Οδηγός για το Φεστιβάλ Dussehra του 2018 στην Ινδία

Πότε, πού και πώς να γιορτάσουμε τον Dussehra στην Ινδία

Η δέκατη μέρα του φεστιβάλ Navaratri είναι γνωστή ως Dussehra. Είναι αφιερωμένο στον εορτασμό της ήττας του δαίμονα βασιλιά Ραβάν από τον Λόρδο Ράμα στο κείμενο του ιερού ινδουισμού της Ραμαγιάνας.

Πότε γιορτάζεται ο Dussehra;

Συνήθως στα τέλη Σεπτεμβρίου / αρχές Οκτωβρίου κάθε έτους. Το 2018, ο Dussehra εμφανίζεται στις 19 Οκτωβρίου. Η ημερομηνία του φεστιβάλ καθορίζεται σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο.

Ανακαλύψτε την ημερομηνία του Dussehra στα επόμενα χρόνια.

Πού είναι το Dussehra Γιορτάζεται;

Το Dussehra είναι κατά κύριο λόγο ένα βορειο ινδικό φεστιβάλ. Το Δελχί και το Βαρανάσι είναι δημοφιλή μέρη για να γίνουν μάρτυρες των εορτασμών.

Το μεγαλύτερο είδωλο του Ravan στην Ινδία μπορεί να βρεθεί στη μικρή πόλη Barara (περίπου 80 χιλιόμετρα από το Chandigarh). Ήταν 200 πόδια ύψος το 2013!

Αλλού στην Ινδία, οι αξιοσημείωτες εκδηλώσεις του Dussehra πραγματοποιούνται στην κοιλάδα Kullu του Himachal Pradesh, το Mysore στην Karnataka, το Kota στο Rajasthan, το Bastar στο Chhatisgarh και το Almora στο Uttarkhand. Δείτε τα Top 7 μέρη για να γιορτάσουν τον Dussehra στην Ινδία.

Στη Δυτική Βεγγάλη, το Ναβαράτρι και ο Ντούσεχρα γιορτάζουν ως Durga Puja .

Το Dussehra είναι μια από τις πιο ζωντανές στιγμές για να επισκεφθείτε το Dadar Flower Market στη Βομβάη , καθώς οι άνθρωποι αγοράζουν χρυσαφίσες για παραδοσιακή διακόσμηση και λατρεία.

Πώς γιορτάζεται ο Dussehra;

Στη βόρεια Ινδία, παίζουν και χορευτικές παραστάσεις που είναι γνωστές ως Ραμαλέλα , απεικονίζουν τη ζωή του Ράμα, συνήθως λαμβάνουν χώρα στην κορυφή μέχρι την ημέρα του Ντούσεχρα.

Οι εμφανίσεις αυτές είναι ιδιαίτερα μεγάλες στο Βαρανάσι και το Δελχί. Μην χάσετε αυτά τα 5 δημοφιλή Δελχί Ramlila Shows .

Στη συνέχεια, στο Dussehra, τεράστιες εικόνες του δαίμονα Ravana καίγονται σε όλη την Ινδία. Δείτε τις μορφές Ravan που γίνονται στο Δελχί .

Στο Mysore, καθώς και πολιτιστικές παραστάσεις και εκθέσεις, το επίκεντρο της 10ης ημέρας του Dussehra είναι η μεγάλη παρέλαση των διακοσμημένων ελέφαντες και των φρουρών που αναρτήθηκαν στο άλογο για να συνοδεύσουν τη θεά μέσα από την πόλη.

Στο Kullu, θεότητες θεότητες μεταφέρονται γύρω από πολύχρωμα άμαξες, και υπάρχει πολύ χορό και γλέντι.

Ποια τελετουργικά εκτελούνται;

Το Dussehra θεωρείται ένας ευοίωνο χρόνος για να λατρεύουν εργαλεία που χρησιμοποιούνται για να κερδίσουν εισόδημα. Σήμερα, αυτό περιλαμβάνει φορητούς υπολογιστές και αυτοκίνητα! Σύμφωνα με το μύθο του επικού Μαχαμπχαράτα, ο Άρχονγκ έκρυψε τα όπλα του σε ένα δέντρο και όταν επέστρεψε ένα χρόνο αργότερα, την ημέρα του Ντούσεχαι, τα έβγαλε με ασφάλεια. Στη συνέχεια λατρεύτηκε τα όπλα μαζί με το δέντρο.

Ο Ravan απεικονίζεται ότι έχει 10 κεφαλές και 20 άκρα. Συχνά θεωρείται ότι συμβολίζει τα αρνητικά ή κακά συναισθήματα που υπάρχουν στους ανθρώπους. Κάθε από τα 10 κεφάλια του έχει σχέση με μια πτυχή που πρέπει να κατακτηθεί: καμάρα (kama vasana), θυμός (krodha), ψευδαίσθηση (moha), απληστία (lobha), υπερηφάνεια, ζηλιάρα, το μίσος (durmati), τη σκληρότητα (amanavta) και το εγώ (ahankara).

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο βασιλιάς Μαχαμπάλι είπε στον Ραβάν να ξεφορτωθεί τα αρνητικά συναισθήματά του. Ωστόσο, αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι ήταν σημαντικοί γι 'αυτόν να παραμείνει πλήρης. Καθώς το κεφάλι μας ελέγχει το πεπρωμένο μας, η αδυναμία του Ραβάν να ελέγξει τα συναισθήματα και τις επιθυμίες του οδήγησε στην τελική καταστροφή του.