως Sai Vrat Pooja). Ωστόσο, αν επισκέπτεστε την Πέμπτη, ετοιμαστείτε για να είναι εξαιρετικά γεμάτο εκεί. Υπάρχει μια πομπή του αμαξώματος και των παντόφρων του Σάι Μπάμπα στις 9.15 μ.μ.

Άλλοι πολυάσχολοι χρόνοι είναι τα Σαββατοκύριακα, και κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ Guru Purnima, Ram Navami και Dusshera . Ο ναός παραμένει ανοιχτός όλη τη νύχτα κατά τη διάρκεια αυτών των φεστιβάλ, και το πλήθος πρήζεται σε ένα ασφυκτικό μέγεθος.

Αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη, προφανώς οι Παρασκευές στις 12-1 μ.μ. και στις 7-8 μ.μ. είναι καλές στιγμές για επίσκεψη. Επίσης, καθημερινά από 3.30 έως 4.00

Επισκεφθείτε το συγκρότημα του ναού Shirdi Sai Baba

Το συγκρότημα του ναού αποτελείται από μια σειρά διαφορετικών περιοχών, με διαφορετικές πύλες εισόδου ανάλογα με το αν θέλετε να περιπλανηθείτε γύρω από το συγκρότημα του ναού και να δείτε darshan του είδωλου Sai Baba από μακριά ή αν θέλετε να εισέλθετε στο ναό Samadhi (όπου το σώμα του Σάι Μπάμπα είναι ενταφιασμένο) και κάνει μια προσφορά μπροστά στο είδωλο.

Θα σας επιτραπεί στο ναό Σαμάντι για το πρωί aarti στις 5.30 π.μ. Ακολουθεί η Αγία Λουτρά του Sai Baba. Το Darshan επιτρέπεται από τις 7 το πρωί, εκτός από την ώρα του aarti. Υπάρχει μια μισή ώρα aarti το μεσημέρι, ένα άλλο κατά το ηλιοβασίλεμα (περίπου 6-6.30 μ.μ.) και μια νύχτα aarti στις 10 μ.μ. Μετά από αυτό, ο ναός κλείνει. Το Abhishek puja πραγματοποιείται επίσης το πρωί και το Satyananarayan puja τα πρωινά και τα απογεύματα.

Προσφορές όπως λουλούδια, γιρλάντες, καρύδες και γλυκά μπορούν να αγοραστούν από τα καταστήματα μέσα και γύρω από το συγκρότημα των ναών.

Θα πρέπει να κάνετε μπάνιο πριν εισέλθετε στο Ναό του Σαμάντι και για το σκοπό αυτό θα βρείτε εγκαταστάσεις πλύσης στο συγκρότημα των ναών.

Ο χρόνος που απαιτείται για να ευθυγραμμιστεί ο Ναός Σαμαντζί και να έχει δαρσανχ ποικίλλει. Μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία ώρα, ή μπορεί να διαρκέσει έως και έξι ώρες.

Ο μέσος χρόνος είναι 2-3 ώρες.

Όλα τα κύρια αξιοθέατα που σχετίζονται με το Sai Baba βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το ναό.

Συμβουλή: Αγοράστε εισιτήρια Passes Online για να εξοικονομήσετε χρόνο

Εάν δεν θέλετε να περιμένετε και είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε λίγο επιπλέον, είναι δυνατό να κάνετε κράτηση και του VIP darshan και του aarti online. Ο Δαρσάν κοστίζει 200 ​​ρουπίες. Είναι 600 ρουπίες για το πρωί aarti (Kakada aarti), και 400 ρουπίες για το μεσημέρι, το βράδυ και το βράδυ aarti. Αυτές είναι οι νέες τιμές που ισχύουν από τον Μάρτιο του 2016. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Shri Sai Baba Sansthan Trust Online Services για να κάνετε κρατήσεις. Η είσοδος γίνεται μέσω της Πύλης 1 (πύλη VIP). Μπορείτε επίσης να πάρετε εισιτήρια darshan στην πύλη VIP, εκτός από τις Πέμπτες.

Που να μείνω

Η εμπιστοσύνη του ναού προσφέρει ένα τεράστιο φάσμα καταλυμάτων για τους πιστούς. Υπάρχουν όλα από καταλύματα σε αίθουσες και κοιτώνες, σε οικονομικά δωμάτια με κλιματισμό. Οι τιμές κοστίζουν από 50 ρουπίες έως 1.000 ρουπίες τη νύχτα. Τα νεότερα καταλύματα χτίστηκαν το 2008 και βρίσκονται στο Dwarawati Bhakti Niwas. Το μεγαλύτερο συγκρότημα καταλυμάτων, αποτελούμενο από 542 δωμάτια διαφόρων κατηγοριών, είναι το Bhakta Niwas, περίπου 10 λεπτά με τα πόδια από το συγκρότημα του ναού. Κάντε online κράτηση στην ιστοσελίδα του Shri Sai Baba Sansthan Trust Online Services. Ή, επισκεφθείτε το κέντρο υποδοχής Shri Sai Baba Sansthan Trust στο Shirdi, απέναντι από το περίπτερο των λεωφορείων.

Εναλλακτικά, είναι δυνατό να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο. Συνιστάται η διαμονή Marigold Residency (2.500 ρουπίες προς τα πάνω), το Hotel Sai Jashan (2.000 ρουπίες προς τα πάνω), το Keys Prima Hotel Temple Tree (3.000 ρουπίες προς τα πάνω), το St Laurn Meditation & Spa (3.800 ρουπίες προς τα πάνω), το Shraddha Sarovar Portico ), Το Hotel Bhagyalaxmi (2.500 προς τα πάνω ή 1.600 ρουπίες από τις 6 π.μ. έως τις 6 μ.μ.), το Hotel Saikrupa Shirdi (1.500 ρουπίες προς τα πάνω) και το Hotel Sai Snehal (1.000 ρουπίες προς τα πάνω).

Για να εξοικονομήσετε χρήματα, ελέγξτε τις τρέχουσες ειδικές προσφορές ξενοδοχείων στο Tripadvisor.

Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να μείνετε στο Shirdi, μπορείτε να κρατήσετε τα υπάρχοντά σας στο Shri Sai Baba Sansthan Trust με ονομαστική χρέωση.

Κίνδυνοι και ενόχληση

Το Shirdi είναι μια ασφαλής πόλη, αλλά έχει το μερίδιό της. Θα προσφέρουν να σας βρουν φθηνά καταλύματα και να σας μεταφέρουν σε εκδρομές στο ναό. Το κτύπημα είναι ότι θα σας πιέσουν επίσης να αγοράσετε από τα καταστήματά τους σε διογκωμένες τιμές. Να γνωρίζετε και να αγνοείτε όποιον σας πλησιάζει.