Κορυφαίες συμβουλές φωτογραφίας για τον μοναδικό ταξιδιώτη

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι επιλέγουν να ταξιδεύουν σόλο και όχι ως μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας, και αυτές μπορεί να ποικίλουν από απλά δεν έχουν φίλους που μπορούν να χάσουν χρόνο για να ταξιδέψουν μέσα για να απολαύσουν την εμπειρία του σόλο ταξιδιού. Μία από τις πιο δύσκολες πτυχές του σόλο ταξιδιού είναι ότι ο καθένας θέλει μια φωτογραφία να μοιραστεί με φίλους για να αποδείξει ότι έχουν δει αυτά τα θεαματικά αξιοθέατα και αυτό μπορεί μερικές φορές να είναι μια πρόκληση.

Ωστόσο, η φωτογραφία είναι επίσης ένα μεγάλο χόμπι για τον σόλο ταξιδιώτη και η λήψη φανταστικών φωτογραφιών από μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του κόσμου μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικά ευχάριστο τρόπο για να απολαύσετε τα ταξίδια.

Εισαγωγή στην εικόνα

Μια εικόνα του εαυτού σας σε έναν ιστορικό ή ελκυστικό τουριστικό χώρο μπορεί να είναι μια πολύτιμη υπενθύμιση ενός φανταστικού ταξιδιού, αλλά συχνά μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο να αποκτήσετε αυτή την εικόνα αν ταξιδεύετε μόνοι σας. Ο απλούστερος τρόπος είναι απλώς να είσαστε συναινετικοί και να εισαγάγετε τον εαυτό σας σε άλλους που επισκέπτονται τον ίδιο ιστότοπο και σας ρωτούν αν θα ήταν πρόθυμοι να τραβήξουν μια φωτογραφία για εσάς. Άλλοι μεμονωμένοι ταξιδιώτες θα ψάχνουν συχνά κάποιον για να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα γι 'αυτούς, ενώ οικογένειες και ζευγάρια μπορούν επίσης να χαρούν να ανταλλάξουν την υπηρεσία έτσι ώστε εσείς και οι δύο να αποκτήσουν μια εικόνα χωρίς να αφήσουν κανέναν έξω. Υπάρχουν επίσης κάμερες με δυνατότητες Wi-Fi οι οποίες, με τη βοήθεια μιας εφαρμογής smartphone, σας επιτρέπουν να αποσυνδέετε τις φωτογραφίες σας από απόσταση.

Τρίποδα και χρονομετρημένες φωτογραφίες

Δυστυχώς, δεν είναι όλες οι ιστοσελίδες που επισκέπτονται μόνοι ταξιδιώτες και θα έχουν εύχρηστους τουρίστες γύρω σας για να τραβήξουν την εικόνα σας, οπότε η εναλλακτική λύση είναι να έρθουν προετοιμασμένοι και να μάθουν πώς να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία χρονοδιακόπτη στη φωτογραφική σας μηχανή. Το παραδοσιακό τρίποδο είναι ιδανικό για όσους αναζητούν φωτογραφίες επαγγελματικής ποιότητας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια ποικιλία διαφορετικών φωτογραφικών στυλ.

Αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε τρίποδα αφιερωμένα στην τεχνολογία smartphone, καθώς και τα διαθέσιμα τρίποντα που είναι διαθέσιμα μικρότερα και μπορεί επίσης να είναι πολύ βολικά. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε τη ρύθμιση για την εικόνα, ορίστε ένα χρονοδιακόπτη ο οποίος θα σας δώσει τότε αρκετό χρόνο για να μπείτε στην εικόνα και να χτυπήσετε μια στάση.

Φωτογραφίες για κοινή χρήση

Ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι θα θέλουν να απολαύσουν τη φωτογραφία καθώς ταξιδεύουν είναι έτσι ώστε οι φωτογραφίες τους να φαίνονται απλά αρκετά καλά για να μοιραστούν με τους φίλους και την οικογένειά τους, και σε αυτή την περίπτωση, ένα καλό σημείο και φωτογραφική μηχανή θα είναι συνήθως πολύ αποτελεσματική. Χρησιμοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο με μια μπροστινή τοποθετημένη κάμερα μπορεί να κάνει τη λήψη των φωτογραφιών του εαυτού σας πιο εύκολη καθώς ταξιδεύετε, αλλά όταν πρόκειται να πάρει φωτογραφίες καλής ποιότητας, μια κάμερα θα προσφέρει συνήθως καλύτερα αποτελέσματα. Υπάρχει επίσης μια σειρά από εξαιρετικές εφαρμογές φωτογραφίας ταξιδιών για επεξεργασία και λήψη από ένα smartphone που κάνει πραγματικά μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

Mastering Τα Βασικά της Φωτογραφίας

Εάν θέλετε να γίνετε πιο φτηνός φωτογράφος καθώς ταξιδεύετε, τότε υπάρχουν πολλοί οδηγοί που μπορούν να σας δώσουν πληροφορίες σχετικά με τα βασικά της φωτογραφίας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει αρκετό χρόνο στον προορισμό σας για να πειραματιστείτε με τους διαφορετικούς τύπους φωτογραφιών και το πλαίσιο της εικόνας για να έχετε τις καλύτερες εικόνες.

Η εστίαση είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη φωτογραφία, έτσι ώστε να μάθετε πώς λειτουργεί η κάμερά σας και να εστιάσετε στο σωστό μέρος της εικόνας θα είναι ένα μεγάλο μέρος της φωτογραφικής σας επιτυχίας.

Επιλέγοντας τη σωστή κάμερα για το ταξίδι σας

Αν και οι δεξιότητές σας ως φωτογράφος θα συμβάλουν σημαντικά στις τελικές φωτογραφίες που παράγετε, είναι επίσης σημαντικό να αποκτήσετε μια καλή κάμερα. Για απλές κάμερες σημείου και βολής, αναζητήστε όσους διαθέτουν καλό οπτικό ζουμ και αισθητήρα υψηλών megapixel, όπως η σειρά Canon Powershot. Εάν πρόκειται να ξοδεύετε πολύ χρόνο για να εργαστείτε στη φωτογραφία σας, μια μικρότερη φωτογραφική μηχανή DSLR όπως το Fujifilm X-T1 θα έχει πληθώρα χαρακτηριστικών που θα σας βοηθήσουν να τελειοποιήσετε τις ικανότητές σας.