Καριέρα στο προσκήνιο: Kae Lani Kennedy του δικτύου Matador

Η Kae Lani Kennedy είναι συγγραφέας και φωτογράφος με βάση το Φιλαδέλφεια, με πάθος για ταξίδια. Μέχρι σήμερα, είναι ο διαχειριστής των κοινωνικών μέσων για το δίκτυο Matador, όπου διηγείται ιστορίες με ταξίδια. Βρίσκει τη δουλειά της να εκπληρώνει, καθώς είναι ο τρόπος της να εμπνέει τους ανθρώπους να βγουν έξω από τη ζώνη άνεσής τους και να βιώσουν κάτι νέο. Είναι επαγγελματίας στην ιστορία της δημιουργίας, είτε μέσω λέξεων είτε εικόνων, που επεκτείνουν την προοπτική του κόσμου σε κάποιους.

Με αυτόν τον τρόπο, εκπληρώνει το σκοπό της.

Στην επόμενη συνέντευξη, ο Κένεντι αποκρυπτογραφεί τον κόσμο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, εξηγεί γιατί είναι σημαντικό στον χώρο των ταξιδιών και της κοινωνικής φωτογραφίας και ρίχνει φως σε αυτά που ταξιδεύουν γι 'αυτήν και πώς μεταφράζεται αυτό μέσα από το έργο της.

Τι σας ενέπνευσε να μπείτε στον κόσμο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης;

Θέλω να βοηθήσω να φέρει σημαντικές ιστορίες σε μεγαλύτερο κοινό. Μέσα από δίκτυα ψηφιακών εκδόσεων και κοινωνικής δικτύωσης, μπορώ να συνδεθώ με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που αντηχούν με την ταξιδιωτική κουλτούρα.

Τι συνεπάγεται ο ρόλος σας ως διαχειριστής κοινωνικών μέσων στο δίκτυο Matador;

Ο ρόλος μου είναι να προωθήσω ταξιδιωτικές ιστορίες σε ένα ακροατήριο που θα τους βρει νόημα. Το κάνω με το να μοιράζομαι στιγμές. Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είναι απλώς ένα newsfeed στιγμές, και όταν αυτές οι στιγμές είναι συνδεδεμένες μαζί, κάνει μια μεγάλη ιστορία. Έτσι, η δουλειά μου είναι να λαμβάνω αυτές τις μεγαλύτερες ιστορίες και να τις σπάζω σε στιγμές για να μοιράζομαι σε διαφορετικές πλατφόρμες.

Η κοινή χρήση μιας φωτογραφίας και μιας λεζάντας δίνει στους ανθρώπους μια γεύση από την ιστορία - και στη συνέχεια η παροχή ενός συνδέσμου δίνει στον αναγνώστη την ευκαιρία να ανακαλύψει περισσότερα.

Ποιες είναι οι καθημερινές υποχρεώσεις της θέσης σας;

Η μέρα με τη μέρα μου βρίσκει δημιουργικούς τρόπους για να φέρετε δροσερές ιστορίες στους αναγνώστες. Συνεπώς, περνάω το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου λαμβάνοντας κάθε ιστορία στο δίκτυο Matador και μοιράζοντάς τα μέσω κοινωνικών.

Έχουμε μια παρουσία σε όλα τα μεγάλα κανάλια κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και φροντίζω να ενημερώνονται καθημερινά με φρέσκες ιστορίες που λένε στη φωνή της μάρκας μας. Επειδή οι ψηφιακές εκδόσεις αυξάνονται και αλλάζουν τόσο γρήγορα, πρέπει να παρακολουθώ τις αλλαγές στις πλατφόρμες καθώς και σε οποιαδήποτε νέα δίκτυα που εμφανίζονται. Είναι γρήγορο και συναρπαστικό!

Επιτηρείτε όλα τα κανάλια κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης του Matador;

Ναί. Αλλά έχω επίσης ειδικούς σε μερικές πλατφόρμες που με βοηθούν να διαχειριστώ τις λεπτές αποχρώσεις της ημέρας.

Τι κάνει τη δουλειά σας διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη;

Έχω εργαστεί σε πολλούς τομείς μάρκετινγκ, και αυτό που αγαπώ για τα κοινωνικά μέσα είναι ότι λέει τις ανθρώπινες ιστορίες μιας μάρκας. Στο παραδοσιακό μάρκετινγκ, είναι το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων σε καταναλωτές, όπου η συζήτηση καθοδηγείται από την επιχειρηματική εκπαίδευση και τη δημιουργία αξίας για τον καταναλωτή. Αλλά στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, είναι περισσότερο μια στιγμιαία συζήτηση που είναι πιο ανθρώπινη για το μάρκετινγκ ανθρώπων.

Όσον αφορά τις εκδόσεις, τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης σίγουρα έχουν επιταχύνει τη συζήτηση. Τώρα, οι ιστορίες ζουν μόνο για περίπου 24 ώρες, ενώ στην εκτύπωση, διαρκούν λίγο περισσότερο.

Τι μισείς περισσότερο για τη δουλειά σου;

Δεν μπορεί κανείς να κάνει μια ιστορία να πάει ιό. Τα κοινωνικά μέσα είναι κοινωνικά καθοδηγούμενα.

Εάν η ιστορία πέσει επίπεδη σε ένα ακροατήριο, τότε ήταν μια ιστορία που δεν αντέχει μαζί τους. Και δεν ρίχνεται κανένα χρηματικό ποσό σε αυτό θα αλλάξει. Γι 'αυτό μου αρέσει η κοινότητα του Matador Network. Γνωρίζουμε καλά το κοινό μας και με το να είμαστε αυθεντικοί στην αφήγηση, ξέρουμε πώς να τους μιλήσουμε. Αυτή η φόρμουλα οικολογικής οικοδόμησης έχει αυξηθεί. Πόσο ιογενής ιστορία θα είναι ένα δύσκολο πράγμα που πρέπει να προβλέψουμε, αλλά μέσω αυτής της φόρμουλας οικολογικής οικοδόμησης κοινότητας, έχουμε αυξήσει την πιθανότητα να πάμε ιό.

Τι αγαπάς περισσότερο για τη δουλειά σου;

Αγαπώ ότι παίρνω τα χέρια της εμπειρίας με ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Νιώθω σαν πρωτοπόρος στην επανάσταση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης!

Γιατί είναι κοινωνικά σημαντικό για εσάς;

Το κοινωνικό είναι να βγάζεις εμπειρίες από τη ζωή και να τις χρησιμοποιείς για να μοιράζεις, να συνδέσεις και να κάνεις σχέση με άλλους ανθρώπους.

Είμαι ένας φυσικός γεννημένος επικοινωνία. Είναι σημαντικό για μένα να εκφράσω τον εαυτό μου και να συνδεθώ με τους ανθρώπους και τα κοινωνικά μέσα είναι μια μεγάλη πλατφόρμα για να το κάνει αυτό.

Πώς συνδυάζετε τα κοινωνικά μέσα και τα ταξίδια;

Τα κοινωνικά μέσα και τα ταξίδια πάνε μαζί πιο φυσικά από ότι νομίζουν οι άνθρωποι. Στην πραγματικότητα, τα ταξίδια είναι η πιο κοινή εμπειρία στο Facebook. Ενενήντα πέντε τοις εκατό των χρηστών χρησιμοποιούν το Facebook για να σχεδιάσουν ένα ταξίδι και το 84% το χρησιμοποιεί για να βρει έμπνευση. Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έχουν καταστεί ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας προγραμματισμού ταξιδιού.

Σήμερα, τα κοινωνικά μέσα μαζεύουν να μοιράζονται ζωντανές εμπειρίες. Επομένως, είναι απαραίτητο να έχει η ιστορία να καταγράφει πρώτες στιγμές ταξιδιού ενώ συμβαίνει. Τόσο ο αφηγητής όσο και ο δημοσιογράφος συναντούν κάτι μαζί και η ενέργεια εκείνης της στιγμής δεν χάνεται διότι φιλτράρεται μέσω της συντακτικής διαδικασίας των παραδοσιακών μέσων.

Ποιο είναι το νούμερο ένα συμβουλές για κάποιον που θέλει να εργαστεί στα κοινωνικά μέσα σε μια ψηφιακή έκδοση;

Τα κοινωνικά μέσα δεν είναι για απευθείας πώληση στο κοινό σας. Είναι καλύτερο να είναι όσο το δυνατόν αυθεντικότερο. Πρόκειται περισσότερο για τη σύνδεση με τους ανθρώπους και όχι για τη συσσώρευση ενός πλήθους οπαδών.

Ποια είναι η αγαπημένη σας πλατφόρμα κοινωνικών μέσων;

Το Facebook είναι το αγαπημένο μου. Όχι μόνο επειδή είναι το μεγαλύτερο, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι να μιλήσουμε για ιστορίες μέσα από αυτό. Υπάρχει βίντεο, φωτογραφίες, γεγονότα, ζωντανά και άλλοι τρόποι για να συνδυαστούν αυτές για ακόμα περισσότερα μέσα έκφρασης. Επίσης, ενώ ταξιδεύετε, βοηθάει να εξερευνήσετε τις επιχειρήσεις καθώς και να συνδεθείτε με τους ντόπιους.

Πώς παίζει το ταξίδι στην εργασία και τη ζωή σας;

Το ταξίδι αποτελεί ουσιαστικό μέρος του ρόλου μου. Ναι, παρακολουθώ και μιλώ σε συνέδρια, αλλά εργάζομαι στον τουριστικό κλάδο και νομίζω ότι είναι απαίτηση να έχουμε εμπειρία από πρώτο χέρι με τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν τα social media.

Πώς άλλαξαν τα κοινωνικά σας μέσα ή η προοπτική σας στον κόσμο;

Ήμουν λίγο εναντίον των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Φάνηκε τόσο διεισδυτικός και το περιεχόμενο που διαιωνόταν ήταν μια συστοιχία ιστοριών που έμειναν σε μούμια σούπας, clickbait και listicles. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, άρχισα να βλέπω τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα πράγματα που σκέφτηκα ότι ήταν χαζή με έξυπνο τρόπο.

Τα κοινωνικά μέσα εξελίσσονται επίσης. Είναι διαμορφωμένο από αυτό που απολαμβάνουν οι άνθρωποι και από τι εμπνέονται οι άνθρωποι. Και οι συνομιλίες που προκύπτουν από αυτές τις εξελισσόμενες ιστορίες είναι εντυπωσιακές. Είναι συνομιλίες που κάνουν κοινωνικές αλλαγές, που εξαπλώνουν τις ιστορίες εκείνων που δεν μπορούν να ακουστούν και δημιουργεί μια πιο ενσυναίσθητη και κατανοητή γενιά.

Οι ιστορίες έχουν επίσης γίνει δυναμικές. Και οι χρήστες των κοινωνικών μέσων μπορούν να δουν μια ιστορία από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες και να την βιώσουν με διαφορετικούς τρόπους με βίντεο, εικόνες, γραπτή ιστορία, 360 εμπειρίες και αλληλεπίδραση με σχολιαστές.

Πώς νομίζετε ότι τα κοινωνικά μέσα επηρεάζουν την αντίληψη του κόσμου για ένα μέρος;

Τα μέρη αλλάζουν με το χρόνο. Αλλά νομίζω ότι πολύ συχνά οι άνθρωποι κρατούν τις παλιές ιστορίες που έχουν ακούσει για ένα μέρος. Για παράδειγμα, μένω στη Φιλαδέλφεια, μια πόλη που κάποτε ήταν γνωστή για το ότι ήταν λιθιάσιμη και διέπραξε το έγκλημα. Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Φιλαδέλφεια είναι η πόλη που ήταν στη δεκαετία του '80, αλλά από την άνοδο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης οι ντόπιοι από τη Φιλαδέλφεια μπορούν να μοιραστούν την καθημερινή ζωή στην πόλη τους. χρησιμοποιώντας, συνεπώς, κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να αποσιωπηθούν οι φήμες ότι η Φιλαδέλφεια είναι μια επικίνδυνη πόλη.

Μήπως είναι δύσκολο να αποσυνδεθείτε λόγω του ρόλου σας;

Είναι ένας πραγματικός αγώνας. Είμαι στις πλατφόρμες όλη μέρα, καθημερινά (ακόμη και τα Σαββατοκύριακα) και πρέπει να καταβάλω συνειδητή προσπάθεια να βγάλω μέρος και να πάρω ψηφιακή απεξάρτηση.

Τους αγαπημένους προορισμούς στον κόσμο;

Αυτήν την ερώτηση έχω θέσει πολλά και πάντα χρησιμοποιώ αυτήν την απάντηση: Οι ταξιδιωτικές μου εμπειρίες είναι σαν τα παιδιά μου. Τους αγαπώ εξίσου για τα μοναδικά άτομα που είναι.

Αλλά πρέπει να πω ότι πρόσφατα έχω ενδιαφέρει τη Λατινική Αμερική. Οι δονήσεις, το φαγητό, οι άνθρωποι - είναι τόσο φιλόξενοι και παρόλο που δεν μιλάω ισπανικά, το αίσθημα της αγάπης δεν έχει γλωσσικά εμπόδια.

Ποια είναι τα χόμπι σας έξω από την εργασία;

Για γυμναστήριο, μου αρέσει η περιστροφή, η ανύψωση και η γιόγκα. Είμαι επίσης φωτογράφος και μου αρέσουν τα αεροσκάφη.

Τι σας ενέπνευσε να ξεκινήσετε αυτές;

Άρχισα να πηγαίνω γιόγκα όταν ήμουν 10. Όχι για ενδιαφέρον, αλλά επειδή έχω σκολίωση και αυτή ήταν η προτιμώμενη μέθοδος θεραπείας μου. Αλλά μια ακούσια χαρά που έχω πάρει από τη γιόγκα είναι ο διαλογισμός. Η ανάκλαση του εσωτερικού βοηθά να βλέπω τον κόσμο γύρω μου με διάφορους τρόπους, γεγονός που έχει εμπλουτίσει μόνο τις ταξιδιωτικές μου εμπειρίες.

Από πού έρχεστε στο επόμενο;

Πηγαίνω στην Κόστα Ρίκα ! Είμαι έτοιμος για περισσότερο καφέ, ηλιοφάνεια και νέα προοπτική.