Οδηγός για το πώς να φτάσετε από το Μόντρεαλ προς τον καταρράκτη του Νιαγάρα

Είτε ταξιδεύετε με τρένο, αεροπλάνο ή αυτοκίνητο, έχω αναλύσει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να φτάσετε από το Μόντρεαλ προς τους καταρράκτες του Νιαγάρα. Ενώ το ταξίδι μπορεί να μην είναι πολύ μακριά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε σε έναν προϋπολογισμό, αλλά επίσης να μην σπαταλάτε χρόνο.

Έτσι, αν ξεκινήσετε την επόμενη μεγάλη καναδική περιπέτεια ενός οδικού ταξιδιού ή απλά φτιάξετε το δρόμο σας για να δείτε τους Καταρράκτες του Νιαγάρα, υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη για να διασφαλίσετε ότι είστε όσο το δυνατόν πιο οικονομικοί.

Έχω αναλύσει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε τις καλύτερες αποφάσεις ταξιδιού για το ταξίδι σας.

Με το αυτοκίνητο

Διάρκεια: ~ 6 ώρες 45 λεπτά

Η διαδρομή που θα ακολουθήσετε εξαρτάται από το αν έχετε ενισχυμένη άδεια ή διαβατήριο, καθώς μπορείτε να οδηγήσετε κατευθείαν στο Οντάριο - χτυπώντας το Τορόντο κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας - ή να διασχίσετε τον ποταμό St. Lawrence στο κράτος της Νέας Υόρκης. Ευτυχώς υπάρχει μόνο μια διαφορά ώρας πέντε λεπτών μεταξύ των δύο διαδρομών, αλλά σε περίπτωση βαριάς κυκλοφορίας είναι καλό να διατηρήσετε μια εναλλακτική λύση στο μυαλό.

Η κίνηση είναι αρκετά ευθεία προς τα εμπρός, έτσι θα πρέπει να κάνει για μια απλή βόλτα είτε τρόπο. Εάν δεν σας πειράζει να διασχίσετε το σκάφος, μπορείτε να ξεκινήσετε κατευθείαν προς τα δυτικά στο ON-401 για περίπου 150 μίλια, στη συνέχεια να μπείτε στο I-81 νότια. Πάρτε το I-81 στη Συρακούσες και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο I-90. Πάρτε I-90 για 160 μίλια σε όλο τον δρόμο προς Νιαγάρα Falls, Νέα Υόρκη.

Η διαδρομή είναι ακόμα ευκολότερη εάν αποφασίσετε να μείνετε στον Καναδά για το σύνολο του ταξιδιού σας.

Πάρτε ON-401 δυτικά για 300 μίλια, αυτό θα σας πάρει ακριβώς πέρα ​​από το Τορόντο. Επίσπευση στη βασιλική Ελίζαμπεθ δρόμο ακριβώς πάνω από τη γέφυρα Lewiston-Queenston στη Νέα Υόρκη. Πάρτε i-190 νότο για περίπου τρία μίλια και θα είστε στο Niagara Falls.

Με αεροπλάνο

Διάρκεια: Μέσα από Μπάφαλο ~ 5 ώρες, συμπεριλαμβανομένης της παραμονής και από το αεροδρόμιο? Μόντρεαλ στο Τορόντο ~ 1 ώρα

Κόστος: Μέσω Buffalo ~ $ 300; μέσω του Τορόντο ~ $ 150

Αν αποφασίσετε να πετάξετε, λάβετε υπόψη ότι είναι δύσκολο να περάσετε τους καταρράκτες του Νιαγάρα χωρίς αυτοκίνητο, οπότε είναι καλό να έχετε κάποια ιδέα για το πώς θα περάσετε από τη στιγμή που θα μπείτε στην πόλη. Η δημόσια διαμετακόμιση δεν είναι η πιο αξιόπιστη, οπότε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Έχετε δύο διεθνή αεροδρόμια για να πετάξετε σε αυτό που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τους καταρράκτες του Νιαγάρα. Το πρώτο είναι το αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο, το οποίο είναι περίπου μία ώρα και μισή με το αυτοκίνητο από τους καταρράκτες του Νιαγάρα. Η δεύτερη επιλογή σας είναι το αεροδρόμιο Buffalo Niagara που βρίσκεται πολύ πιο κοντά σε περίπου 30 λεπτά.

Είναι δύσκολο να συναντήσετε μια απευθείας πτήση μεταξύ Μόντρεαλ και Μπάφαλο, όπως οι περισσότεροι περνούν από τη Νέα Υόρκη ή τη Φιλαδέλφεια, και τείνουν να είναι στην πλουσιότερη πλευρά σε σχεδόν $ 300 γύρο-ταξίδι στο Δέλτα. Οι πτήσεις στο Τορόντο είναι πολύ πιο συχνές και σημαντικά πιο προσιτές σε περίπου 150 δολάρια για την πτήση WestJet ή Air Transat για 1 ώρα.

Με το τρένο

Διάρκεια: ~ 7,5 ώρες

Κόστος: ~ $ 200

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ίσια βολή από το Μόντρεαλ προς τους καταρράκτες του Νιαγάρα, αλλά το ταξίδι βρίσκεται στη μικρότερη πλευρά, δεδομένου ότι η διαδρομή περιλαμβάνει τρία διαφορετικά τρένα. Η VIA Rail Canada προσφέρει δρομολόγια πολλές φορές καθημερινά από το Μόντρεαλ προς το Τορόντο το οποίο παίρνει το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού σε περίπου πέντε ώρες.

Από το Union Station του Τορόντο συνδέεστε με το Burlington, το οποίο διαρκεί περίπου μία ώρα και στη συνέχεια τραβάτε το τελευταίο σας τρένο προς τους καταρράκτες του Νιαγάρα, το οποίο διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα.

Με λεωφορείο

Διάρκεια: ~ 8 ώρες 15 λεπτά

Κόστος: ~ $ 120 μετ 'επιστροφής

Ευτυχώς το ταξίδι από το Μόντρεαλ προς τους καταρράκτες του Νιαγάρα έχει γίνει λίγο πιο εύκολο τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη του Megabus, το οποίο προσφέρει οικονομικές διαδρομές με λεωφορείο σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Το Megabus δεν προσφέρει απευθείας δρομολόγια προς τους καταρράκτες του Νιαγάρα από το Μόντρεαλ αλλά μπορείτε να πάρετε λεωφορείο για το Τορόντο και στη συνέχεια να συνδεθείτε με λεωφορείο που συνδέεται με τη Νέα Υόρκη και να κατεβείτε στην πρώτη στάση. Η διαδρομή διαρκεί περίπου οκτώ ώρες και δεκαπέντε λεπτά συνολικά χωρίς να ληφθούν υπόψη τα layovers.