Κρουαζιέρα στον ποταμό Νείλο: Πληροφορίες, Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Παραδοσιακά, μια κρουαζιέρα στο Νείλο θεωρήθηκε το κεντρικό σημείο μιας αιγυπτιακής απόλαυσης , που θυμίζει ρομαντικές εικόνες ειδυλλιακών ημερών που περνούν πολυτελή ανάμεσα στα εικονικά αξιοθέατα της Αρχαίας Αιγύπτου . Στις βικτοριανές εποχές, η κρουαζιέρα του Νείλου ήταν ο μόνος τρόπος να δείτε μερικούς από τους σημαντικότερους αρχαίους ναούς της Αιγύπτου. Οι σύγχρονοι επισκέπτες έχουν περισσότερες επιλογές σε αυτούς. και ενώ οι κρουαζιέρες του Νείλου είναι ακόμα δημοφιλείς, κάποιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ιδέα να περιορίζονται σε μια βάρκα για το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών τους.

Ο ποταμός είναι πολύ πιο απασχολημένος τώρα από ό, τι ήταν στο παρελθόν και με περισσότερα από 200 κρουαζιερόπλοια που εκτελούν το εμπόριο τους, υπάρχουν γραμμές για να περάσουν από τις κλειδαριές και να κολλήσουν σε κάθε σημείο αποβίβασης.

Σε αυτό το άρθρο, ζυγίζουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας κρουαζιέρας του Νείλου, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε εάν είναι ή όχι καλή για την επίσκεψή σας στην Αίγυπτο.

Τι να περιμένετε από την κρουαζιέρα σας

Οι περισσότερες κρουαζιέρες του Νείλου ξεκινούν στο Λούξορ και επισκέπτονται τις δημοφιλείς τοποθεσίες Esna, Edfu και Kom Ombo πριν αποβιβαστούν στο Aswan. Άλλα δρομολόγια πετούν κατευθείαν στο Ασουάν και δουλεύουν προς βορρά κάτω από το Νείλο με τα ίδια αξιοθέατα. Οι περισσότερες κρουαζιέρες θα διαρκέσουν τουλάχιστον τέσσερις νύχτες. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά σκάφη, από παραδοσιακούς ατμοπλοϊκούς (που ταιριάζουν καλύτερα σε όσους εκτιμούν την ιστορία και την αυθεντικότητα) σε πολυτελή σύγχρονα κρουαζιερόπλοια (προσανατολισμένα προς εκείνους για τους οποίους οι ανέσεις των δημιουργών αποτελούν προτεραιότητα). Ο προϋπολογισμός και οι προσωπικές σας προτιμήσεις θα καθορίσουν ποια κρουαζιέρα θα επιλέξετε - αν και επιλέγετε μια καμπίνα με κλιματισμό συνιστάται κατά τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες .

Οι περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας απασχολούν τις υπηρεσίες ενός Αιγυπτιολόγου, ο οποίος θα καθοδηγήσει την ομάδα σας γύρω από τα αρχαία αξιοθέατα που επισκέπτεστε στην πορεία. Οι μέρες ξεκινούν νωρίς για να αποφευχθεί η έντονη ζέστη του απογεύματος. και ως εκ τούτου, όλες οι κρουαζιέρες τείνουν να λειτουργούν με ένα παρόμοιο πρόγραμμα (το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε υπερπληθυσμό στα λιμάνια και στους ίδιους τους ναούς).

Τα σύγχρονα σκάφη έχουν συνήθως μια πισίνα, ώστε να μπορείτε να δροσιστείτε μετά τις πρωινές εξερευνήσεις σας. ενώ μερικοί παρέχουν νυχτερινή διασκέδαση με τη μορφή εκθέσεων χορού στην κοιλιά ή θεματικών βραδιών φόρεμα-up. Τα τρόφιμα επί του σκάφους είναι συνήθως εξαιρετικά, που κυμαίνονται από γενναιόδωρους μπουφέδες για να ορίσετε μενού για δείπνο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μάθει τι περιλαμβάνεται πριν επιλέξετε τον χειριστή σας.

Συνιστώμενες Κρουαζιέρες Νείλου

Το δρομολόγιο του Audley Travel στο Steam Ship Sudan προσφέρει την τελευταία λέξη αποκλειστικότητας και βελτίωσης της βικτοριανής εποχής. Το ατμόπλοιο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1885 για τον βασιλιά Φουάντ, ήταν η άμεση έμπνευση για το διάσημο μυθιστόρημα του Death on the Nile του Agatha Christie και εξακολουθεί να χαρακτηρίζει πολλά από τα έπιπλα και τα μηχανήματα του. Με μόνο 18 καμπίνες και πέντε σουίτες, μια κρουαζιέρα στο πλοίο Steam Ship Sudan είναι μια θαυμάσια οικεία εμπειρία. Ωστόσο, όσοι προσβλέπουν σε κοκτέιλ από την πισίνα ή την περίτεχνη ψυχαγωγία θα απογοητευτούν. Το 22-room Oberoi Philae συνδυάζει ένα παραδοσιακό εξωτερικό χώρο με πολυτελώς εξοπλισμένες καμπίνες, εξωτερική πισίνα με ελεγχόμενη θερμοκρασία, κινηματογράφο και χορό.

Οι ταξιδιώτες του προϋπολογισμού θα πρέπει να εξετάσουν την κράτηση μιας κρουαζιέρας felucca όπως αυτή που προσφέρει η On The Go Tours. Τα Feluccas είναι παραδοσιακά αιγυπτιακά ιστιοφόρα, τα οποία μοιάζουν με το εμπόριο τους στο Νείλο εδώ και αιώνες.

Είναι αιολικά και ως εκ τούτου έχουν πιο ρευστό δρομολόγιο. ενώ το μικρότερο μέγεθος τους επιτρέπει να αποβιβάζονται σε σημεία ενδιαφέροντος που δεν διαθέτουν υποδομή για μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια. Δεν υπάρχει πολυτέλεια σε μια κρουαζιέρα Felucca? θα κοιμηθείτε στο κατάστρωμα σε ένα υπνόσακο που φέρνετε μαζί σας. το φαγητό είναι βασικό και οι παροχές περιορίζονται σε τουαλέτα και ντους στο συνοδευτικό σκάφος υποστήριξης. Ωστόσο, η εμπειρία είναι ίσως ένα από τα πιο αυθεντικά (και σίγουρα το φθηνότερο) στον ποταμό.

Οφέλη από μια κρουαζιέρα στο Νείλο

Παρά τις αλλαγές που προκάλεσε η εξέλιξη του χρόνου, μια κρουαζιέρα ποταμού Νείλου εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να δείτε τα αρχαία αξιοθέατα της Αιγύπτου. Μέρος αυτού είναι η παράδοση και μέρος της είναι η πρακτικότητα. μετά από όλα, πολλά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα βρίσκονται ακριβώς στον ποταμό, κάνοντας μια κρουαζιέρα ο ευκολότερος τρόπος για να ταξιδέψετε μεταξύ τους.

Τη νύχτα, πολλοί από τους ναούς και τα μνημεία φωτίζονται και η θέα τους από το νερό απλά κόβει την ανάσα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι αγροτικές σκηνές που θα δείτε ενώ ταξιδεύετε από τόπο σε τόπο παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες για χιλιάδες χρόνια.

Παρά τις αρχές του πρωινού (και ανάλογα με το σκάφος που επιλέγετε) οι κρουαζιέρες μπορούν επίσης να είναι θαυμάσια χαλαρωτικές. Κατά τη διάρκεια της ιστιοπλοΐας, θα έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μια αίσθηση της χώρας χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείτε από πρώτο χέρι με τους χαοτικούς δρόμους, τους πολυάσχολους δρόμους της πόλης και τους επίμονες ορεινούς δρόμους για τους οποίους η Αίγυπτος είναι διάσημη. Παρόλο που οι τοποθεσίες που θα επισκεφθείτε κατά μήκος του δρόμου είναι αναπόφευκτα γεμάτες, η άφιξη σε μια μεγάλη ομάδα μπορεί να κάνει κάποιους ταξιδιώτες να αισθάνονται πιο άνετα. Θα επωφεληθείτε επίσης από τη γνώση ενός οδηγού εμπειρογνωμόνων, τόσο όσον αφορά την πλοήγηση στις διαδρομές όσο και την κατανόηση της συναρπαστικής ιστορίας των ίδιων των ναών.

Μειονεκτήματα μιας κρουαζιέρας του Νείλου

Για πολλούς επισκέπτες, το κύριο μειονέκτημα μιας κρουαζιέρας του Νείλου δεν είναι η εισροή πλοίων ούτε η συνωστισμός στις τοποθεσίες (η τελευταία είναι αναπόφευκτη αν τις επισκέπτεστε ως μέρος μιας κρουαζιέρας ή όχι). Το κύριο μειονέκτημα είναι η ακαμψία μιας κρουαζιέρας - το γεγονός ότι πρέπει να λειτουργείτε σε ένα καθορισμένο πρόγραμμα που υπαγορεύει όταν επισκέπτεστε ένα ναό, πόσο καιρό θα περάσετε να περάσετε εκεί και τι βλέπετε ενώ είστε εκεί. Εάν θέλετε να περάσετε περισσότερες από λίγες ώρες για να εξερευνήσετε τα αμέτρητα θαύματα των συγκροτημάτων του ναού στο Λούξορ, για παράδειγμα, μπορείτε να επιθυμήσετε να ταξιδέψετε εκεί ανεξάρτητα ή με ένα χερσαίο οδηγό.

Αυτές τις μέρες, οι ορεινές διαδρομές είναι εξίσου εύκολο να οργανωθούν και να επιτρέψουν μεγαλύτερη ευελιξία. Μπορείτε ακόμη να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς εάν δεν θέλετε να συμμετέχετε σε οργανωμένη περιήγηση. Πολλά δρομολόγια κρουαζιέρας εστιάζουν αποκλειστικά στους πιο δημοφιλείς ναούς, αφήνοντας έξω αξίζει τον κόπο μικρότερα αξιοθέατα όπως ο Άβυδος και η Ντέντερα. Εάν έχετε περιορισμένο χρόνο στην Αίγυπτο, μπορείτε να προτιμήσετε να εστιάσετε σε ένα ή δύο αξιοθέατα και όχι να ξοδέψετε πολλές από τις διακοπές σας στη διαμετακόμιση στο ποτάμι. Ομοίως, ο πολύ μεγάλος χρόνος που αφιερώνεται στο σκάφος μπορεί να είναι μειονέκτημα αν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά ή αν ανακαλύψετε πολύ αργά ότι δεν απολαμβάνετε την εταιρεία των συναδέλφων σας.

Η τελευταία λέξη

Τελικά, αν η κρουαζιέρα του Νείλου είναι η σωστή επιλογή για εσάς εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις σας. Αν σας αρέσει η ιδέα μιας κρουαζιέρας, η μεγάλη ποικιλία των διαθέσιμων επιλογών σημαίνει ότι είναι πιθανό να βρείτε ένα πλοίο ή / και έναν χειριστή για να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Εάν τα μειονεκτήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω ακούγονται για σας, τότε καλύτερα να αποθηκεύσετε τα χρήματά σας και να οργανώσετε εναλλακτικά μια εναλλακτική λύση.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και ξαναγράφηκε εν μέρει από τη Jessica Macdonald στις 5 Φεβρουαρίου 2018.