Πότε είναι το Dussehra το 2018, το 2019 και το 2020;

Γιορτάζοντας την κατάκτηση του δαίμονα βασιλιά Ραβάνου από τον Λόρδο Ράμα

Πότε είναι το Dussehra το 2018, το 2019 και το 2020;

Η δέκατη μέρα του φεστιβάλ Navaratri είναι γνωστή ως Dussehra, ή Vijaya Dashami. Ο Ντούσεχρα πέφτει τη δέκατη μέρα (Δασάμι) του μήνα Ashwin στο σεληνιακό ημερολόγιο του Ινδουισμού. Είναι ευρέως αφιερωμένο στο να γιορτάζει την ήττα του δαίμονα βασιλιά Ραβανα από τον Λόρδο Ράμα. Σύμφωνα με το κείμενο του ιερού Ινδουισμού Η Ραμαγιάνα , ο Ραβάν απήγαγε τη σύζυγο του Λάμα Ράμα Σίτα και την πήρε στη Σρι Λάνκα.

Βρέθηκε εκεί από τον Θεό μαϊμού Λόρδο Hanuman, ο οποίος μπορούσε να πετάξει και να ενταχθεί στην αναζήτηση για να την εντοπίσει. Ο Ράμα συγκέντρωσε τη βοήθεια των στρατευμάτων του για να χτίσει μια γέφυρα πέρα ​​από τον ωκεανό και να συμμετάσχει σε μάχη με τον Ραβάν για να πάρει πίσω την Σίτα. Ήταν παρατεταμένη και κουραστική, αλλά ο Ram διέσχισε το σώμα του Ravan με εκατοντάδες βέλη. Τέλος, κατάφερε να νικήσει τον Ραβάν χρησιμοποιώντας το Brahmasthra (ένα ισχυρό ουράνιο όπλο που δημιούργησε ο Λόρδος Brahma) και επανασυνδέθηκε με τη Sita.

Για τους Ινδουιστές, ο Dusshera είναι επομένως ένας ευοίωνος χρόνος για την αποκατάσταση της πίστης στη νίκη του καλού για το κακό.

Dussehra Ημερομηνία Λεπτομερείς πληροφορίες

Παρόλο που ο Dussehra πέφτει σε μία μέρα κάθε χρόνο, οι διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις γίνονται στις διάφορες ημέρες πριν και μετά από αυτό σε διάφορα μέρη της Ινδίας. Αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε περίπτωση που θέλετε να ζήσετε τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα: Top Places για να γιορτάσουν τον Dussehra στην Ινδία

Περισσότερα για τον Dussehra

Μάθετε περισσότερα για το Dussehra σε αυτό το Essential Guide του Φεστιβάλ Dussehra και δείτε πώς γιορτάζεται αυτή η γκαλερί φωτογραφιών Dussehra.